קנאה ואמון

galittt

New member
קנאה ואמון

שלום מקוה שאולי תוכלו לעזור לי צריכה עזרה מנקודת מבט גברית מה לעשות. אנחנו נשואים כ- 5 שנים עם לא מעט מריבות. יש לנו שני ילדים. לפני כשנה וחצי בעקבות מעשה של בעלי אבד לי האמון בו, למרות שהוא טוען שהוא אוהב אותי אני מרגישה שהוא השתנה. דבר אחד לא השתנה בעלי היה מסתכל על אחרות אבל אז זה לא הפריע לי כי אז גם הייתי יותר צעירה והרבה הסתכלו אלי והיום הוא מסתכל על צעירות יותר. אותי זה מאוד מרגיז גורם לי לחוסר בטחון להרגשה שאני לא מספיק בשבילו ושבגלל זה הוא מסתכל כל הזמן. דברנו על זה הרבה פעמים ואמרתי לו שזה מפריע לי ולפעמים הוא משתדל אבל לא להרבה זמן. מצד שני הוא לא מחלק לי אף פעם מחמאות וזה גם מוסיף וגם על זה דיברנו והוא אמר לי שהוא לא טיפוס כזה . היתה תקופה שניסיתי אני להסתכל על גברים שמסתכלים עלי אבל זה לא אני, אני לא טיפוס של משחקים, לעומת זאת הרבה פעמים כשאני אתו אני רואה אותו מסתכל על אחרות ונועץ מבטים ואז הם מסתכלות בחזרה וזה נורה מעצבן אותי. האם למישהו יש עצה , או דרך לגרום לו שהוא ירגיש שהוא צריך לדאוג ולא אני כל הזמן??? אשמח לשמוע את דעתכם . אני מציינת שוב ששיחות רבות היו לנו וגם יעוץ זוגי שלא עזר, היום כשאני מדברת אתו הוא מתעצבן ולא מוכן להקשיב ולי נמאס לראות אותו בכל מקום שאנחנו הולכים רק מסתכל כל הזמן לצדדים.

נסיון לשנות אותו רק יתסכל אותך יותר

כל עוד מדובר במבטים אין טעם להילחם בכך כי זה מתכון בדוק לתיסכול שלך ושלו שעלול להוביל אותו לחפש הוכחות בשטח ש"יש לו עדיין את זה". נסי לבדוק דווקא למה את כל כך פוחדת ואיך את יכולה לשדר לעצמך (בראש ובראשונה) ולשאר העולם שאת סקסית ובשלה עוד יותר מכפי שהיית לפני מספר שנים.

seeyou

New member
בעקבות מעשה של בעלי אבד לי האמון בו

שום "נקודת מבט גברית " לא תעזור לך כל עוד יש לך את ההרגשה הזו. כאשר תוכלי להתגבר על התחושה שלך אז תוכלי לראות את המעשים שלו מנקודת ראות שונה- אבל עדיין לא תוכלי לשנותו! כפי שקשה לך להשתנות פי כמה יותר קשה לשנות אדם אחר! לגופו של עניין קנאה זאת מחלה של האנושות וקיימת בכולנו כאשר היא עוברת רמה מסוימת הופכת לדיבוק. ישנם דרכים לטפל-לרכך את ההרגשות ,כפי שציינת על ידי הרמת הביטחון העצמי. הרגשה שאת לא מספיק בשבילו?את יודעת בעצמך איך המפגשים האינטימי שלכם ! אם את מספיק נשית,הגוף שלך הוא כמו של צעירות יותר - הבעיה מתחילה מהראש! חשוב מה שקורה לנו אבל לפעמים חשוב יותר איך אנו מפרשים את הדברים! בעלך מסתכל על אחרות? כולנו!!!!!!! קבלי בדיחה בנושה: שאלו זקן אשמאי אחד למה הוא ממשיך לחזר אחרי נשים. "למדתי את זה מהפרים",הוא השיב,"הפרים הזקנים ממשיכים לחזר אחרי פרות גם כשהם כבר לא מעוניינים,כדי שפרים האחרים לא יחשבו שהם פרות". הוא לא מחלק לך אף פעם מחמאות? גם לפני החתונה? "הייתה תקופה שניסיתי אני להסתכל על גברים שמסתכלים עלי אבל זה לא אני, " גם זאת דרך לעלות את הביטחון העצמי-בדרך כלל הנערות מתחילות חיי המין בצורה כזו.... כיום הרבה נשים נשואות עם ילדים עושות את זה בתקווה שהביטחון העצמי יעלה...בינתיים משהו אחר עולה...
יוסי

באדיז

New member
אענה לך מהצד הנשי...

