קנאה - טיפול

בודדה1984

New member
קנאה - טיפול

שלום. חדשה פה וחייבת עזרה. בת 23 .... אני נורא קנאית ואני יודעת שזה בא ממני ולא מהחבר שלי שהוא אדם נהדר ואני לא רוצה לוותר עליו!!! פוחדת שיצא בלעדי, רבה איתו על זה.. ויודעת שהוא צודק וחייבים קצת חופש... אך במצב שלי שאין לי חברות כמעט ולו יש חברים זה אומר שהוא יוצא ואני נשארת לבד בבית :( זה גם גורם לי לפחד מכל מיני התחלות חדשות בחיים כמו לימודים ועבודה מצד החבר שלי... איך מטפלים בזה? אני קולטת שהקנאה הזו הורסת אותי ואת הקשר שלי שנורא חשוב לי!!!

nate2000

New member
את יכולה לפנות לפסיכולוג

או למאמן זוגיות-קאוצ'ינג, לפנות ליעוץ זוגי עם החבר או בלעדיו. אני לא פסיכולוגית אבל אני מניחה שיש המון טכניקות לטפל בבעיה שאת מטפלת. חלק יתאימו לך יותר וחלק פחות. עוד משהו שאת יכולה לעשות זה להתיעץ בפורום פסיכולוגיה בתפוז או בפורומים באתר דוקטורס.

בודדה1984

New member
כן...

כתבתי גם בפורום ההוא... תודה. אם אפשר רק את הכתובת של האתר דוקטורס? :) אפשר אבל המלצות על טכניקות שהם לבד ? כי אני מניחה שטיפולים מקצועיים זה יקר... :(

nate2000

New member
בבקשה

www.doctors.co.il אולי תנסי גם באתר הבית של קופת החולים שלך או של מרכזים רפואיים למינהם.

בודדה1984

New member
תודה...

ועדיין אשמח אם למישהו פה יש מה להגיד לי בעניין.. כל תגובה רק תציל אותי...

תוכלי לספר קצת יותר?

במה הקנאה שלך מתבטאת? למה את מקנאה? ממה את פוחדת?

בודדה1984

New member
כן....

אז ככה... אני ממש אוהבת אותו והוא אוהב אותי גם! הוא בן אדם מדהים מבחינת אישיות (ומראה :) ) ואני לא חושבת שיש הבה כמוהו ומרגישה ממש ברת מזל!!! הוא ממש בעל חכמת חיים שקשורה להכל (אציין זאת לצורך העניין) רואה הכל בהגיון! אין הרבה כמוהו... אבל אני.... אני מפקששת.... רבה איתו המון על דברים שלא צריך כאילו וזה מעניק לי מעין כיף מוזר או אולי תשומת לב שאני כנראה נהנית ממנה... והקנאה... אני למשל גרה אצלו.. זה לא מוגדר כגרה אבל אני פםושט אצלו ואצל ההורים שלו ... יותר מאוחר נגור בנפרד אבל כרגע זה המצב! אז פעם ב- שממש בודדות הוא יוצא עם חבר או חברים אני ממש עושה מזה סרט .. גם כי לי אין חברות!! וזה אומר שאני נשארת לבד בבית! ואני כרגע לא עובדת אלא לומדת למבחנים (סיימתי תואר ראשון שנה ג)... אז גם ככה אני לבד רוב הזמן ואז עד שמגיע הערב והוא חוזר מעבודה .. אני כל כך שמחה לראות אותו שרוצה אותו רק לעצמי!!! והוא אומר לי שחייבים קצת חופש לפעמים (לא משהו מוגזם, כן) ואני יודעת את זה מקשר קודם שהיה לי שהחבר היה אובססיבי בטירוף אבל משום מה אני לא מצליחה להפיק לקחים :( ואז עשינו ערב בנפרד שהוא יצא עם חבר ואני עם חבר אחר שלו... והוא מספר לי שכשראה אותי בסוף הערב התלהב ממש לראות אותי... זה כמובן החמיא לי! אבל הקנאה..... :(... הורסת.... פעם הוא היה קנאי וזה גם מה שהרס לו קשר רציני ראשון ויחיד שהיה לו ומשום מה הוא למד מזה לקח ויודע איך עכשיו לעשות את הקשר נכון ובריא!! אבל אני מטומטמת!!! או שהנה עוד דוגמא... אני בוטחת בו ב10000%!!! לגמרי כי הוא כזה!! ויש איזה מקום שאנו יוצאים אליו . מעין מועדון מגניב בימי שני... אך הפעם לי יש ביום שלישי מבחן על הבוקר ואני כמובן נהייתי חרדה מזה שאתן לו ללכת בל-ע-ד-י!!! כאילו ממש אין מצב חשבתי לעצמי! זה משתלט לי על החיים לגמרי! אז חישבתי איך אני אפעל.. וכשהוא היום שמע שיש לי מבחן יום למחרת מוקדם על הבוקר הוא פושט קבע שאני לא יוצאת!! והולכת לישון מוקדם! וכועס עלי שאני רבה איתו ועוד בגלל מצב כזה חד פעמי בכלל!!! אבל ממש קשה לי מ-מ-ש!!! אז אני עכשיו מנסה להכין את עצמי ליום שני הזה שיבוא ואני יודעת שיהיה לי כל כך רע............ ואני לא מוכנה שיהיה לי רע... אז אני חייבת לשנוצת את עצמי כי מצבים כאלה או דומים בטוח יבואו!

