קנאה

galy1985

New member
קנאה

זקוקה לעצות של חכמים ובעלי ניסיון...

אני בת 27, בן זוגי בן 30. ביחד כבר שנתיים וחצי- לאחרונה עברנו פרידה וקאמבק (הקאמבק ממש לפני חודש וחצי). מאז הפרידה אני בעצם עזבתי את הבית וכרגע אנחנו לא גרים ביחד, מתראים בסופי שבוע (הוא בצפון אני במרכז).

בן זוגי הוא אדם מאוד חברותי, תמיד היו לו הרבה ידידות, ותמיד היו לנו ריבים סביב העניין. אני תופסת את עצמי כבחורה נוחה יחסית, אבל הזוגיות איתו מפגישה אותי עם "אתגרים" שגם אני מתקשה לעמוד בהם. העניין הוא שעד שאני "מתרגלת" לידידה אחת, הוא כבר רוכש לו ידידה חדשה, ואז כל הסאגה מתחילה מחדש. למען הרקורד אני אציין שהידידות הבעייתיות יותר מבחינתי הן אלו שאין להן בן-זוג, ושנתפסות בעיני כבחורות מושכות.

בזמן שהיינו פרודים, הוא התקרב מאוד לאחת השכנות בקיבוץ בו הוא גר. היא בת 24, בחורה נאה, וממש לפני שחזרנו גם הפכה לרווקה. מעבר לידידות שנוצרה ביניהם, הוא גם מאוד התקרב למשפחה שלה שחיה בקיבוץ. הוא קורא להם "המשפחה המאמצת" שלי, מספר שתמכו בו כשהיה לו קשה, והוא יושב איתם לקפה וארוחות ערב.
בהתחלה ההורים שלה חשבו שהם ביחד, וכך גם האנשים מסביב, אך שניהם טרחו להסביר לכולם שמדובר ביחסים של "אח-אחות", וכך הוא גם טוען בפניי.

אני יודעת בוודאות שלא היה ביניהם שום דבר מיני, והוא גם חוזר ואומר שאין סיכוי שזה יקרה. בוא נגיד שגם אם הייתי מאמינה לזה בכל כולי - המצב הקיים עדיין מטריד אותי.
אינטימיות היא לא רק ברמה המינית. ואני מצפה מבן זוגי, שישים לעצמו גבולות באינטימיות שהוא יוצר עם בנות אחרות.

פתחנו את זה כבר כמה פעמים מאז הקאמבק, הוא יודע שאני מקנאה. מצד אחד הוא לא מסתיר ממני ולא משקר - מצד שני הוא מרגיש לא נעים לספר לי שנפגש איתה או עם משפחתה כי יודע שאני אכעס.

לא מזמן הוא יצא איתה ועם ידידה נוספת לפאב. אני התחרפנתי ואמרתי לו שזה לא מקובל עלי. לאחר מספר שיחות הבנתי שהוא לא ישתנה - ושאם אני רוצה להיות איתו אני חייבת לסמוך עליו ולשחרר. אמרתי לו שאני גמרתי את העניינים של הקנאה ושמבחינתי יעשה מה שהוא רוצה.

הבעיה היא שאני לא באמת מצליחה לשחרר. אני מאוד רוצה, אבל זה אוכל אותי מפנים. ביום שישי האחרון, הוא אכל ארוחת ערב איתה ועם משפחתה כשאמא שלה חגגה יום הולדת. יש לציין שהן 3 בנות במשפחה - הראשונה נשואה, השנייה עם בן-זוג, הידידה שלו והוא...על תקן לא ברור של מה (לי לפחות זה מאוד לא ברור). אני בטוחה שההורים שלה היו רוצים לראות אותם יחד. אני גם חושבת שלה יש רגשות אינטימיים כלפיו, גם אם אינה מודה בזה.

