קנאה מצד בעלי

מירי7811

New member
קנאה מצד בעלי

שלום לכוולם, אני קוראת סמויה מזה זמן ואשמח לעצות מנסיונכם או בכלל.
אני נשואה כחצי שנה. התחתנתי מאהבה רבה, בגיל מאוחר, אחרי שנים של רווקות לא פשוטה, שבהן חיפשתי בנרות את האהבה שלי, וסוף סוף מצאתי (קצת תקווה לרווקות..)

הקשר בינינו מעולה, למעט דבר אחד: הוא לא מפסיק להיות מוטרד מהעבר שלי. עם מי יצאתי ובעיקר עם מי שכבתי. מאחר שאנחנו עובדים באותו תחום, הוא גם מכיר כמה מהגברים שהייתי איתם.

לפני שהכרנו לא הייתי פרפרית גדולה, אבל מפאת גילי (קרוב ל-40, אתם יכולים להניח שהייתי עם מספר לא מבוטל של גברים.
העניין הוא שחשבתי וגם אמרתי לו, שאחרי שנתחתן - אני לא רוצה לשמוע על זה יותר. די. אני שלו וזהו, רוצה לשים את העבר מאחור.

אבל הוא עדיין מוטרד מזה, שואל שאלות, מתבאס אם מישהו שפעם הייתי איתו יוצר קשר (גם אם זה בענייני עבודה), כותב ברכת יום הולדת ובאופן כללי כל תזכורת לכך שהייתי עם גברים אחרים. אני לא יכולה לתת דוגמאות בשיחות לדברים מהעבר מחשש שהוא יאכל על זה סרט ובאופן כללי נמצאת בחשש שמשהו כזה יעלה.

הדבר הזה גורם לי ייסורים רבים. בראש ובראשונה כי אין לי מה לעשות עם זה. אין איך לשנות את העבר וגם אני לא באמת רוצה - אלה החוויות שלי, ההיסטוריה שלי, חלק ממני. מפריעה לי גם ה"פרימיטיביות" שבעניין (בתחומים אחרים הוא הגבר הכי נאור שאני מכירה).

אני אוהבת אותו אהבת אמת ורוצה להיות איתו, וגם הגיל שלי וכל מה שעברתי מביא לכך שמדכא אותי לחשוב על לסיים את הקשר. מה גם שהסביבה שלנו תהיה בשוק אם ניפרד (לא שזה שיקול, אבל יהיה קשה). מצד שני, המחשבה על כך שכל החיים אצטרך להתמודד עם הקנאה שלו לעבר שלי, לפחד כל הזמן שאפגוש מישהו, שמישהו יתקשר ואפילו שאני ארצה לדבר עם אחד מהגברים האלה (אולי אפילו לסגור מעגל?).

חשוב לי לציין שבאמת באמת אין לו כל סיבה לחשוש. אני מאוהבת בו ולא מעניין אותי אף אחד אחר. זה פשוט חלק מהחיים...

האם נתקלתם במקרים כאלה?
האם יש גברים בקהל שיוכלו להסביר לי את האובססיה הזאת?
מה לדעתכם כדאי לי לעשות?
תודה רבה וסליחה על האורך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מוכן לנדב ניחוש

אני מעריך שהעניין נובע מחוסר ביטחון עצמי שלו.
לא יודע באיזה תחום - המיני, או הרגשי, או האינטלקטואלי, או לא משנה מה. יש שם משהו.
המנגנון הוא שאם אדע יותר על קודמייך, אוכל להרגיע את עצמי שאני עומד "בתחרות" איתם.
ולא יעזור שתגידי שמצידך אין שום תחרות. הבעיה שמצד הלא-מודע שלו יש (כך אני מנחש...)
&nbsp
אם ההסבר הזה מדבר אליך, אז הפתרון לדעתי הוא שהוא ילך לטיפול פרטני משל עצמו.
הוא צריך להבין שיש לו בעיה שמסכנת את הקשר. כן, מותר לומר את זה.
ואם לא לכבודו, את יכולה ללכת איתו לטיפול זוגי. זה לא כי זה באמת עניין זוגי (טוב, אולי זה קצת...) אלא יותר כקביים בשבילו.
&nbsp
תיכף ייעצו לך שתעשי איתו ככה או ככה. שתהיי קשוחה מאוד או שתהיי מבינה מאוד או שתהיי חצי קשוחה וחצי מבינה. שתגידי לו ככה וככה, או שלא תגידי לו כלום... אני לא מזלזל בכל העצות, אבל אני חושב שהפתרון במקרה זה הוא לא במה את תעשי, אלא שמה הוא יעשה.
&nbsp
זו דעתי בצהריי יום קיץ חם