זה פשוט חוסר כבוד. כל גבר מסתכל?! תעשו לי טובה, זה סתם תירוץ. שיסתכל כשאת לא איתו כדי שזה לא יפגע בך. אין כזה דבר "הוא לא טיפוס כזה" של מחמאות- אז שישתדל בשבלך!! אז שלא יכתוב לך שירים, אבל "את נראת יפה" זה לא עולה כסף או אפילו כ"כ הרבה מאמץ. אני חושבת שאת צריכה לשבת איתו ולהסביר לו שהדברים האלה פוגעים בך. נקודה. אם הוא באמת אוהב אותך אז הוא לא ירצה לפגוע בך. כל אחד יכול להשתלט על היצרים שלו - אם הוא לא מסוגל אז שיעשה מה שבא לו כשאת לא נמצאת בסביבה. אבל זה שאתם נשואים כבר 5 שנים עם ילדים, זה לא אומר שהפסקת להיות בן-אדם, ואשה! את גם צריכה תשומת-לב ולדעת שאת עדיין מושכת ו"מספיק בשבילו".

seeyou

New member
היי-../images/Emo140.gif

מה חדש בעולמך, עם הסיפור שלך בפורום? יש שיפור?

מאולף

New member
galittt היקרה , קודם כל ../images/Emo39.gif

כנראה לגדיים קשה עכשיו במיוחד. אני חדש כאן ומידי פעם אני משוטט בכדי ללמוד דברים גם על בעיות של אחרים. לדעתי, בעלך "תפס תחת" ושאננות בזוגיות שלכם (אני יודע כי גם לי זה קרה). מצד אחד, את מובנת מאליו בשבילו ולא "מאיימת" על הזוגיות כבעבר, מצד שני את נורא קנאית לו ודבר זה מוסיף לו "ערך עצמי גבוה" ומגביר שוב את ה "מובן מאליו" שתישארי איתו בכל מקרה. תמיד, אבל תמיד, צריך שיהיה מתח מסוים בזוגיות ושלא נחוש אחד כלפי השני כמובנים מאלינו כי זה מוביל לשיעמום. זוגיות טובה צריך לטפח וזה לא פשוט ולא קל חייבים להשקיע (אני חכם כמובן לאחר מעשה). חוץ מזה כגבר, אני אומר לך שאין אחד שלא "מסתכל" ואני בטוח שגם נשים "מסתכלות" - אז מה? להסתכל מותר כל עוד זה נעשה בטעם טוב וללא פגיעה בבן זוג. בעית הקנאה שלך נגרמת אך ורק בגלל דימוי עצמי נמוך וחוסר ביטחון אצלך. אין סיבה שלא תצליחי לטפח את עצמך לכלל "מושכת מבטים" כבעבר הלא רחוק ובכך אני בטוח שגישתו אלייך תשתנה. הכי חשוב !!! תבטחי בעצמך וביכולות שלך ואל תהיי "תלוייה" בחיבה כזו או אחרת ממנו. אדם שמרגיש בטוח בערך עצמו, מתלבש ומריח טוב, מדבר לעיניין תמיד יקסים אנשים אחרים שיתנו פרגון ומחמאות והביטחון רק יגבר. נסי לתת לי קצת יותר פרטים על האופי שלו בכללי, וכן על האופי שלך בכללי. (מקצוע, כישורים, תחביבים וכד'). מקווה שעזרתי במשהו. ובינתיים עוד

המובנת מאליה

הדברים שלעיל נאמרו מכיוון גברי. אני אחזק אותם מכיוון נשי. מסכימה עם כל מילה שנכתבה ע"י מאולף. הניסיון שלי הוכיח, שרק כאשר הבאתי עצמי למצב בו הפכתי מהדבר המובן ביותר מאיליו, לדבר הכי פחות מובן מאיליו, השתנו לחלוטין הדברים. בן הזוג שלי לא נהג אף פעם להסתכל או לפלרטט או "להתחיל" עם אחרות. אבל הוא גם לא ממש טרח לראות אותי. אני פשוט הייתי שם, כמו שתמיד הייתי וכמו שנדמה היה לו שתמיד אהיה... רק כאשר, בנסיבות והתרחשויות שלא אפרט אותן כאן, התחילו אחרים להתבונן, לראות, לשים לב, לפרגן, לרצות, לחזר.. הוא קלט ששום דבר לא מובן מאיליו וברור ושריר וקיים. אפילו לא אני. היום אני רק יכולה להנות מתשומת הלב והמאמצים שהוא עושה כל הזמן כדי להמשיך למצוא חן בעיניי. כמובן שתהליך כזה חייב להיות הדדי ולא מבוסס על השקעה של צד אחד בלבד. ואנחנו נשואים כבר 22 שנים....

מאולף

New member
כבר יודעת משהו, כל הכבוד!!!

לצערי הרב את צודקת. כל הכבוד על ה 22 שנים - צריך הרבה נחישות ואורך רוח וברור שניחנת בזה. כנראה שלנו הגברים לוקח זמן לא מועט עד שאנו מבינים ו "רואים". היום אני מודע להמון דברים שלא "ראיתי" גם כאשר היו שיחות אל תוך הלילה, בכי, ומה לא. אצלי לצערי לא השכלתי לראות עד שלא קיבלתי את ה "מכה". אני יכול לומר בכנות שאני מצטער על השנים המבוזבזות ואני מכה על חטא. באמת, הכי חשוב זה לא לשכוח את ה "אני" ולא לתת מקום לרגשי נחיתות. הבדיחה אומרת (וזה רק בדיחה!!!), לכל בנאדם יש ערך. במקרה הכי גרוע תוכל לשמש דוגמא שלילית.