עכשיו אני לא רוצה לעשות מזה סצנה כי זה לא יעזור, אם כבר רק יזיק...אבל אני אוכלת את עצמי מבפנים, זה מייסר אותי ברמות קשות, מבחינתי זה עניין שעלול להוביל לפרידה סופית אם יימשך כך - אני לא רוצה להיות במקום של האשה הממורמרת והקנאית, מצד שני לא מסוגלת לקבל את זה. אני מתייעצת עם חברים וחברות שלי - כמעט כולן אומרים שההתנהגות שלו לא לגיטימית - ואני מוצאת את עצמי מגנה עליו ואומרת "שהוא לא כמו כולם". וזה נכון, הוא באמת שונה מבחורים אחרים שאני מכירה,
הוא מאוד מאמין בעצמו בקטע הזה שיודע מה הוא עושה ולא יעיז להיכנס לפינות שחושב שיהיה לו קשה לצאת מהן. לטענתו- אם הוא היה חש מכיוונה רצון לקשר כלשהוא מעבר לידידות - הוא לא היה ממשיך בזה. אני מאמינה לו ועדיין קשה לי להיות שקטה.

מה אני אמורה לעשות עכשיו? לא רוצה לפרק את היחסים בגלל זה, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אני לא אדרוש ממנו לנתק איתה את הקשר, לא מאמינה בזה. מצד שני לא חושבת שזה נורמלי שהוא יאכל איתה ועם משפחתה ארוחות ערב בשישי או דברים כאלו. איך אני יכולה לשקף לו איך זה נראה בעיניי? או לגרום לו בעקיפין להבין בעצמו שהוא מותח את הגבולות כבר יותר מידי?

אשמח לקבל כל עצה או דעה...על סף יאוש,
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
את לא יכולה

את מבקשת שנמצא לך נס: דרך לשנות את מה שאי אפשר לשנות. אז לי אישית אין פטנט כזה, ואני לא מאמין שלמישהו אחר יש.

הנה עובדה: השתמשת כבר ב"נשק יום הדין", כלומר פרידה, ומה התוצאה? עוד ידידה, עוד יותר "גרועה" מקודמותיה. אין נשק יותר חזק או יותר מתוחכם מזה.

אני גם אסביר לך למה אי אפשר לשנות את זה: כי זאת תכונה כל כך מרכזית אצלו, שהוא רואה בה את זהותו וייחודו, שאם הוא יוותר עליה (אילו היה יכול), הוא כבר לא יהיה הוא. ולמעשה, הוא גם לא יכול. אילו זו הייתה תכונה שולית יחסית, נגיד נטיה לחטט באף בחברת אנשים, אפשר היה לדבר על שינוי למענך. אבל לא בדבר שהוא ציפור נפשו.

חשוב לי לומר: אני בכלל לא שופט אותו, ולא קובע אם מה שהוא עושה הוא בסדר או לא. השיפוט פה לא רלוונטי. מה שרלוונטי הוא שכמו שהוא לא יכול לשנות את זה, את לא יכולה לחיות עם זה. ואם את תפני חצי מהאנרגיה שאת משקיעה בקשר הזה למציאת קשר אחר, שיהיה לך הרבה יותר נעים ובריא, יש סיכוי שתמצאי אהבה לא פחות חזקה, והרבה יותר בריאה.

נכון שהוא (כמו כולנו) יחדי ומיוחד. אין עוד אחד כמוהו. ובנוסף, הוא כנראה באמת צ'ארמר רציני. בקטע הזה כנראה אין לו מתחרים (וגם אם יש לו, מוטב לך להתרחק מהם...).

עצתי: cut your losses. זה לא הולך למקום טוב מבחינתך. שחררי את עצמך מסאגה מיותרת שמרעילה את חייך ומזיקה לך נפשית. את צעירה, השעון הביולוגיצ בסדר גמור. ץגידי לו תודה על הדברים הנפלאים שבו (ואין לי ספק שיש המון כאלה), ושחררי את שניכם.

galy1985

New member
זאת לא העצה שאליה פיללתי...:)

קודם כל, מריוס, תיקון: אני ממש לא נפרדתי ממנו בגלל העניין הזה. להפך - הוא נפרד ממני לאחר שהפכתי להיות ממורמרת ועצבנית...