לא בהכרח יקר.

את יכולה לפנות אל קופת חולים ולקבל טיפולים מסובסדים. כמו כן, את יכולה לפנות אל לשכת הרווחה בעיר מגורייך ולבקש שיפנו אותך אל המקום המתאים.

צומיש

New member
תשמעי...

אני אנסה להעריך 2 דברים אולי תוכלי לכוון.. 1) או שהיה חבר שבגד באמון שלך 2) שזה קשר ראשון... עדיף שתצרי לעצמך מעגל חברים או תחביב אני יודעת כמה זה קשה וכמה יותר נחמד שהכל יחד אבל הדבק הזה כמו שאמרת הורס ולגבי מחשבות פסיכולוג ועבודה פינימית ואישית...

בודדה1984

New member
לא... המצב היה...

זה חבר רציני 2 לאחר קשר ארוך מגיל 16 שנמשך 6 שנים נוראיות (הוא היה אובססיבי וקנאי וממנו אני גיליתי שאני כזו, והייתי חלשה וכל מיני כאלה)... בין הקשר הזה לקודם היתה חצי שנה של סתם קשרים...

היי

קינאה זה דבר הגיוני אבל עד גבול מסווים, לדעתי את צריכה למצוא לעצמך תעסוקה, חברים, להתחיל לימודים.. וככה תהיה פחות שקועה בחבר... ובמה הוא עסוק... את חייבת למצוא מעגל חברים אחרת אם חס וחלילה את והחבר תיפרדו לא יהיה לך אף אחד בכלל.. אז שיהיה לך בהצלחה ואם בא לך לדבר, להתייעץ תשאירי הודעה..

בודדה1984

New member
... תשובה

אני כרגע סיימתי תואר שלם.. שוב ללמוד ?? :) ואני חייבת למצוא עבודה.. מקווה שזה יעזור .. כי כרגע אין באפשרותי לעבוד (תקופת מבחנים...)... ומקשר קודם של 6 שנים שלא היו לי חברים ונפרדתי ממנו.. ואני עדיין מכירה המון אנישם (כבר לא) אבל ללא חברים... לא מצליחה ללמוד את הלקח :(

את חייבת..

חבר זה לא הכול בחיים, חבר הולך ובא.. חברים אמיתיים נשארים לעזור, לתמוך זאת באמת הרגשה טובה שיש מסביבך חברים, לא מדברת על מיליונים.. מספיק אחד שתיים טובים.. במהלך הלימודים לא פגשת חברות? לא חסר באונברסיטאות בנות... מה למדת?

זה לא נראה כמו קנאות

את רוצה להיות אתו, לכן את פוחדת שיצא בלעדיך. השתדלי להיות אתו יותר בזמנים שהוא פנוי אליך, גם בלי לצאת. תמיד תוכלי להפגש לפעמים אתו ועם חבריו ביחד ולהכירם, להשתתף בשיחה ואולי להתידד אתם במשך הזמן. חלק מהזמן יבלה עם חבריו לבד, השתדלי להתמקד בקשר ביניכם ולהשקיע בו ולהתעלם מקשריו האחרים

בודדה1984

New member
זה כן קנאה

קראתי על זה והסימפטומים הם רצלי... את החברים שלו אני כבר מכירה טוב.. ושכחתי לציין שאני "גרה "איתו... זה לא מוגדר אבל זה המצב! ומאיזה קשרים להתעלם? הוא הקשר היחידי שלי.. אין לי חברות אפילו :(

kiaora

New member
לא נכון

יהודה, זו קנאה. המשפט שרשמת "את רוצה להיות אתו ולכן פוחדת שיצא בלעדיך" הוא שגוי בעליל. פוחדת! היא לא כתבה מעדיפה להיות אתו. בפירוש רשמה שהיא פוחדת. בקשר בריא חייב להיות קצת מרחב. רוב החברים שלי ושל אשתי משותפים, אבל לה יש גם חברים וחברות שהם רק שלה וכנ"ל אצלי. לפעמים צריך קצת זמן בנפרד מבן/בת הזוג ואת זה הכותבת לא מסוגלת כרגע לתת לבן זוגה. בודדה1984, קודם כל למה שם המשתמש שלך הוא בודדה? יש לך בן זוג, לא? יתכן שהקנאות נובעת מחוסר בטחון, אבל עצם זה שאת מודעת לבעיה זה כבר חצי מהדרך לפתרון שלה.

בודדה1984

New member
...

יש... לא נשואים אבל... וכן אני יודעת שזה מחוסר בטחון... אבל איך מטפלים? :(

kiaora

New member
טיפול מקצועי

מכיוון שאת מודעת לבעיה אבל את לא מצליחה לפתור אותה לבדך, אז טיפול מקצועי יהיה הדבר הנכון לטעמי

למעלה