שלום, יש לי מעין קמע שקיבלתי לפני 30 שנה. אשמח מאוד לקבל עזרה: מה זה? ממה עשוי? מי יצר? מישהו מזהה סגנון? מישהי אמרה לי על סמך התמונה שהקמע עשוי מעצם. עצם?! לא נשמע לי הגיוני שעצם תשמש בתכשיט או בקמע שעליו השם המפורש; או בכלל ביודאיקה. תודה רבה!
ממי קיבלת? בטח הוא ידע מה המשמעות. אני לא מתמצא בקמעות, אבל כאן למילים יש יותר חשיבות וקדושה מאשר החומר עצמו. טקסט כזה אסור לזרוק הוא צריך גניזה. אני גם כותב הרבה על חומר (עץ) אבל נזהר וישנם מילים שאני לא מתמצא כמו "קבלה" אני פשוט לא אכתוב.
כפי שאמרתי - קיבלתי לפני שלושים שנה. לבת המצווה שלי האישה שנתנה לי אותו - כבר ממש קשישה. אין מצב לשאול אותה והיא לא הייתה זוכרת. מעבר לכך - היא תמיד הייתה אישה חילונית מאוד. מהבחינה הזאת - המתנה הייתה מפתיעה. עדיין מפתיעה. עדיין מקווה שמישהו כאן יזהה את סוג העבודה; ויוכל לומר לי היכן נעשתה ולמי היא אופיינית. [לא הבנתי - למה שאזרוק? מה פתאום?! מי זורק דבר כזה?!] תודה!
אסתר שקלים מומחית בנושא יודאיקה, עדות, (היתה בעבר האוצרת של מוזיאון ארץ ישראל) התשובה שלה --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לפי התמונה- ייתכן שעשוי עצם. יש בעולם היהודי קמיעות עשויים עצם. איני רואה משהו מיוחד בקמיע הזה, המאפיין עדה מסויימת. יכול להיות אפילו שנעשה בארץ לצורכי מסחר על ידי סתם אמן, ולאו דווקא מקובל. בברכה אסתר -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------