והוא גם זה שבסוף יזם את החזרה (לאחר שאני בניתי לי חיים משלי והיה לי טוב בלעדיו).

מה אני אגיד לך- הדברים שכתבת, זה משהו שאני אומרת/שואלת את עצמי. למה אני מקשה על עצמי? למה לא לבחור מישהו שדומה לי לפחות בקטע הזה? שיאהב להיות איתי בבית ולא יצטרך תשומת לב בלתי פוסקת מכל הנשים סביבו?

מצד שני - אני יודעת שאם אני אלמד לשחרר פה, הכל יתאזן מאליו. כי רוב החששות הן בראש שלי. אני לא אומרת שלא עברו לי מחשבות על סיום הקשר בגלל זה,

אבל אני חושבת שמגיע לנו ניסיון אמיתי בקטע הזה, במיוחד אחרי ששנינו החלטנו לתת לזה עוד צ'אנס כשכבר האמנתי שזה לא יכול לקרות.

וגם - נגיד ואני אחליט לוותר עליו בגלל זה, האם זה לא יפגוש אותי בקשרים הבאים שלי? האם אני לא אצטרך להתמודד מול זה יותר בחיי?

אין לי ספק שזה לא הולך למקום טוב כרגע, השאלה שלי היא איך אפשר לנסות לעצור את זה בלי להיפרד...אני בטוחה שיש עוד דרכים.

ותודה על ההתייחסות...

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש פה שתי אפשרויות

מה שאת תיארת הוא בחור שמתנהל בצורה שאיננה רגילה בכלל. את לא תיארת קנאה חולנית מצידך, אלא קנאה במשהו שהוא מאוד מוגדר, מאוד גבולי מבחינת המקובלות, ודי חריג. לכן אני לא חושב שזה השדבר שבו תיתקלי להבא.

אדרבא. אני חושש שהדבר שאם לא תתמודדי איתו ירדוף אחרייך, הוא בדיוק ההיפך מזה: המשיכה לגברים שלו סגורים על עצמם או עליך, וחוסר היכולת לשים גבול.

אינני יודע מה האמת המוחלטת, כמובן, אבל בעיניי שאלת השאלות כאן היא זו: האם הפניה שלך לפורום באה ממקום של האישה שמבינה שיש לה בעיה ורוצה לגדול (כמו שאת כביכול מציגה את זה), או שמא היא באה דווקא ממקום של אישה שמנוהלת על ידי דפוס מגביל ומחפשת כל דרך לא להתמודד איתו?

אני לא מתיימר לענות על השאלה הזאת, ואני גם לא מעמיד אותך למשפט הציבור כאן. אני פשוט נותן לך כלי. תעני לעצמך על השאלה הזאת, האם את באה לכאן מהמקום שרוצה לגדול, או מהמקום שרוצה לא לגדול? האם את באמת מחפשת כלים איך להפסיק לקנא (ובכך לגדול), או שאת מחפשת כלים איך לשנות אותו (ובכך לא לגדול). בהתאם למטרה שלך, תוכלי להבין מה נכון לך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עוד הבהרה, אם אפשר

כשאני מדבר על לגדול, כוונתי היא שאו שתפסיקי לקנא, ותקבלי אותו כמו שהוא, או שתגלי בעצמך את היכולת לחתוך. שתי האופציות נראות בעיניי אופציות של גדילה, והבחירה היא שלך. [אגב: אם תפסיקי לקנא, כמובן גם הוא יצטרך לבוא לקראתך ולהתחשב בך. אבל הוא לא יפסיק להיות מי שהוא!]. כלומר, אני לא בהכרח מציע להיפרד ממנו, אם אתה יכולה לקבל אותו כמו שהוא. אבל אם את לא יכולה - אז כן, לעזוב, זה הפתרון הנכון, הקשה והמאתגד מבחינתך.

