קנאה בקשר

מיקי235

New member
קנאה בקשר

שלום ד"ר בונשטיין, רציתי להתייעץ בקשר לקנאה, ומה ניתן לעשות על מנת למנוע אותה? יש לי חבר כבר חצי שנה שהאהבה בינינו רק פורחת, וכל כך טוב לנו ביחד. הדבר היחידי שמפריע לי (וכמובן גם לו) זה עניין הקנאה שלי. הוא משתף אותי המון ובכל דבר, לעיתים גם אם התחילה איתו בחורה, או אם התקשרה בחורה, דברים שגורמים לי לקנא ולחוש לא בנוח. למשל כאשר הראה לי שיחה בינו לבין מישהי שמטרידה אותו (והיא אף מאורסת), הוא אכן ביקש ממנה להפסיק להציק לו כיוון שיש לו חברה והוא הצטייר מהשיחה כשומר אמונים. אך בתחילת השיחה היא שלחה לו: "מה קורה"? והוא ענה לה: "קצת עסוק קוקי.." אמרתי לו שאני מאוד מעריכה את זה שהוא הראה לי את השיחה רק הדבר היחידי שמפריע לי זה שקרא לה קוקי..שהרי הוא לא סובל אותה והיא מטרידה אותו אז למה לקרוא לה קוקי? התפתח ויכוח בינינו והוא הסיק שתמיד לאחר שהוא משתף אותי בעניינים כאלו, הוא סובל, לכן החליט שבעתיד ימנע מלשתף אותי..החלטה זאת מאוד קשה עבורי כיוון שאני לא מסוגלת להיות עם גבר שאני יודעת בוודאות שהוא מסתיר ממני.. האם הוא צודק בהחלטתו לא לשתף? האם העובדה שהוא לא ישתף אותי תעזור לי להתגבר על הקנאה? ובכלל האם ניתן לשנות אדם שהוא קנאי?

גרא.

New member
מיקי235,מבין שהפנייה מיועדת לפורום של ד"ר

אודי בינשטיין,ופשוט התבלבלת בפורום.הלא כן?

מיקי235

New member
המשך

מצטערת על הבלבול...כנראה דעתי הוסחה אשמח כמובן לשמוע גם את דעתך, פשוט העניין מאוד מטריד אותי, תודה רבה

גרא.

New member
מיקי235,אין בכוונתי כמובן לחלוק על ד"ר אודי

בינשטיין,אם כי מאד יתכן שהתגובה שלי תהיה שונה.קנאה היא תחושה חזקה של תסכול עקב התחושה שמה שמגיע לך ניתן למישהוא אחר,או לעיתים נלקח על ידי מישהוא אחר.רק לך לכאורה מגיע שחברך יקרא לך מיקי,אז מה פתאום \הוא קורא לאיזה מישהיא שאפילו מאורסת,קוקי שכידוע הוא כינוי חיבה בדרך כלל.בסיבה שבעטייה הוא מבקש להמנע מלשתף אותך בענינים כאלה,שלא בדיוק ברור מה הם,היא תחושת חוסר הבטחון שלך בעצמך כלפי הקשר שלכם שבשל כך את מקנאה ,וחושדת שהוא אינו כנה איתך.לעיתים עדיף לא לספר דברים שלא נתפסים נכון בכדי שלא לסבך קשר רגשי קיים.במיוחד שהוא מבין ומרגיש עד כמה את נפגעת ממצבים כאלה.אין כאן שאלה שיפוטית אם הוא צודק או לא,אלא תגובה טבעית ספונטאנית שלו נוכח החשדנות והקנאה שאת מפגינה ,מצב שגם התפתח לווכוח אולי סוער. קנאה היא תכונה אנושית מימים ימימה,וקשה מאד להאבק בה.בה במידה ואת תרגישי שליטה עצמית טובה,דימוי עצמי חיובי,ובעיקר שהקשר ביניכם חם,עמוק ,אינטימי וזורם היטב.תקנאי פחות בהתיחסותו של חברך לבנות אחרות.אבל זוכרת את האימרה,"הדשא של השכן ירוק יותר'',זה תמיד מקנן בליבם של רבים.לעיתים הוא מהווה בסיס דווקא למוטיבציה להיות טוב יותר.לעיתים מאד קשה להתמודד עם זה בתחושה שאינך יכול ענינית להגיע ליותר.

למעלה