קנאה זה טוב או רע ???

ortal_sh

New member
קנאה זה טוב או רע ???

יש לי בעיה אני מקנא לחבר שלי , קצת יותר מדי , חלק אני אומרת לו וחלק אני משאירה בתוך ליבי וסובלת מבפנים ? כל בת חמודה וחברותית, נראת לי כאיום בשבילי, ויש לי חששות שהוא יתאהב במישהי אחרת, וזהו זה יגמר , זה אומר שאני אובססית אליו יותר מידי? או שלכולן יש קצת חששות מדי פעם! קצת רקע עלינו, אנחנו חברים 3 שנים, יש בנינו כימיה מצויינת ואנחנו חושבים על חתונה , אני 22 והוא 23 . וכן יש בנינו הבנה והקשבה רק שלפעמים אני קצת עוברת את הגבול בקנאה שלי, בסוף הכל מסתדר! , אבל לי עדיין נשאר משהו מציק בלב! זה לא אומר שאני לא סומכת עליו, פשוט אני מפחדת מהבנות האחרות, ובדברים שיכולים לקרות ??? אז מה אתם אומרים? והאם אפשר להתגבר על הקנאה בדרך כלשהי? אורטל

ניקולי

New member
אורטללללל חמודה../images/Emo24.gif

קנאה!!! קנאה זה דבר לגיטימי בהחלטטטט !!! זה אומר שאת אוהבת אותו ומאוד איכפת לך ממנו. אבל..... קנאה חולנית יכולה רק להזיק למעשה היא תזיק רק לך!!! תראי אני נשואה וגם אני מקנא לבעלי.. מאחר ואני מאוד מאוד אוהבת אותו.. הוא טוען שגם הוא מקנא לי.. כי מין הסתם גם הוא אוהב אותי. לפעמים.. אני מקנא כ"כ שזה כבר מוגזם! אני עושה לו כל מיני מבחני שאלות שמופיעות באינטרנט.. (את יודעת.. כל מיני כמו למשל: בחן את עצמך..האם אתה בוגד, בחן את עצמך עד כמה אתה אוהב את בת זוגתך..וכו´). כמובן שהוא עונה על כל השאלות ולי אין תשובות.. החשדנות שלי לא מוצדקת!! מתוקה למדתי שקינאה יכולה להרוס יחסים.. אני בטוחה שחברך אוהב אותך ואת אוהבת אותו אבל תרגעי החלטתי החלטה והיא : אם הוא ירצה אותי ואוהב אותי שום דבר בעולם לא ירחיק אותו ממני, ואם ילך פעם.. אז... שילך הוא יפסיד!!!!!! מקווה שעזרתי לך ושהבנת את כוונתי!! שלך ניקול*

jess ועוד

New member
ניקול כל מה שנשאר לי להגיד לך

זה אמן מאמינה גדולה בקנאה אבל בטוב טעם (כמו שאומרת לימור) זה יכול בקלות להדרדר למריבה ענקית על כלום.... אז לבדוק טוב טוב ולתת אמון שזה חלק ממערכת יחסים תקינה ... ג´סיקה

ortal_sh

New member
קודם כל ..........

תודה לשניכן ! היום אני מרגישה כבר יותר טוב, הצלחתן להרגיע אותי, אבל יש לי עוד שאלה אלכן: כאשר אתן מקנאות, עדיף לא להגיד לו כלום ולשמור בבטן , ולסבול בשקט , או להגיד לו ואז יש קצת מתח באויר , מריבה קטנה לפעמים גדולה , ואז משלימים, והכל טוב שוב. מה עדיף ? אורטל

jess ועוד

New member
לדעתי תמיד עדיף לדבר על הדברים

ואם יש דברים ברורים וקבועים שגורמים לך לקנא שידע אותם אולי הוא יוכל להתעלות על עצמו ולצנזר בהם לפעמים בכל מקרה לא לשמור בבטן כי יש לזה נטיה להתפוצץ בסוף אז שוב עדיף להגיד "תשמע לא אוהבת שאתה מתחבק עם ידידות שלך" הוא אולי יעקם פרצוף ואולי יבין אותך אבל בטוח שידע שזה מפריע לך

ניקולי

New member
אורטלי...

תראי לפעמים גבר/אישה אוהבים שאומרים להם עד כמה מקנאים להם.. כמובן שתלוי עד כמה האהבה והכנות בינכם.. אם הקנאה היא קנאה הדדית, ואינה חולנית יש מקום לספר.. אך לא יותר מידיי!! כי בסופו של דבר זה ימאס על זה שמקנאים לו.. אני לא חושבת שבגלל קינאה צריך לריב..כל טעם האהבה הולך בגלל הקינאה הזאת (כאשר היא מוגזמת).. ועוד משהו אורטל.. בקנאה יש גם חוסר אמונה זאת אומרת קינאה חולנית מידי.. אם את מקנא יותר מידי לחבר שלך..וזה חוזר חלילה יש בה בקינאה חוסר אמונה בבן זוג... לדוגמא: החבר הגיע אלייך נכנס לשירותים הפלאפון שלו היה על השולחן . את מתוך סקרנות הסתכלת על המס´ טלפון שלו שנכנסו ויצאו. ראית שם מס´ שלא זיהית ..תוך כדי כך שהוא עדיין בשירותים חייגת את המס´ וענתה לך בחורה. כשהוא יצא מהשירותים.. עשית עצמך משחקת בפלאפון שלו . אחרי מס´ דק´ לא יכולת לשמור את זה בלב כי את מטבעך לא שקרנית ואז שאלת אותו.. מה זה המס´ הזה?? הוא מספר לך שזה של רבקה מהקופת חולים..כמובן שלא תאמיני.. מה הטלפון של רבקה מקופ"ח עושה בטלפון שלך?? ואז.. המריבה.. שבסך הכל הבחור אמר לך את האמת. הוא התקשר לבדוק אם קופ"ח פתוח ואז רבקה הפקידה ענתה לו...כשראית שזה אמת עזבת אותו לנפשו. ואז יום אחרי זה קורה חלילה עם מס´ אחר.. רק שהפעם זה של הסוכנת ביטוח שלו..הפעם אם אמר לך זה של הסוכנת ביטוח שלי אז תאמיני לו ואל תתפתי למריבה..כי הוא דובר אמת!!! אני מקווה שהבנת את כוונתי...שוב.. קינאה זה דבר לגיטימי אך לא קינאה חולנית מידי כי בסוף תפסידי!!! שלך ניקול*

ortal_sh

New member
תודה רבה שוב לשנכן .........

הבנתי את העיקרון , עזרתן לי מאוד תודה שיהיה לכן סוף שבוע מהנה!!! אורטל נ.ב. ניקול: קיבלת את ההודעה האישית ששלחתי לך?!

למעלה