גארוטה

New member
מסכימה עם מריוס

בהחלט יש כאן מרכיב של חוסר בטחון שלו בניסיון שלו עם נשים מול הנסיון שלך.
נשאלת השאלה באיזה סיטואציה ולמה היית צריכה לספר לו על הפרטנרים שהיו לך לפניו ,שאת חלקם הוא אפילו מכיר ויש להם שם ופנים והם עדיין נמצאים באותו רדיוס שלכם?
איך היית מרגישה אם כמה מהאקסיות שלו היו בסביבת העבודה שלכם והיית מוצאת אותו מידי פעם מפטפט איתן או מקפיד לברך ליום הולדת?
אולי במקום להגיד לו שאת לא רוצה לשמוע על זה יותר באותה נשימה שאת מדגישה שזה העבר שלך, ההסטוריה והחוויות שלך וחלק ממך, תדאגי להגיד לו בלי הפסקה כמה את אוהבת אותו, רק אותו, כמה אף אחד לא מגיע לקרסוליים שלו, שהוא הכי הכי...או במילים אחרות , חזקי לו את האגו

מירי7811

New member
תשובות

תודה רבה על תגובתך. סיפרתי לו בתחילת הדרך בגדול, ואח"כ נעניתי להפצרות שלו לשמוע פרטים ועניתי לשאלות שלו כדי לא לשקר. הוא ביקש לדעת עם מי הייתי שהוא מכיר והבטיח שזה ירגיע אותו. אם רק ידעתי כמה נזק זה יעשה...
אני אומרת לו כל יום כמה אני אוהבת אותו, כמה הוא לא מגיע לקרסוליים של אף אחד שהייתי איתו ומחזקת לו את האגו. מיותר לציין שאני נאמנה לחלוטין.
הוא כן מברך את האקסיות שלו ליום ההולדת וזה בסדר מבחינתי.
בכל מקרה תודה

ki92

New member
מסכימה עם קודמיי

בהחלט יש כאן בעיה של חוסר ביטחון מצד בן זוגך...
את יכולה לנסות לשפר לו את הביטחון כפי שכבר הציעו לך כאן...
אך זה לא מספיק... לדעתי.

מערכת יחסים מושתת על אמון.
אם אין אמון, נורא קשה לנהל מערכת יחסים תקינה ובריאה.
אני לא יודעת אם מה שאני עשיתי בקשר הזוגי שלי יעבוד עבורך, אבל גם בן זוגי מאוד קנאי וחסר ביטחון ועשינו שיחה ופתחנו את כל הקלפים...
הוא לא אהב לשמוע את העבר שלי, כמו גם שאני לא אהבתי לשמוע את העבר שלו..
אבל בסופו של יום, מה זה משנה העבר? זה חלק שבנה את האישיות שלנו והעבר כבר מת, השאלה מי אנחנו כיום???
היום את אישה נאמנה ומסורה לבעלך? אין לך פזילות לצדדים?
אם כך.. אז הבעיה נמצאת אצל בן זוגך...הוא חייב להבין שהוא חייב לסמוך עלייך ואם הוא לא יכול - אז הוא חייב טיפול, או שתיפרדו.
זה מאוד קשה לחיות עם בן זוג שלא בוטח באהבה ובקשר שלכם.
עד כאן החלק שלו,
החלק שלך - את צריכה להראות לו שניתן לסמוך עלייך בעיניים עצומות...
למשל, אם מפריע לו שאת בקשר עם אנשים מהעבר שלך תכבדי את הצורך שלו ותנתקי קשר איתם, אפילו אם זה רק קשרי עבודה.. אם את מרגישה שאת לא יכולה לעמוד בזה - אז נראה לי אין טעם שתהיו ביחד.
זוגיות זה לא כלא, לא צריך להכאיב אחד לשני...
תבואי לקראתו ואני מקווה שגם הוא יבוא לקראתך...
בכל מקרה, לדעתי זו בעיה פתירה ואין צורך לפרק על כך את מערכת היחיסם..אבל יש לעבוד עליה

