קנאת אחות

מלמלה

New member
קנאת אחות

הקטנה זוהתה אובחנה ומטופלת כ - ADHD והגדולה ילדה קנאית מטבעה בת 8 קשה לה מאוד עם הטיפול ותשומת הלב המיוחדת שהקטנה מקבלת לא רק שההיא קטנה, מעצבנת ומקבלת התקפי זעם אלא שעכשיו היא גם מקבלת יותר תשומת לב "זה לא הוגן ששניכם הולכים איתה לחצי יום..." היא ילדה טובה שממש ההפך מ ADHD בדיוק הטיפוס שמתאים עצמו למסגרת חלום רטוב של כל גננת/מורה... לא מבינה בכלל מה הבעיה של לשבת בשקט איך מתמודדים מה אומרים לה חוץ מבילוי של אחד על אחד

מה שאני עשיתי, ישבתי עם הבן השני

והסברתי לו מאיפה באים התקפי הזעם, מה ההבדל בינו לאחיו. מדוע הוא דורש ומקבל יותר תשומת לב. הסברתי ש'יותר' תשומת לב, לא אומרת שהוא מקבל פחות. מקבל אותו דבר, אך בצורה שונה. פשוט, לשתף,לספר, להסביר.

TikvaBonneh

New member
מקטרים ביחד

אני יושבת ומקטרת יחד עם האחות הגדולה על איך הקטן הADHD מוציא את הנשמה. ככה גם אנחנו משחררות קיטור וגם היא מרגישה שאנחנו ביחד באותה סירה.

מלמלה

New member
אני עושה את זה

והיא עושה מאמץ להתגבר על הקנאה שלה הסברתי מה זה קנאה וכמה היא קשה והיא מבינה רק שזה קשה זה קשה גם לנו כבוגרים להתמודד עם הקנאה אנירוצה להקל עליה

היא גם זכאית לתושמת לב

ואסור לשכוח אותה מאחור. כמובן שלא באותו רגע שהקטנה צריכה אבל חשוב לתת לה שעות שהיא לבד עם ההורים .

zivadina

New member
למדתי מאמא שלי

לא לתת לילדים לערוך השוואות ביניהם. תמיד אני אומרת להם שכל אחד מקבל ממני את מה שנראה לי, ואי אפשר למדוד את זה ולחלק כמויות שוות. בנוסף, למדתי שיש ילדים קנאים ויש ילדים "לא קנאים", וזה סובייקטיבי לגמרי. כנראה תכונה מולדת. לכן, תתעקשי על דרכך, אבל תבקרי את עצמך כדי להיות בטוחה שאת נותנת לאחות את כל מה שהיא אכן זקוקה לו.

אולי זה באמת לא כלכך הוגן ש"שניכם

הולכים איתה לחצי יום" למה לא אחד עם הקטנה ואחד עם הגדולה?

למעלה