לא לגדול זה להישאר תקועה במקום של "לא לכאן ולא לכאן". גם מקנאת, גם לא עוזבת. במצב כזה מה שאנשים תקועים עושים זה לנסות לשנותאת בן/בת הזוג, דבר שהוא לא רק מציק,מקלקל את הקשר, וכמובן לא עובד.

galy1985

New member
מריוס

אין ספק שהוא לא סגור על עצמו במאת האחוזים - עדיין לא מצא את המקום שלו בעולם.

אני כן מאמינה לו כשהוא אומר שהוא סגור עלי, ואני גם רואה את זה - וכך גם כל מי שמסביבנו.

לגבי שאלת השאלות שלך - אין ספק שברגעים מסוימים "ברור לי" שהבעיה היא אצלו, ושהמטרה שלי היא לשנות אותו.

אבל ברגעים אחרים, ואלו הרגעים שאני באמת חושבת על כך לעומק -

אני רואה את זה כהזדמנות לגדול בשבילי. יכול להיות שאני עוד לא שם, לא לגמרי מסוגלת לעשות את זה. אבל באמת שהייתי רוצה.

מעבר לזה - אני יודעת שהוא לא ישתנה פתאום ב180 מעלות. כן יכול להיות שהדברים יתאזנו. כמו גם שאני יודעת שברגע שנחזור לגור ביחד (סוף השנה אם הכל יהיה בסדר) המצב יתאזן מעצמו וכך גם אם נתחתן ונביא ילדים. ואלו לא "פנטזיות" שלי. כבר גרנו ביחד, וברור לי שברגע שיהיו לנו ילדים הוא יהיה הרבה יותר מושקע בבית מאשר בחוץ. ואני מקווה שזה לא נשמע כ"מניפולציה" לתפוס אותו- זאת ממש לא הכוונה. אני פשוט מכירה אותו - הוא אדם שבית ומשפחה מאוד מאוד חשובים לו, והוא מייחל לזה. מצד שני, הוא אדם שקשה לו להיות לבד ולכן מחפש התעסקויות כל הזמן ותשומת לב. אני לא אומרת שהידידות ייפסקו לגמרי,
אבל אני יודעת שזה יהיה במינון הרבה יותר נמוך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הסטטיסטיקה נגדך

ברוב גורף של המקרים (90%++) האדם לא משתנה "בכיוון הרצוי" לא בעקבות נישואין ולא בעקבות הולדת ילדים. וודאי ששני אלו אכן משנים את האדם, אבל בכיוון של עוד מאותו דבר, ולא של פחות מאותו דבר. זאת המציאות.

בדיוק באותה מידה, חלק עצום מהחתונות מבוססות על אותה הנחה שגויה בדיוק. כידוע, כשליש עד חצי מתגרשים, ואילו השאר מסכינים עם מה שיש כי יותר מדי כואב וקשה לפרק כשיש ילדים.

החדשות הטובות הן שאת בחברה טובה, עם הרוב החמים והנעים. החדשות הרעות הן שיש לך סיכוי די קטן שיקרה מה שאת מקווה.

אגב, כל מה שהוא אומר לך הוא בעיקר אמצעי להזין את הפנטזיה שלך ולתת לה אמינות בעינייך. אילו הוא רצה להשתנות בכיוון, הוא כבר היה עושה את זה.

בשיווק קוראים לזה "שיטת המטריה".

המקום היחיד לגדול לתוכו

הוא להבין מה טוב בשבילך ומה מזיק ולהגיד לו לא יציב ואיתן. נשמע שאת רוצה להתחתן ולהקים איתו בית <כי את שם וכנראה די אוהבת אותו>, אבל הבחור שעדיין לא מוצא את עצמו וזקוק למגטונות של תשומת לב נשית כדי להזין את הבטחון העצמי שלו הוא לא חומר לנישואין. כי כפי שזה נראה עכשיו, אם הוא לא יכול להיות 'דקה לבד' בלי איזה ציצי כרוך לו סביב הצוואר, כשיוולדו הילדים זה בדיוק יהיה הזמן שהוא יחוש נטוש ולא מספיק מרכזי בחייך ואז ירוץ בשניות להתנחם אצל כוסית תורנית. ועוד דבר - מי שמייצא אינטימיות מתוך הקשר, גם אם זו לא אינטימיות מינית, לא נמצא במאה אחוז בקשר, וגם לא רואה בו מקום לפתור את מצוקותיו או חיבוטי נפשו. והמרמור שלך הוא בדיוק על זה - שהוא מפזר עצמו לדעת ולא נמצא איתך במאה אחוזים. ושום דבר שאת תעשי 'כדי להשתפר' לא יעשה את זה. כי זה לגמרי שלו.