מירי7811

New member
תשובות

תודה לך. אני מראה לו כל יום שאני נאמנה. לבקשתו ניתקתי את כל הקשרים שלי עם קודמיו. אבל קרה שאחד מהם התקשר לבקש טלפון בענייני עבודה; אחד אחר ראינו באירוע (עם הארוסה שלו, ובכל זאת בן זוגי עשה לי את המוות אחרי האירוע), אחד כתב לי על הקיר בפייסבוק מזל טוב הכי לקוני ליומולדת... כפי שהסברתי, זה בלתי נמנע. הוא גם אוכל סרט אם הוא רואה מישהו שהיה איתי ועובד איתו. אין לי שליטה על זה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
"אין לי שליטה על זה"

אז כדאי שתהיה לך, כי אחרת את הולכת לאכול ממנו סרטים כל החיים.
הפטנט הוא להיעמד על הרגליים האחוריות, ולהגיד: סטופ! זאת התעללות ואני מעדיפה גירושין על פני התעללות.
&nbsp
כמו שכתבתי קודם, זה לבדו לא יספיק. הוא צריך ללכת לטיפול. אבל אם תמשיכי בקו של האישה הקטנה והטובה שכל הזמן מפייסת אותו, זה יגמר, כמו שאייבורי אומר, בבכי.

אני חושבת שהכותבת התכוונה

שאין לה שליטה על מה שהאקסים עושים: מופיעים פתאום בשטח, מטלפנים או שולחים הודעות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
השאלה היא לא מה עושים האקסים, אלא מה קורה אצלה בבית

ובעקבות זה, השאלה הבאה היא מה היא עושה בנדון?
המנטליות שהיא מציגה היא פסיבית, מתנצלת, מתגוננת.
אז בלי קשר אם היא התכוונה כך או אחרת - העצה שלי נשארת במקומה.

סליחה, קראתי עוד קצת ובן זוגך פשוט צריך טיפול ואת צריכה..

חיזוק רציני. עשה לך מוות בגלל אקס שיהיה עם ארוסתו?? בחייך!

אייבורי

New member
שתי אופציות

&nbsp
א. בכל פעם כשהוא שואל, תגידי לו ככה
"הייתי בתולה לפני שהכרתי אותך, ויש לך את הזין הכי גדול ויפה בעולם"
&nbsp
ב קחי את שניכם לטיפול זוגי - שיוביל אותו לטיפול אישי.
&nbsp
אחרת זה יגמר בבכי

עצה הזויה

ואל תקחי ממני עצות, כי אני האדם הכי לא מתאים לי -
אבל מנסיון שלי , כשאני רוצה להפרד מהבחור שאני איתו
אני מראה לו את ההודעה ופלומפ זה עובר.

אם הוא יראה שחור על גבי לבן מה שרשמת ואת העובדה שרשמת את
זה דווקא מלב שלם ובפורום ציבורי כי זה כל כך מייאש אותך ,
והוא לפחות יתחיל להבין היכן הוא עומד
וגם את הפחד שלך שאת אוהבת אותו כל כך וזה עלול להתמיר חלילה לפרידה
אולי אפילו הפניה לטיפול זוגי או טיפול בעצמו תתחיל ממנו.

הזוי?
כן,
כנה - גם כן.

אני לא חושב שיתרום לזוגיות "להאשים אותו" ולדרוש ממנו להשתנות

תמיד בזוגיות יש דברים שפחות אוהבים בצד השני, אף אחד לא מושלם.

אם את אוהבת אותו כל כך; את יודעת שאין לו סיבה לחשוש שתבגדי בו; את מקבלת את האישיות שלו ומאמינה שהוא באמת גבר נאור, כלומר, הערכים שלכם דומים, אז למה לרצות לפרק את החבילה בגלל "פגם" שיש בו.
האם הפגם הזה שווה את סוף היתרונות האחרים?

אני הייתי רוצה לקוות שבזוגיות שני הצדדים מוכנים להכיל גם את חוסר הביטחון אחד של השני, ולא רק את הדברים שמתאים לנו לאהוב בהם.
אני מבין שהעניין מפריע לך, זה באמת לא נשמע נעים שהוא מזכיר את זה כל הזמן, אבל אני חושב שאת צריכה להיות ה"bigger man" ולתמוך בו; ובתמורה אני מקווה שהוא יתמוך ויקבל את הדברים שבך שמפריעים לו.

