קנאביס וסכרת..

yaeliyaelig

New member
קנאביס וסכרת..

היי לחברי הפורום!!
אני בת 28, יש לי סכרת נעורים מגיל 6, ואני מאוד לא מאוזנת כבר הרבה מאוד שנים.
שמתי לב שכשאני מעשנת ג'וינט של קנאביס אחרי אוכל או לפני, אני צריכה להזריק לעצמי הרבה פחות אינסולין, אחרת יש לי היפו..
למעשה, השבוע היה לי מקרה היפו קיצוני אחרי שאכלתי - הזרקתי (פחות מהמינון הרגיל שלי) - ועישנתי קנאביס.
האם יש כאן עוד מישהו עם ניסיון דומה?
והאם מישהו יוכל לענות לי האם קנאביס עוזר להוריד את ערכי הסוכר בדם או שהוא עוזר לאינסולין להיספג טוב יותר?
אני אשמח לכל תשובה. תודה :)))

yaeliyaelig

New member
... תודה

תודה, אבל אני בטוחה שיש בזה משהו הרבה מעבר לרוגע.
אני עושה מדיטציות למשל, וזה לא משפיע עלי ככה, ברמה הזאת.
קראתי על מחקרים שהוחיכו שקנאביס עוזר להורדת הסוכר בדם אבל רציתי לשמוע אולי מישהו כאן מכיר מקרוב קצת את העניין..

אבו זקן

New member
יש לה סוכרת מסוג 1

כך שלא בטוח שיש קשר לתנגודת.
&nbsp
ליעל: יש עדויות אנקדוטליות שתומכות במה שאת מספרת, אבל את צריכה להזהר, זה עלול להשתנות בהתאם לזן הצמח שאת מעשנת (אינדיקה, סאטיבה...) ולגיל הפרח בזמן הקטיף (משפיע על הפרופורציות של חומרים שונים, בעיקר THC ו BMD), ובד"כ את לא יודעת את אלה כך שאת עלולה ללהגיע להיפר/היפו.
&nbsp
הכל מפי השמועה, כמובן.

yaeliyaelig

New member
אבו זקן

תודה! לא ידעתי!
יש לך מושג עם מה עדיף להוריד סוכר? סאטיבה? אינדיקה?
לפי מה ששמעת, כמובן ;)

אבו זקן

New member
זנים

החומר הפעיל לענייננו הוא ככל הנראה CBD (ולא THC) והוא מופיע בכמויות גדולות יותר בזן הסאטיבה. כדאי גם לחכות עם הקציר לשלבי הפריחה המאוחרים יותר.

yaeliyaelig

New member
טוב לשמוע

טוב לשמוע שסאטיבה עדיפה בעניין זה.. :)
אני מעדיפה לעשן סאטיבות על אינדיקות, ולכן ההשפעות על הסוכר..
לא פעם שאלתי רופאים / אנשי רפואה איך מתייחסים ואיך עליי להתנהל בעניין, ולצערי אף רופא לא ממש ידע.
אני מאמינה שאם הייתי יודעת איך "לעשות את זה נכון" לא היתי מגיעה להיפו-אים בגלל שאכטה. ואני מאמינה שאם רופאים ילמדו על סגולות הצמח וידעו איך להתנהל איתו (ועם אינסולין אני מניחה) אפשר יהיה אפילו לאזן עם זה..
המון תודה על הידע שאתה חולק :))

מתוקה102

New member
קנאביס וסכרת

שמעתי הרצאה של פרופסור רפאל משולם, שערך מחקר שתוצאותיו הם שקנאביס יכול להוות תרופה לסוכרת.
בשיחה פרטית הוא אמר לי שזו "תרופה" לכל החיים, בדומה לאינסולין (כלומר: לא משהו חד פעמי או לזמן מוגבל שפותר את הבעיה..) כך שהתופעה שציינת, כנראה נכונה ואף מוכחת.
אין לי מושג איך הוא מציע לצרוך את הקנאביס.
מה שלא נדון כאן, הוא נושא הסכנות האחרות הטמונות בצמח הזה...
(את יכולה לחפש בספר טלפונים את הטלפון שלו, הוא גר בירושלים)
אם תגיעי לתובנות מעניינות, נשמח להתעדכן...

yaeliyaelig

New member
תודהה!!!

גיגלתי עליו, נשמע שהוא פרופסור רציני מאוד.. עטור פרסים! :)
אני בהחלט חושבת ליצור איתו קשר. מעניין מה יש לו לגלות לי שלא מגלים לי רופאי קופת חולים למיניהם ואנשי הרפואה הקונבנציונלית!
:)
בינתיים אני עורכת בדיקות ומנטרת, וחייבת להפחית חד משמעית בכמות האינסולין כשאני מעשנת קנאביס..
אם אגיע לתובנות יותר מענייניות מזה (שזה דיי מעניין היתי אומרת!) אעדכן... :)
המון תודה! :)

למעלה