אז למה פיללת?

שנאמר לך שהחלום שלך יתגשם- אתם תתחתנו, את תביאי לו ילדים מתוקים והוא ישכח מכל המתוקות שבחוץ? סורי, אבל הדבר האחרון שיגרום לו להחליט להפסיק למצוא ידידות נפלאות ומקסימות שחולות עליו זה נישואים וילדים... זה לא המתכון להפוך גבר מוקף בידידות לגבר של בית ואישה אחת.
אם זה יפגוש אותך בקשר הבא? רוב הסיכויים שאת תזהי ממרחקים מישהו בסגנון של הנוכחי שלך ומראש לא תכניסי את עצמך לקשר כזה שוב כי זו הסיבה שויתרת על מישהו אהוב קודם. זה נקרא ללמוד ולהתקדם ואם יהיה בך הכוח להיפרד ממנו, אז את לא תטעי בזה שוב.
לא יודעת, נראה שאת יודעת מה נכון לעשות ומסיבותיך שלך את מעדיפה לבחור בדרך הלא נכונה ולהתעקש על קשר שמלא ברגשות שליליים שמנמיכים ומבעסים את שני בני הזוג. אהבה לפעמים לא מספיקה, צריך גם התאמה מינימלית ואני לא חושבת שהיא קיימת אצלכם...

וגם אני את שלך..

Aski7

New member
אני מסכימה עם מריוס

לכן לא אחפור.
אבל אני ממש לא רואה איך את מרגישה בטוחה שם.
וזה רק ילך ויגדל.

סופ"ש איתה במקום איתך? זו לא ידידות.

אני לא יודעת, אני באמת אולי מיושנת, אבל סופי שבוע מעבירים עם האנשים שהכי רוצים להיות לידם.
נכון, יש לפעמים פעמים שמעבירים עם סתם חברים וידידים אבל דרך קבע?! רק עם האנשים שהכי רוצים להיות לידם.
להעביר ערבי שישי באופן קבוע בין ידידים?! יש משהו שם מעבר. לא הייתי מאמינה בידידות טהורה שם אבל במקביל גם הייתי לומדת להשלים עם העובדה שאני לא הבחירה שלו ושזה לא מתאים.

galy1985

New member
הבהרות

את סופי השבוע שלו כדרך קבע הוא מעביר איתי. השבוע היה צריך להיות בבית בגלל עבודה ואני לא יכולתי לבוא אליו לכן אנחנו בנפרד.

לפי האריתמטיקה הפשוטה ביותר

הבחור מבלשט אותך וכנראה גם ניזון מהסבל שלך
.
הוא זרק אותך, אחורי זה ראה שאת לא מתפרקת מדי אלא חוזרת לחיות את חייך כאילו כלום - אאוץ' לאגו הגברי
. מחזיר אותך בשניות - בוסט לאגו הגברי <שלפי המתואר הוא בור ללא תחתית וזקוק להזנה מתמדת עם זונדה מהסביבה הנשית
>, ואז חצי מהזמן שאתם לפי המתואר יכולים לבלות יחד <אמרת שנפגשים בסופ"שים, וגם שהוא אוכל אצלם בימי שישי
> מבלה אצל אחרת, מושכת ומתקרבת. נראה שיש כאן מופע של 'בואו ונראה עד כמה היא רוצה אותי ובכמה עוד אפשר להאכיל אותה תוך כדי'. בקיצור, דבר לא השתנה מאז הפרידה, והוא שב לעשות ממך סמרטוט רצפה ואת עוד באה לקבל כלים איך לשפר את כושר הספיגה
.

ביחסי הכוחות הקיימים ביניכם אין כאן שום פטנט, רק להעיף אותו ולבקש לא ליצור יותר קשר.

seeyou

New member
איך תשפרי איכות חיים למרות ה קנאה

את טוענת שעד שאת "מתרגלת" לידידה אחת, הוא כבר רוכש לו ידידה חדשה?

שימי לב-הידידות מתחלפות אבל את עדיין נשארת

חוק שימור האנרגיה קובע שאנרגיה לא נוצרת ולא נעלמת, היא משנה צורה מסוג אנרגיה לסוג שונה

כל כל הסאגה מתחילה מחדש מתחילה מחדש עם ידידה חדשה?

תשני את האנרגיה הסאגה למה שאתם עושים/תעשו ביחד.
בן זוגך הוא אדם מאוד חברותי, ואת בחורה נוחה יחסית-על זה מתבסס הקשר שלכם

המרחק בין צפון למרכז יגרום לא פחות נזק מהידידו

מערכת יחסים המתבססת רק על סופי שבוע לא תחזיק מעמד הרבה זמן(או להיפך
)

יוסי

erdinger

New member
קיבוץ הה?

וואו, בכל מה שקשור לגבולות, ידידות ואני לא יודעת מה הייתי נזהרת כמו מאש. ובכלל אם את מחפשת משהו לטווח ארוך והוא לא הולך לצאת מהקיבוץ בכלל כדאי לך לחתוך , זו דעתי לפחות

1Shir

New member
לא רוצה לפגוע בך, אבל אני ממש מרחמת עליו
.

כתבת שאתם מתראים פעם בשבוע. וואלה לא בא לו להתבודד 5-6-4 ימים בשבוע, אז הוא יוצר קשרים טובים.
אני מבינה שבתור בת הזוג שלו את מקנאה שיש לו מקור תמיכה עצום שהוא לא את, אבל זה המחיר של לנהל זוגיות ממרחק.
אני לא בהכרח נגד, אבל זה מתאים לאנשים מאוד לא קנאים. או שתעברו לגור יחד או לפחות קרוב, או שתפרגני לו ותשמחי שיש לו מישהי שהוא מרגיש איתה כמו משפחה (אני לא רואה הבדל מהותי בין בחור לבחורה על משבצת הפונקציה הזאת, אצלי החבר הכי טוב הוא גבר והוא הכי משפחה שיש בשבילי, כשיש לי בן זוג הבן זוג הוא משפחה קרובה יותר, אבל זה כי הוא באמת קרוב יותר... לא כמו במקרה שלכם), או שתיפרדו.
את לא מקבלת אותו, מבקשת כאן עצות איך לתכנת אותו לפי הזמנה (עדיף שלא יתקשר יותר מדי עם אף אחד שהוא לא את), וה"חברים" הנשמות הטובות שלך מלבים את האש - לא ברור למה.

סטנגה Joe

New member
את מבזבזת את זמנך

אתם רחוקים פיסית.
נראה לי קצת לא נורמאלי מצידו לשמור על בדידות לכבוד השריטות שלך.
מילא אם היית שם אבל את לא.
עשי לעצמך טובה.
הפרדי ממנו ומצאי לך גבר קרוב יותר ונוח יותר שלא יחסר אותך בגלל מרחק ולך לא תהיה סיבה לקנא.

אייבורי

New member
לא מבין למה את מצפה

הפכת ממורמרת ועצבנית ונפרדתם
חזרתם ואתם גרים רחוק ונפגשים מעט

אז הציפיה שלך שהוא יתבודד לו לבדו ?
ימצא רק חברים זכרים לשתות בירה איתם

את ללא ספק צריכה לעבוד על הבטחון העצמי שלך
(תעשי דיאטה או תקני בגדים מגניבים, זה עובד לכל שאר הנשים)

למעלה