קנאת אחים

• פותח הנושא ק
  • פורסם בתאריך

ק

New member
קנאת אחים

אני מחפשת ספרים שדנים בנושא : קנאת אחים .גם ספרות להורים וגם ספרות לאח שזוכה לעוד אח קטן.

לאה_מ

New member
ספר מצויין להורים: "אחים ללא יריבות

מאת אדל פייבר ואיליין מייזליש. ובהזדמנות זו אני ממליצה גם על ספרן המצויין "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו". ספרים לילדים, רובם מאד דידקטיים. בזמנו אהבו אצלנו את "משפחת הפילפילים" (או משהו כזה) של אלונה פרנקל (אני לא אוהבת אותה. לטעמי היא מאד מאד דידקטית, אבל כאמור, הילדים אהבו) ואת "אח חדש לגמרי" מסדרת איתמר של דויד גרוסמן.

zimes

New member
את "איך לדבר...." קראתי עכשיו

אין שם שום דבר חדש. כל הרעיונות באו מלאה, נעה ויונת.
ולענין - ספר טוב, אבל בסה"כ אלה יופי של טיפים לדיבור/תקשורת גם עם אנשים מבוגרים. את ספר הפילפילים יש לנו. אני לא כל כך אוהבת.

כרמית מ.

New member
אבל הציורים נפלאים...

בכלל, מרבית ספרי אלונה פרנקל הם נוראיים מבחינת הטקסט ונפלאים בציורים. האמת היא שגם הם מעוררים בי רגשות חזקים כי הם זכורים לי מאד מהתקופה שאני הייתי בגן. זה די מדהים, שאני כמעט לא זוכרת טקסטים מחלק משמעותי מספרי ילדותי המוקדמת (ואני בנאדם של מילים, עם רגישות למילה הכתובה, הרבה יותר מלציור), אבל הציורים יושבים לי עמוק בלב ומרגש אותי לגלות אותם מחדש. אני מדברת פחות על הקלאסיקות, שתמיד היו באיזור, ויותר על ספרים "נידחים" יותר, שלא ראיתי במשך יותר מעשרים שנה...

עירית ל

New member
גם אני חשבתי שאפשר להשתמש

בעצות מהספר לתקשורת עם מבוגרים. אבל גיליתי שאני לא יכולה. אולי זה נובע מחוסר מוכנות שלי "להתאמץ" או לחשוב פעמיים לפני שאני מדברת עם מבוגרים בכלל ובעלי בפרט. אולי כשיונתן יתחיל לדבר ואני אתחיל להתאמן ממש במיומנויות הללו אני אפנים אותן ואוכל לאמץ אותן גם בתקשורת עם מבוגרים...

דסי אשר

New member
לאה- תנו כבוד לעבודה של

נעה, היא הדפיסה מאמר ארוך מאד (וטוב, לדעת שתינו, לפחות), של הפסיכולוגית גליה רבינוביץ על קנאה. נמצא באתר הפורום. גם אנחנו קראנו את הספר של אלונה פרנקל, אבל לא בהקשר לקנאה, אלא כספר. אישית, אני לא רוכשת ספרים ישראליים דידקטיים... דסי

לאה_מ

New member
צודקת כמובן |סמיילי מתבייש|

הייתי כל כך מקובעת על הבקשה ל"ספרים" שבכלל לא חשבתי על מאמרים... המאמר הנזכר, כמובן, מצויין. קריאתו בהחלט האירה לי כמה נקודות חשובות בהתמודדות האישית שלי עם הנושא של קנאה בכלל וקנאת אחים בפרט. ודסי, בשם הספרות הישראלית, אני מקווה שאת לא רוכשת גם ספרים דידקטיים שאינם ישראלים...

למעלה