קןרס GRE

אריאדנה

New member
וגם, איכשהו מהדברים שאתה אומר

נראה כאילו אתה מדבר על פילולוגים, או בלשנים היסטוריים, לא מה שאני קוראת לו "בלשנים", אבל יכול להיות שאני טועה. (וגם, כמובן, בלשנים היסטוריים הם בלשנים אמיתיים לכל דבר, כן?)

אור302

New member
לא רק

בעצם כל מי שמתעסק במילים, ודאי פונולוגים, למשל, או חוקרים של רכישת שפות או בעיות דיבור. אבל מעבר לכך, כל הבלשנים שאני מכיר הם בעלי רגישות למילים וכשהם רואים מילה היא מיידית מתפרקת למרכיביה לנגד עיניהם. למותר לציין, שכולם עוברים הכשרה יסודית בפונולוגיה, תחביר, אפילו קצת מורפולוגיה ועניין המוספיות פשוט בלתי נמנע. לא בהכרח מכירים את כל המוספיות בעל פה, אבל עובדים איתן בלי סוף. מעניין אגב שעבורך הפילולוגים אינם בגוף המובהק של הבלשנות. התפיסה שלי היא בדיוק הפוכה. אגב, פילולוגיה בתפיסתה העכשווית כבלשנות היסטורית היא בעצם רידוד של תחום רחב הרבה יותר שעסק בשפה הכול כולל הכול.

אריאדנה

New member
כן, טוב, אגב החוג בת"א

אחד הדברים הראשונים שמלמדים אותך זה לפתח סלידה מבלשנות היסטורית ולהבחין את עצמך "הבלשן האמיתי" מבלשנים היסטוריים. אני עדיין נאבקת בלהיפטר מהאינדוקטרינציה העמוקה הזו שעברתי.

ayulli

New member
עברתי בדיוק את אותו תהליך

אבל מהצד הירושלמי. זה לא שעכשיו אני מוכנה להמיר את דתי לגנרטיביזם (אצלנו קראו לחוקרים כאלו "גנרטורים"), אבל לפחות יש לי היכרות טובה יותר עם מה אני לא מסכימה ולמה. זה מאוד חזק בשנים הראשונות של התואר, אבל אחרי זה אני חושבת שאנשים לאט-לאט מתבגרים מחקרית.

אריאדנה

New member
ועם זאת

בעיני שפה היא דבר חי, ולמרות שאפשר ללמוד הרבה על חיות מחקר מאובנים, הם עדיין מאובנים. במובן הזה אני לא תופסת פילולוגיה כבלשנות. גם הרבה ממי שנקראים במחלקות שאני מתעניינת בהן "בלשנים היסטוריים" מתעסקים יותר בשינוי לשוני היסטורי ופחות בפילולוגיה. הפילולוגים שאני מכירה יושבים יותר במחלקות לחקר המקרא, לימודים קלאסיים וכד', כמעט לא תמצא אותם במחלקות לבלשנות (באוניברסיטאות שאני הסתכלתי עליהן).

ayulli

New member
ראית "הערת שוליים"?

לא הרבה אנשים יודעים מהי פילולוגיה, גם כאלו שיושבים בוועדות מינויים אוניברסיטאיות. יש גם עניינים של רקע, מחלקה שבה פתאום יש תקן, "תפיסה עצמית" וכל מיני כאלה, ולפעמים יוצא שאנשים עם רקע פילולוגי חזק מתמיינים או למחלקות "טקסטואליות" (לימודים קלאסיים/אזוריים/מקרא) או פשוט ממשיכים להתמחות אחרת. בכלל, מרתק לקרוא mission statements או מסמכי רקע של מחלקות לבלשנות. עולמות שלמים (ויריבויות מרות) מקופלים בהם.

אור302

New member
אחד הדברים שחסרו לי בסרט

זה עיסוק עבה יותר בעבודת הפילולוג ומנגד, עבודת הפרשן. זה אחד הדברים שגרמו לי לחשוב שהסרט הוא עיבוד של ספר. אבל הבנתי שלא. חבל, זה היה יכול להיות ספר פנטסטי על חיי האקדמיה אשר גם מציג את המחקר ממש.

ayulli

New member
החלק שבו האב מגלה את הטעות מנסה לעשות את זה

אחלה סרט, לדעתי. יש גם ביקורת מצויינת (ודיון) בעין הדג.

אור302

New member
כן, אבל על קצה המזלג, וחוץ מזה,

לחפש מילה מסוימת בכמה טקסטים של אותו אדם זה, נו, לא ממש פילולוגיה במיטבה. בעצם זה אולי מראה כמה כותב התסריט לא מבין מהי פילולוגיה (לא שאני מחשיב עצמי מומחה). ובכלל העיסוק במחקר שם היה כל כך מבחוץ, באופן שכל כך מראה לדעתי כי הכותב איננו כותב מבפנים. היה אפשר לפתח שם כל כך הרבה את העניין הזה ועניינים אקדמיים אחרים, כמו מאבקי הכוח למיניהם והבדלי גישות. מאידך, זה רק סרט וסרט טוב מאוד. מה אני מתלונן.

לא לעשות שום קורס, חבל על הכסף

אני עשיתי בחברה מאוד פופולארית והקורס היה אכזבה אחרי אכזבה. מה שקרה בסוף הוא שקניתי הרבה ספרים ולמדתי איתם בקצב שלי, הספרים של kaplan, princeton, ets מאוד עוזרים. הראשון מסביר לך איך המחבר חושב, השני מלמד אותך טריקים ספציפיים והקפלן מלמד דברים כלליים חשובים למבחן. כמובן שהם עולים אולי 400 ש"ח גג-גג-גג כשהקורס הפות יעיל עולה 4,000. אגב גם טופל- ספר של פרינסטון וכמה תרגולים יספיקו. http://www.bookdepository.com אתר ספרים שאני ממש אוהבת ולא גובה לרב דמי משלוח, ממליצה להתחיל משם.

למעלה