קמח טף לירושלמים

רות ש

New member
קמח טף לירושלמים

מצאתי חנות תבלינים אתיופית (אחרי שמצאתי מיסתבר שיש 3 כאלו בשוק) אני קניתי בחנות שברח' אשכול מספר 2 - ליד הסימטה של רחמו - המוכר מאוד נחמד טלפון 054-4780983 איתמר שמו העיברי. חנות נוספת קיימת למי שמגיע מאגריפס ליד קופ"ח מכבי וניכנס מהכניסה של מעדני צידקיהו בסימטה הראשונה שמאלה. קרוב לתבליני בשקביץ.

רות ש

New member
../images/Emo53.gif לא מוצאת מתכון של אינג'ירה

הלחם הזה שעושים מקמח טף. כל חיפושי עלו בתוהו..... אשמח לעזרה

nuev

New member
אינג'רה

http://chetday.com/teff.html יכולה לספר לך ממה שלמדו אותי בחנות שקניתי...לערבב עם מים, מעט א.אפיה / מעט שמן (טפשר גם שמרים) , פעם הם היו משאירים 3 ימים...אין צורך לחמם כמו בלינ'ס..אני מוסיפה מעט שמו לתערובת מערבבת היטב...בלי ביצים!!! נסיון האפיה שלנו כשל ! עם הקמח הזה בהצלחה

רות ש

New member
אינג'רה

זו הבעיה שאין ממש מתכון..... מה זה קצת מים קצת אבקת אפיה .... השאלה שלי הייתה אם אני רוצה להכין תערובת מ2 כוסות קמח מה צריך להוסיף? אני בטוחה שנכשלתם כי המתכון הוא בערך ולא מדויק.... לי אגב אמרו בחנות לא לאפות אלא להכין במחבת של בלינצ'ס

nuev

New member
אני לא מודדת ...כך אמרו לי

ולפי כך..מכינה...קערה 2-3 כוסות קמח...נאמר 1/4 כפית א.אפיה (מפזרת מהקית מלמעלה) נאמר חצי כוס שמן אולי פחות ומים לערבב פי הצורך....עד שהעיסה במרקם הדומה לבלינצ'ס....מלח...משמנת מעט מאוד מחבת (רק בראשון) ומוזגת למחבת...עם כף עץ שטוחה הופכת ...מצויין ! מקווה שעזרתי יותר...

nuev

New member
במקור

הם לא שמים לא אבקת אפיה ולא שמרים ...הם משאירים את העיסה שלושה ימים בחוץ להחמצה/ התססה...

רות ש

New member
אבל אז זה יוצא חמוץ!!! טעמנו אתמול

בחנות בה קנינו את הקמח

limim

New member
מתכון: אינג'רה של זיוה-חברה מהעבודה

לי אישית לא יצא מוצלח, אבל היא הביאה לי כמה פעמים. אני אהבתי את זה, אבל זה באמת חמוץ וצריך להתרגל לטעם.. מתכון: אינג'רה של זיוה רכיבים: קילו קמח טף 1 כפית שמרים מים - כמה שצריך, שיהיה קצת סמיך. אופן הכנה: משאירים את התערובת ליום-יומיים, אפשר אפילו יותר, מכוסה -לא במקרר-. כעבור הזמן הזה, מערבבים ומוסיפים מעט מים ע"מ שתהיה תערובת כמו של פאנקייק. מוסיפים 1 כפית אבקת אפייה. מטגנים על מחבת טפלון. הערות: מקור המתכון: זיוה - קולגה מהמעון הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה