גם כאן !!!
לא נראה לי שיש פורום שמתעסק ספציפית בנושא הקנאה. אולי תחשבי לפתוח פורום כזה ?!?
, אני בטוחה שכאן בפורום יש אנשים נפלאים שישמחו לעזור לך. כמה מילים על קנאה: קנאה זה רגש ככל הרגשות. אולם - בניגוד לרגשות אחרים - אין ברגש זה כל תועלת - זה לא רגש העוזר לנו לשרוד או להתקיים (כמו רגש הפחד), וזה גם לא רגש המעניק לנו שלווה פנימית, ואהבה עצמית. ההיפך בדיוק. זה אולי נורא אנושי לקנא. חשוב עוד יותר לשלוט בכך, ולהבין כי אין כל תועלת ברגש זה וכי לא תוכלי, באמצעות הקנאה, לשלוט באחרים (וזה, למיטב הבנתי, מה שאת מנסה לעשות כעת - לשלוט בבעלך, באמצעות רגש של קנאה) - זה יוביל אתכם למקומות מאוד לא בריאים, אפילו הרסניים. אנסה להסביר כאן משהו. מקווה שאצליח, בלי לפגוע. כאשר את מקנאה במישהו/מישהי אחר/ת -למעשה
את מפחיתה בערך עצמך !!! קנאה הוא רגש הנובע, לרוב, מהעדר ביטחון עצמי, מהערכה עצמית מאוד ירודה, מחרדת נטישה (הנובעת מאותם דברים בדיוק). אני בטוחה שברגע שאת חשה קנאה -את חשה מאויימת, כעוסה, חרדה, עצובה, עסוקה בדימיונות שווא וכד´ - האם נוח לך עם רגשות אלו ?! - נדמה לי שבכלל לא - לאור הדברים שכתבת, ולאור זאת שביקשת עזרה. אני אנסה לעזור לך, בעיצה טובה. עיקר העבודה מוטלת על כתפייך. וככל שתקדימי- כך ייטב. את חייבת להבין כי קנאה הינו רגש שלילי, הנובע ממך עצמך, בלי כל קשר לבן-זוגך, ובלי כל קשר לסביבה אחרת - את חייבת להבין שעלייך להתחיל לשלוט בו. הקנאה שלך, שאני מניחה שהיא חסרת בסיס, נובעת מהעדר ביטחון
בעצמך, ומהערכה עצמית ירודה !!! - אילו היית בעלת הערכה עצמית גבוהה, אהבה עצמי, ובטחון עצמי - לא היה לך כל צורך לקנא במישהו אחר, או למישהו אחר. ברגע שאת מקנאה - את מפחיתה עוד יותר בערך עצמך, ולמעשה - מאמינה שהאחר יותר "שווה" ממך....כל-כך מיותר, נכון ??? - הרי חוץ מתסכול, מירמור וכעס אינך מרוויחה מכך דבר.
התחילי לשלוט ברגשותייך !!! - פתחי מערכת של הערכה חיובית כלפי עצמך. לימדי לאהוב את עצמך, ולהאמין שבעלך אוהב אותך. האמיני ש
את ראויה לאהבה !!! - ברגע שתאמיני בכל אלו - לא תרגישי עוד צורך לקנא לבעלך. הייתי מציעה לך לפנות לאיש מקצוע, שיעזור לך לפתח כלי חשיבה חיוביים, הערכה עצמית גבוהה יותר, ובטחון רב בעצמך. כשיהיו לך כל אלו - רגש הקנאה ייעלם כמעט מעצמו. המון הצלחה !!! זיו