קנאה....

קנאה....

אני פעם ראשונה בפורום... שמחתי לגלות אותו אני אכולת קנאה לבן זוג שלי, דבר שגורם להמון מריבות ומצב רוח ירוד... איך מתגברים על זה?, איך אני קמה כל בוקר ומרגישה טוב עם עצמי? זה מפריעה לי בחיים ואני ממש רוצה להיפרד מהרגש המעיק הזה... תודה

מה דעתכם אנשים../images/Emo35.gif

אהלן אובריגדה, ברוכה הבאה פה
אספר לך מה דעתי אחרי כמה תגובות של חברי הבית.

בינתיים, הנה משהו לקרוא../images/Emo27.gif

מצטטת קטע מכתבה, שאת הקישור אליה תוכלי למצוא בסוף. הלו, יש שם מישהי? ומה איתך? האם יש שם מישהו בתוכך? כשאין שום "את" בתוכך, אינך יכולה לבטוח בבן זוגך, אינך יכולה להיות כנה איתו ואינך יכולה לעמוד על שלך, כי אין מי שיעשה את כל אלה. כשאין מישהו בתוכך, את הופכת באופן אוטומטי להגנתית: בוכה, צועקת, פוגעת, נעלבת, מסתגרת או אפילו עוזבת. ככל שאת מאבדת יותר את האינדיווידואליות שלך, את מרטשת גם את זו שלו. וכך, במקום שיהיה ביניכם שיתוף של שני אנשים שלמים, אתם הופכים לשני ילדים מפוחדים, שבאמצעות שבירת עצמות הדדית מנסים למצוא בתוכם מישהו. אבל לעולם לא מאוחר להכיר את עצמך כפי שתהיי כאשר תתחברי עם גבולות חזקים: אחראית לבחירות שלך ולא אחראית לבחירות שלו, אחראית לטעויות שלך ולא לטעויות שלו, מכירה את כוחך וחולשתך ומכבדת את כוחו וחולשתו, מודעת לפגיעות שלך ומאפשרת לו להתמודד עם הפגיעות שלו. רק כשאת מבחינה בגבול שבין הסיפור שלך והסיפור שלו, את יכולה להחזיר לעצמך כל מה שאיבדת כשוויתרת על עצמך, ולהיות מה שרצית תמיד להיות: גם שותפה מלאה במערכת יחסים וגם אישה אינדיווידואלית באמת. קישור לכתבה:
http://www.eol.co.il/love/?areaid=29

r a a a m

New member
כתבה מעולה

אני חושבת (וזו רק דעתי כמובן) שקינאה בין בני זוג נובעת מחוסר בטחון של המקנא... ברגע שאת חסרת בטחון לגביי עצמך אז את חושבת אולי שלא מגיע לך אותו או שלמה שהוא ירצה להשאר איתך כשיש עוד המון בנות וזה מה שגורם לך לקנא.. כי ישר מתגנבות לך לראש מחשבות כאלה... את צריכה לאהוב את עצמך! בדיוק כמו שאת כי ככה גם הוא אוהב אותך. ולקבל את עצמך ופשוט להבין שאם פשוט תשלימי עם זה שיש לך בן זוג שאוהב אותך ומגיע לך לא פחות. ותראי שברגע שתרפי קצת מהקינאה ומהלחץ הקשר יפרח וישתפר! ואולי את מקנאה גם כי לו יש גם תחומי עניין שלא קשורים רק בך- שזה בריא ומעולה, ואת פשוט צריכה למצוא גם תחומים כאלה משלך... כדי שבאמת לא תאבדי את עצמך בתוך הקשר....

אובריגדה, אין לי מה להוסיף

על דבריה המקסימים של ראאאם
אולי רק קצת: היא כתבה - את צריכה לאהוב את עצמך, והייתי מוסיפה לכך להעריך, לכבד, להיות את.
תודה לשתיכן.

GirlFromHell

New member
בעע קנאה

באמת אחד הרגשות המציקים לדעתי תנסי לדבר איתו על זה אבל לא מקטע של לשנות את ההתנהגות שלו אלא מתוך רצון לשנות את ההתנהגות שלך. תנסי להגיד לו שאת מרגישה קנאה למרות שאת יודעת שהיא לא מוצדקת ולא ריאלית וזה מאוד מעכיר את רוחך. תבקשי ממנו עידוד ותמיכה ותנסי לקבל את מה שהוא אומר בתור אמת. לפעמים קנאה נובעת מחוסר תשומת לב של בן הזוג אז מקנאים בכל תשומת לב שבן הזוג נותן לאחרים. אז אולי תבקשי יותר תשומת לב או כל יותר מחמאות והערכה או כל דבר אחר שיוכל לעזור לך להעלות את הביטחון שלך בעצמך ובקשר שלך.

