קמפיין עכשוי

iguessgrampy

New member
קמפיין עכשוי

איך פותרים את בעית הקרבות בקמפיין שכזה? הרי לא משתמשים ביוזמה ודברים כאלה-אני מניח

דרגורן

New member
חסרות שיטות?

ברובן יש יוזמה (בצורה זאת או אחרת). ניקח לדוגמא מצב שאני ואתה עומדים אחד מול השני. מי יזוז ראשון? מי שמהיר יותר, אבל יש גם אלמנט של הפתעה, ושל מי שפעל ראשון בגלל "מזל". אני לא רואה "בעיית קרבות", אם אין בעיית קרבות ב-Shadowrun (עולם עתידני עם ה ר ב ה רובים) או במרוול (סופר גיבורים עם כוחות מוטנטים), אז למה שתהיה בקמפיין עכשיו?

backdoorslam

New member
למה אתה מניח שישנן "בעיות"?

מה לדעתך ההבדל העקרוני בין קרבות פנטסטים לבין קרבות "עכשויים" מבחינת החוקים? אפשר, בגדול, להחליף את המילה "קשת ארוכה" ב"רובה צייד".

iguessgrampy

New member
מערכה עכשוית

בשונה מחרבות ששם יש הגנה ואז התקפה (או ההפך תלוי מי ניצח ביוזמה) אני צריך לצאת מנקודת הנחה שכולם יורים באותו זמן? פלוסים להגנה אם מתחבאים מאחורי משהו. אני חשבתי ליצור "זמן קליע" בכל פעם שנכנסים לקרב-ואז לדמויות יש זמן לנסות להתחמק.

BluePrint

New member
מהירות עכשווית

"זמן קליע" זה רעיון מאד יפה (על המסך) שכבר 4 שנים מנסה "לגנוב את ההצגה" בהרבה מקומות. אם אתה רוצה לישם אותו במשחק תפקידים, אני ממליץ לעשות זאת כמו בMax Payne. מעין מאגר "זמן קליע" שהדמות יכולה לנצל ברגע שנוח לה. את ניהול הקרב מבחינת מי ירה קודם הכי כדאי לעשות בצורה הגיונית, אם לשומרים יש רובים טעונים שכבר מכוונים על הדמויות, הם יורים קודם. אבל אם (וכאן נכנסת בעיה של פעולה מפרעית, AKA "רטרואקטיבית") אתה רוצה לישם גם "זמן קליע", שחקן שיש לו כמה שניות של "זמן קליע" יכול לבקש לנצל אותן כדי לשמוע את סחיטת ההדק ולהתחמק בזמן. זה תלוי כמובן איך בכלל מישמים "זמן קליע", אם זו פעולה רצונית או תגובה למתרחש. אבל אם לא משחקים במערכת Matrix, אני חושב ש"זמן קליע" צריך להשאר בחוץ או בתור סיכוי להציל דמות ממוות בטוח.

דרגורן

New member
למה שכולם ירו באותו הזמן?

אני יותר מהיר ממך, אני אשלוף את הנשק מהר, אדרוח מהר יותר כמובן שאני יורה לפניך. אם לשנינו הנשק טעון, דרוך ושלוף אז זורקים יוזמה. למה ב-D&D דמות אחת פועלת לפני השנייה? מה זה משנה שיש הגנה ואז התקפה? מי מחליט האם הדמות שלי מגינה ואז מתקיפה לפני הדמות שלך?

backdoorslam

New member
רגע, ואיך זה שונה במו"ד?

אני מסכים שבקרב יריות, שיחרורי הכדורים, משני צידי המתרס, יהיה מהיר מאוד אבל אני לא מסכים להגדרה של "בו זמנית". תחשבו על סרטי מערבונים, בהם יש חשיבות גדולה למהירות השליפה-כיוון-טעינה-יריה. איך במו"ד העיניין שונה מבחינת ההתחמקות? אני לא זוכר שמגלגלים איזה גלגול הצלה כנגד כל התקפה מוצלחת של היריב. אגב, כבר סיפרתי לכם שמצאתי את שני סטי הקוביות העתיקים שלי?

למעלה