בנוסף, אם לא תתקפי אותו בחזרה כשהוא בחרדות מאקס שלך, אולי הוא יראה את זה כאילו את לא צריכה להתגונן וזה דווקא מה שירגיע אותו ויגרום לחששות שלו להתפוגג

אני אייעץ ואייעץ..כמו עם תינוק..

להגיד לבעלך "דיברנו המון פעמים על אקסים שלי/ עבר שלי ונלחצתה ואני נלחצתי מזה
שאתה נלחצת.. מעכשיו כל פעם שנושא יעלה אני לא אגיב/ אשנה נושא ובמיקרה קיצון
אלך לחדר אחר"
אמרת ואחרי חצי שעה הנושא עולה ואז את אומרת שאת לא רוצה לדבר על זה
ושכבר נאמר הכל. אחרי אני מציעה לא להגיב יותר, אבל לעמוד בזה עד הסוף, בלי להשבר!
אם לא תעמדי בזה, זה יחזור תמיד וירדוף אותך בקשר הזה.
כן זה ברור שבטחון של בן זוגך בקשר לא מספק, אבל אולי מצדך את יכולה לפחות
לעשות את זה ופשוט לחנך אותו.
אם הוא ילחץ עליך ויאיים בסוף לקשר, אולי לא שווה כל הקשר?
כמובן ביחד עם זה את יכולה לברר מה הצעדים(חוץ מלהסתגר בבית ולנתק
כל הקשרים מהעבר) מה יכול לחזק את בטחונו בקשר ולעשות אותם הדברים.
בהצלחה.

מירי7811

New member
תודה רבה לכולם ושאלה

קודם כל תודה רבה על התגובות, זה לא מובן מאליו שזרים מוכנים להקדיש מזמנם ולעזור לי במשבר הזה.
בינתיים המצב החמיר. אחרי שהוא שוב ביקש לדעת מה היה בדיוק, אבל בדיוק, עם מישהו שעובד איתי, שלא שכבתי איתו אבל היה "קטע" קטן, הוא רצה לדעת בדיוק מה, אם התנשקנו, אם הורדתי את החולצה או לא (ומדובר באירוע מלפני כארבע שנים), היה עוד פיצוץ גדול.
אני נמצאת כבר בייאוש גדול לגבי המצב. אבל שמחה שעמדתי על דעתי לא לספק לו את הפרטים האלה. שוב התחננתי שילך לטיפול, שנלך יחד לפסיכולוגית שלי - והוא לא מוכן.
הוא מסרב לראות מה המצב הזה גורם לנו, וטוען שאם אני לא מבינה למה זה מטריד אותו, אני "לא מבינה גברים". האם זה נכון? האם גברים באמת חושבים כך? לי נראה שלא.

הוא טועה ובגדול

ולא ברור לי איך האינפורמציה המפורטת תעזור לו במשהו.
יש לו תחושה שרק אם ידע הכל הכל הכל על עברך עם גברים, הוא יהיה בשליטה על תחושת חוסר הביטחון שמתקיפה אותו. אבל זו אשליה גדולה!
&nbsp
זה קצת כמו אנשים עם חרדה מלכלוך שרוחצים שוב ושוב את ידיהם.
הליכלוך הוא בפנים ובו צריך לטפל.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש כמה כאלה

כמו שיש גברים מכים וגברים מתעללים וגברים מופרעים מכל סוג שאת רוצה.
אז עכשיו שאת יודעת שהוא לא היחיד מסוגו, מה זה בדיוק עוזר?

ההתנהלות שלו עונה להגדרה של התעללות נפשית.
עליך לשקול ברצינות האם את מוכנה לחיות ככה. במלים יפות לא תשני אותו. ואני לא יודע אם בכלל יש איזו דרך לשנות אותו. תחשבי טוב לגבי העתיד שלך איתו.

לא, לא כולם חושבים ככה.

מתוך חמישה חברים רציניים שהיו לי, אף אחד לא חקר אותי לגבי אקסים
ומה בדיוק התרחש איתם. בן זוגך נמצא בגהנום בגלל החרדות שלו
וגורר אותך איתו לשם. הצילי את עצמך. אלה לא חיים.
את עלולה להפגע נפשית בצורה קשה(בן אדם שכל הזמן נותנים לו להרגיש לא בסדר
לגבי התנהגות נורמטיבית באיזה שהוא שלב מפנים שהוא לא בסדר).
על תסכימי לזה!

למעלה