דיברתי איתו

אני יודעת שמבחינה חיצונית אני לא הטעם שלו, וכל הזמן הוא טורח להראות לי בנות אחרות שהן כן דיברתי איתו וזה לא ממש עוזר, הוא ממשיך עם זה, לא משנה כמה אמרתי לו שזה מפריע לו הוא תמיד עונה שהוא מרגיש שהוא יכול לדבר איתי על הכל, אז הוא מספר לי ומראה לי... בקשר ללאבד את עצמי... אני רואה את זה קורה... זה עצוב ומטריד. אני בן אדם מאוד פעיל (לפחות הייתי) עבודה, לימודים, חברים והרבה יציאות ובילויים.. אף פעם לא משעמם מאז שאני איתו התרחקתי מהרבה אנשים אני כמעט לא יוצאת.. .כן הכל השתנה בעצם, חוץ מזה שאני עדיין עובדת ולומדת אני יודעת שזה לא בסדר וזה אפילו גרוע מאוד... לא יודעת איך לעשות שזה יהיה אחרת

דגנית

New member
ו.. מתאים לך לחיות כך?

את לא הטעם שלו מבחינה חיצונית הקינאה מפריעה לכם התרחקת מאנשים מאז שאתם ביחד את לא יוצאת.. הכל השתנה.. האם זה מתאים לך? האם.. כך את רואה את עצמך? האם את רואה את עצמך בתוך הקשר? איפה את.. מי את.. בתוך הקשר? האם.. כך את רוצה את חייך? לפעמים צריך את האומץ לשבור דפוסים מוכרים ושגרה מוכרת, על מנת למצוא את המקום בחיים האלו, בו נעים לנו טוב לנו. לפעמים עדיף לבד.. אבל להיות אני מאשר להיות יחד.. אבל ללכת לאיבוד בתוכו.

את צודקת

אני טיפוס מאוד עצמאי, ומעולם לא ראיתי או חשבתי שאני אהיה בקשר כזה.... הכוונה קשר שאני מאבדת בו את עצמי אבל משום מה אין לי את הכוח לקום וללכת... לא ברור לי מה מחזיק אותי ולא מרפה

דגנית

New member
אם כך..

הגעת לשלב שבו כדאי לברר עם עצמך מה מחזיק אותך בתוך הקשר הזה מדוע קשה לך להשתחרר ממנו ומה מפחיד אותך.. האם הפרידה, האם הלבד.. האם את רואה את עצמך בקשר הזה לאורך החיים? או שאת רק דוחה את קץ הפרידה.. (ולצערי הסיטואציה מוכרת לי..) הכוח נמצא בפנים, צריך רק לרצות בו.. למצוא אותו.

r a a a m

New member
זה הזמן לשנות

ולחזור להיות בקשר עם חברים, לימודים, יציאות ובילויים... לדעתי זה יתן לקשר שלכם תנופה קדימה...

EastGirl83

New member
זו דעתי....

מהניסיון שלי.... הגעתי למסקנה שהקנאה קשורה לביטחון העצמי, לכל החסרונות שאנחנו רואים בנו... ופשוט מוציאים את החוצה כלפי האנשים שיקרים לנו... כולנו בני אדם, וישר עולה לנו בראש, כאשר משהו לא בסדר אצלי ואני רואה את זה כחסרון אז אני מהרהרת לעצמי.. אולי אין את זה אצלי... אז אולי יש את זה אצל האחר/ת...? וכך למעשה את חושבת שאת מורידה מה"כוח משיכה" שלך כלפי אותו אחד שאת חשה אליו קנאה מסויימת... מקווה שאת מבינה את הכיוון שלי....

עדן 231

New member
דעתי היא ....

רגש הקנאה בא ממקום של פחד את צריכה לגלות ולהבין איזה פחד קיים אצלך שם כמו לאבד אותו ומתוך זה לצמוח ולשחרר את הפחד יש איזה שהוא תרגיל הוליסטי בנושא הפחדים שלנו אשמח ללמדך או יותר נכון להנחות אותך אם יש לך עניין צרי קשר עדן

למעלה