קמפו

Athaulf

New member
קמפו

שלום לכולם , שמי ניר ואני בן 24. בעבר למדתי ג'ודו במשך 5 שנים (חגורה ירוקה) וטקוונדו במשך 3 שנים (גם בזה חגורה ירוקה). עבר זמן רב (8 שנים) מאז הפעם האחרונה שהתאמנתי ולמעשה שכחתי הכל. אני מעוניין לחזור לתחום ואשמח עם תוכלו לתת לי מספר עצות.. בזמנו חבר טוב שלי (שהתאמן בקרב מגע) סיפר לי על סגנון קראטה שנקרא קמפו (או קנפו - אולי אני פשוט לא זוכר...). הבנתי ממנו שזה סגנון מאד אגרסיבי ויעיל. מישהו יכול לתת לי פרטים על הסגנון הזה? מקומות שבהם מלמשים אותו? אני גם מאד מתעניין באייקידו וההתלבטות שלי היא בין האייקידו לבין הקמפו (אני מודע לכך שהסגנונות שונים בתחלית!) , והייתי רוצה לדעת בתוך כמה שנים ניתן להשתמש באייקידו להגנה עצמית בצורה יעילה. בתודה רבה! ניר

nage

New member
My advice to you is…

to go and see around where you live this and that (karate and aikido) and see for yourself what seems to be better for you.

amir_aikido

New member
מצטרף לעצה

גם אני חושב שמומלץ לך פשוט ללכת ולראות עד שתמצא את המורים שמתאימים לך. למדת בעבר אמנויות לחימה, כך שיש לך מושג על מה מדובר - אין קסמים והכל הוא תוצר של הרבה אימונים ועבודה קשה. בקשר להגנה עצמית תוך שימוש באייקידו - קרא התשובה שלי בקישור ראשון, והמשך לקרוא שם בשירשור. ואי אפשר כמובן בלי להציע את המורה שלי - שלמה דויד (גם לקראטה וגם לאייקידו) ולהמליץ גם על מורים טובים אחרים שפגשתי. אמיר

Justie

New member
קנפו

שלום, אני מתאמן בקנפו מספר שנים טובות (גם עם מי שמוכר כאן כקנשיקאן) אני התחלתי את דרכי בטייקוונדו במשך מספר שנים ואחר כך גיליתי את הקנפו בהדרכתו של דוד נתן ותוך כדי זה התאמנתי עם חברה במספר שיטות ובמספר דוג'אים, אני מרגיש שמצאתי שיטה שכוללת כ"כ הרבה מעבר למה ראיתי במקומות אחרים, שיטה שגם יעילה ובהחלט לא ספורט. על טעם וריח אין להתווכח

nage

New member
קנפו = קמפו

דרך אגב ביפנית מ ו-נ בסוף הברה מתערבבות כלומר זה די אותה אות לכן קמפו וקנפו זו אותה מילה, אם אינני טועה (ומטעה)

Tonjin

New member
כחוק כללי זה נכון, אבל

(למדקדקים) אוסיף רק שכל ההברות ביפנית מסתיימותn בתנועה ו נ )ん( הוא (היא?) למעשה העיצור היחידי בשפה, אני לא יודע איך היפנים שומעים את העיצור הזה אבל הם מבטאים אותו בצורה שנשמעת לנו כבין מ ל-נ ומכאן הבלבול. גם ב"רומג'י" (התעתיק הרשמי לכתיבת יפנית באותיות רומניות) אין סטנדרט אחיד ובמילונים שונים אותה מילה תופיע באיותים שונים. מה שכן יש ישנן מילים שבאופן קבוע יסתיימו ב-ん: にほん、ぶん、くん  לדוגמא.. (מימין לשמאל 'קון' סיומת לילד קטן, 'בון' משפט,דקה ו'ניהון - יפן) אה, כן - קמפו וקנפו הם אכן אותה מילה

higashionna

New member
Kenshinkan לטיפולך!

אם אתה גר בירושילים אז יש דוג'ו מצויין לקנפו (דוד נתן דאן 9) תחפש בפורום אדם שקוראים לו קנשינקאן ובחתימה שלו יש את הכתובת של הדוג'ו.

Athaulf

New member
החלטתי ללכת קמפו!!! מחפש מקום בשרון

חברים נחמדים החלטתי על סמך המלצה של חבר , לחפש מקום שבו לומדים קמפו. לדבריו , קמפו של סוג של קראטה "כסאח" , בדיוק מה שאני מחפש... מישהו יכול להמליץ לי על מקומות ללימוד קמפו באיזור השרון? חיפשתי בעיתונים ולא מצאתי כלום... בלי קשר , ראיתי מקום נחמד ללימוד קראטה ברעננה , השם של המקום הוא "סאידו קראטה" בהנחיית אלי ביטרן. מישהו יכול לתת לי חוות שעת על המקום הזה? ואל תשכחו את הקמפו... אני מחפש...

Kenshinkan

New member
קנפו בפורום זה אני

שלחתי לך מסר אישי. אשמח לתגובות, שאלות ועוד. בעז

למעלה