תודה

תודה לך, מאולף, על הפירגון. ובכל זאת מציעה לך לא להצטער ולא להכות על חטא אלא להתבונן על הדברים ממקום של אדם לומד. הרי גם גלית לא נכנסה למערכת זוגית כשהיא כבר יודעת הכל, מבינה ובטוחה בדרך בה היא צריכה ללכת. כך כולנו. ולכן היא שואלת. אם רק תשכיל להקשיב לאלה שכבר ביקרו בשיעור הזה, להבין את התליך ולקבל החלטות נבונות באשר לדרך, גם היא תוכל למצוא עצמה במקום טוב יותר. בכל מקרה, בכל תהליך של למידה, ההתנסות היא הדבר המלמד ביותר. גם אחרי 22 שנים, כשכבר מכירים, יודעים, מבינים, אין הדרך סלולה ובטוחה ובכל יום צריך לחפש שבילים בטוחים, ולדעת לעקוף בורות ומהמורות. והחיים מזמנים לנו מאלה המון. ואולי זה מה שעושה את החיים מרגשים ומעניינים. לא כך?

מאולף

New member
הי כבר יודעת משהו, בוקר טוב. ../images/Emo42.gif

אני ממש נהנה מהעצות שלך. חן חן על ההבנה והסובלנות. בהחלט חיים "מעניינים" ורוגשים
אבל לפעמים, אני באמת חושב שכדאי קצת להירגע מהמירוץ ומהלחץ הקיים. צריך לעצור מידי פעם, להביט לאחור בהבנה ובלימוד ואז להביט קדימה וליישם את לקחי העבר. קל להגיד אבל לא תמיד קל לעשות (כולנו בשר ודם) וקל מאוד לטעות. אבל עובדה, בסוף איכשהו מסתדרים וממשיכים הלאה מחוזקים יותר.

seeyou

New member
"הוא גם לא ממש טרח לראות אותי"

אישה תמיד נשארת אישה...
תמיד היא לא מרוצה עם הגבר שיש לה-במיוחד אחרי הרבה שנים ביחד! היא חייבת כל הזמן "שינוי"(רק כאשר, בנסיבות והתרחשויות שלא אפרט אותן כאן, התחילו אחרים להתבונן(רק?), לראות, לשים לב, לפרגן, לרצות, לחזר(רק?).. " ברור שיש תמורה לכול דבר ... תמיד אמרתי שקל יותר להיות מאהב... It is easier to be a lover than a husband for the simple reason that it is more difficult to be witty every day than to say pretty things from time to time. Honoré de Balzac

sharavit

New member
שיצאו לו העיניים...

הי, 1. שימשיך להסתכל ושיצאו לו העיניים!!! את - תפסיקי לדבר על זה בכלל. זה רק מחמיא לו יותר. את חושבת שאם הוא ירצה לעשות משהו, השיחות שלך ימנעו את זה? לא. אז תפסיקי לפחד. צאי מהלחץ. המעשים שלו זה אחריות שלו. 2. כל מי שכתב לך צודק - תרימי את הראש למעלה ותתחילי לאהוב את עצמך ותני לו הרגשה שאם תהיה לו איזו נפילה זה יכול לעלות לו ביוקר. 3. גם אני פעם הרגשתי שבעלי לא מעריך ולא רואה אותי בכלל ומפנטז על אחרות, אפילו שלכאורה הוא הסתיר את זה. הפסקתי לחפש את תשומת לבו ובלב כל כך התרחקתי(בלי לריב). הריחוק הזה הרעיד את האדמה מתחת לרגליים שלו והוא התחיל יופי להראות סימני חיזור בכל מיני דרכים משונות... בהצלחה. אל תתייאשי.

יאצפן

New member
קינאה

נוווו תעשי מה שעושה אישתי, היא אומרת, שיקבל תאבון ויאכל בבית. זכרי כלבים וסוסים קשה להשאיר קשורים.

מרפי

New member
חבל על הזמן איך אני מבינה אותך

גם אני התחרפנתי מזה שחבר שלי (כיום-לשעבר) היה מביט באחרות. אבל אני הבנתי את זה. הוא גבר.!! כל גבר מסתכל. ככה זה. ככה הם בנויים, בשביל זה יש להם עיניים בנות הן שונות. אין לך מה לעשות כדי למנוע את זה, כדי שיקנא לך, אל תשחקי משחקים. זו לא את. פשוט תאמרי לו - שאת מקנאה. זו לא בושה. שזה גורם לך לחוסר ביטחון. אם הוא מספיק רגיש ואכפתי, הוא לא יעשה זאת בהפגנתיות לידך. זו דעתי...

למעלה