קנאה

306278656

New member
קנאה

לי חבר מזה שנה וחצי. הוא מאוהב בי קשות וכל מחשבתו בתחילת יום ובסופו היא עליי. אני סומכת עליו אך בכל זאת.. יש ליבעיה שאני קנאית, על שטויות שחבל על הזמן. למשל, מישהי (שהיא בת 43 ויש לה חבר, והוא בן 29) שהיא ידידה רחוקה אמרה שהיא תעזור לו למצוא עבודה. אז מדי פעם הוא מצלצל אליה רק כדי לבדוק אם יש משהו בעניין. אתמול היא אמרה שיבוא לראיון והוא נפגש איתה ולקח אותה באוטו למקום. בסוף הראיון נדחה, הוא לקח אותה לאכול פלאפל, חיכה לה רבע שעה כשהלכה לאנשהו ונסע כשהחבר שלה בא לאסוף אותה. כל הזמן הוא היה בקשר איתי ואמר איפה הוא ומה הולך. אמנם לא הראתי את זה אבל קינאתי שהיא נוסעת איתו לבד באוטו, שהוא מדבר איתי בדיבורית כשהיא שומעת ושהוא הלך לאכול איתה. התחתלי להתעצבן למרות שבתוכי אני יודעת שהוא מחפש עבודה חדשה וטובה יותר כדי שיהיה לי טוב יותר. מה לעשות? אני רוצה להיפטר מהכעס והקנאה אך כל פעם שאני שומעת על איזו מישהי וגם אם זה קשור בסתם עבודה או עניין אני מתמלאת קנאה. מה לעשות?

הקינאה כהוויה ריגושית

אי אפשר לנתק את הקינאה מן ההוויה הריגושית, זה כמו לנתק איבר מאיברי הגוף. חבל להשקיע את האנרגיות בשאלה "איך מוחקים את הקינאה". חשוב להשקיע בשאלה " איך שולטים בקינאה", או במקרים החריפים "איך חיים עם הקינאה". על מנת להבין את מהותה, עליך להתחיל עם ההצעה הבאה: ברגע שנכנס בן זוגך אל הבית המשותף, מהרי וקישרי אותו אל צלע מקובעת בקיר, קשרי את ידיו, רגליו, ואפילו חבל על גרונו, שיהיה גופו צמוד לקיר ובלי תנועות, רק יכולת נשימה. מכאן ואילך מובטח לך חד וחלק, כי תצליחי להעלים את הקינאה מגופך, כי בן זוגך לא יעשה כלום כלום בלעדיך, ואפילו הקיום הפיסי שלו תלוי תלות מוחלטת בך. עליך רק להביא בחשבון, כי שיעבוד אחר יבוא עליך- הוא השיעבוד "לתחזק" את הגוף הגישמי של בן זוגך, להאכיל, להחליף חתולים, וכן הלאה. והנה שאלה- כזה בן זוג את רוצה? נסי לחשוב. כל "צורת בן זוג" אחרת, תחזיר לך את תחושת "הקינאה". לסיכום- אל תאבקי בקינאה, תני לה לשכון בתוכך, היא חלק ממך, רק דאגי ללטף אותה, ולא לאפשר לה לפרוץ מתוכך, כאן תשקיעי את האנרגיה-ברכישת הכלים ללטף אותה ולשלוט בה שתשכון בתוכך בלי יכולת להשפיע. זכרי כי לקנאה אין שום היגון, ואין לה מגבלות של זמן, היא אבן הנגף של כל זוגיות- תכונותיה הבסיסיות הן- היא הורסת את יוצריה ואת משכניה. בהצלחה

K O R A

New member
ראשית, קבלי חיבוק לחיזוק

ועכשיו אני רוצה לעדכן אותך . קינאה זה היצר הכי אכזרי ומסוכן. קינאה יכולה לנעביר אדם על דעתו. קינאה יכולה לשבש חיים שלמים של אחד או יותר אנשים קינאה לא נותנת לאדם חופש פעולה או מחשבה אולי אם תתחילי לאהוב את עצמך תוכלי לאהוב את בן זוגך בצורה חופשית ולא כובלת נסי לתרגל את שיטת האהבה העצמית יום יום שעה שעה אם תמשיכי בקינאה, לא ישאר בידייך כלום קנאה היא מחלה הורסת ואת צעירה שיכולה לשנות דברים היום פן יהיה מאוחר אני מאחלת לך המון הצלחה ואהבה עצמית (מכאן זה מתחיל) חוץ מזה, איפה הביטחון העצמי שלך שאת לא סומכת עליו ??????????

s h o o s h a

New member
קינאה או ...?

קראתי את דבריך יותר מפעם אחת, מנסה להבין איזו תחושה שעלתה בי וככל שקראתי יותר כך התחזקה בי התחושה כי הקנאה עליה את מדברת, יתכן והיא קשורה באופן כזה או אחר ל'חרדת נטישה'. לדעתי, עליך לשוחח על כך ראשית עם בן זוגך, לשתף אותו בכאב שמצבים מסוג זה גורמים לך ובמקביל לפנות לייעוץ על מנת לברר האם מקור הבעיה אכן נעוצה במשהו מעברך אשר את השפעותיו את חווה היום. קנאה היא חלק מאישיותו של אדם, אך כמו כל דבר אחר בחיים, ברגע שהיא חורגת מהפרופורציות היא עלולה להיות הרסנית. את מודעת ולכן הצעד הראשון מאחורייך. כעת, כאמור, נותר רק לבדוק מדוע ולמה וכן לקבל עזרה וכלים להתמודד עם הבעיה כדי להכניסה לתוך מסגרת 'נורמאלית'. בהצלחה

למעלה