קנאה בחברה

nutmeg

New member
למרות שאני נחשבת

ל"אישה מבוגרת" בפורום לא הבנתי את מה שגרא אמר כמשהו פוגע. הבנתי אותו אומר שיש לקחת דברים בפרופורציות. אחת מקנאה ב-X והשניה יש לה את הפקעלע שלה. קינאה זהו רגש לא פשוט שיושב על תחושה של חוסר. יש למושא הקינאה משהו שחסר לזו שמקנאה, והיא רוצה אותו מאוד מאוד מאוד... השאלה לאן הולכים עם הקינאה הזו. לפעמים הקינאה יכולה להיות מדרבנת לשינוי והמתלוננת תלך ללמוד איך להתלבש ולהיות יותר סקסית (יש אין סוף מכוני תדמית). לפעמים הקינאה יכולה להפוך להרסנית ואת הכאב על החוסר להפנות למקום של הרס: אם יש לה משהו שלי אין, אעשה הכל כדי שגם לה לא יהיה... טוב, ברור שבחרתי בדוגמאות קיצוניות - רק כדי להבהיר את הנקודה, לא? בכל אופן, למקנאה אומר ששווה ללכת ולהשקיע במכון תדמית, בטיפול, או במה שנחוץ לך על מנת להיות האישה שאת רוצה להיות - בעיקר כי זה כל כך חשוב לך... הלא כן? במקום להשקיע אנרגיה רגשית במושא הקינאה, השקיעי את אותה אנרגיה בעצמך ולטובתך.

קארין29

New member
קנאה בחברה

התחברתי עם אישה מבוגרת ממני ב 10 שנים (אני בת 30) לפני מס' חודשים. החברות איתה מיוחדת ונעימה לי, והיא אישה מאוד חמה ומפרגנת, אבל יש לי בעיה אחת איתה. היא אישה מאוד מרשימה במראה ומאוד מושכת גברים. זה צובט לי כשאנחנו הולכות יחד במקומות ציבוריים וכל הגברים "מזילים עליה ריר", ואילו אני - אויר. אני בעצמי נראית טוב ומאוד מינית באישיותי, אך אף פעם לא משכתי תשומת לב גברית כנראה בגלל שאיני יודעת להחצין את אישיותי המינית ולכן כלפי חוץ אני מקרינה סתמיות. סבלתי מזה מאז ומתמיד, כשבתור נערה הרגשתי שאני מכוערת (שמנמנה עם משקפיים) ולמרות שעם השנים טיפחתי את מראי והיום אני נחשבת לאישה יפה, עדיין איני יודעת כיצד למשוך גברים, וזה כואב נורא בפנים. במיוחד כשאני רואה איך היא מושכת אותם מבלי אפילו להסתכל עליהם, ודווקא באישיותה היא "מרובעת" ולא מינית כ"כ. אבל יש לה גוף יפה ושיער בלונדיני מתולתל... ואני מתביישת להודות - שלמרות שאני נשואה ואם, עדיין חשוב לי לראות שאני נחשבת מושכת (לפחות להתחיל בגילי להרגיש ככה), ואני פשוט מקנאה בחברה הזאת שלי. עיצות??????

גרא.

New member
קארין,קנאה,מוגדרת כמצב של תסכול

שמה שהיית רוצה,בעצם ניתן לאחר..למרות התיאור המחמיא והמפרגן לחברתך, את מן הסתם יותר צעירה ב-10 שנים,אשה יפה, שעדיין יודעת למשוך גברים..ואם תחפשי היטב, תוכלי למצוא בהשוואה אליה, למצוא עוד כמה יתרונות יחסיים אצלך, ביחס אליה..האמת , כלל לא ברור לי מדוע אשה נשואה ואם,זקוקה כל כך לתחושה שכל גבר הרואה אותה,"יזיל עליה ריר"..להבנתי,לעיתים יש מצבים כאלה שאינם נוחים, או נחשקים, אבל כיוון שאינם משמעותיים באמת,והכרחיים לחיים,אין הרבה מה לעשות, גם לא כדאי..תחשבי רק בשקט..היא , בת 40,את רק בת שלושים..עוד עשר שנים..ללא ספק היא כבר תהיה "פסה",עלייך יסתכלו אולי גם יסובבו את הראש..לה רק יקומו באוטובוס..וזו תהיה הנקמה הקטנה שלך..

למעלה