קמור או קעור (כלפי הראשית?)

Butril

New member
קמור או קעור (כלפי הראשית?)

מי מכם לא למד מתמטיקה? סביר להניח שאין אחד (או אחת, תרגעו בנות) כזה. אז פונקציות למדתם? וחקרתם כמה, הלא כן? ובכן, אתם גם וודאי התעצבנתם לשמע ההחלטה הרווחת לקרוא לקמור קעור, ולקעור לקרוא קמור ניסיתי להכנס כרגע לאתר האקדמיה ללשון עברית כדי להתלונן על הטעות אך האתר לא באוויר ויש שמועות שנפרץ והושחת ע"י קראקרים (לא קרקרים). את כולנו לימדו בכיתות היסוד שלמשהו קעור יש צורה של קערה ושקמור, זה כמו גב של חתול שמרגיש מאויים והוא מקמר את גבו. אז למה במתמטיקה זה צריך להיות הפוך???? למשל אם יש פונקציה "מחייכת" או "שמחה" מתחת לציר האיקס אז אומרים עליה שהיא קמורה כלפי הראשית (ראשית הצירים). אך הרי אין זה נכון כלל !!! הרי יש לה צורה של קערה כלפי הראשית!!! מישהו מוכן להסביר לי את זה ???

r i n t

New member
סליחה על השאלה...

מי אמר שפונקציה "שמחה" היא פונקציה קמורה? עד כמה שידוע לי מדברים במתמטיקה על נקודות מינימום ומקסימום של פרבולות ועל תחומי עלייה וירידה, לא?

arie86

New member
וגם על קמירות ועל נקודות פיתול.

תלוי במקום אני משער.

arie86

New member
זו לא בדיוק החלטה רווחת

יש בעיה עם הקמור והקעור, משום שאכן כל קבוצה של אנשים מחליטה לקרוא לדבר אחד כך ולשני אחרת. לכן, כיום - לפחות בעולם המתמטיקה - כבר לא נוהגים להשתמש במילה קעור (כשהייתם ילדים גם לכם אמרו שקעור זה כמו קערה?) - ומשתמשים בביטוי "קמור כלפי מעלה" כדי לתאר משהו כמו פונקציה "בוכה", וב"קמור כלפי מטה" לתיאור צורה של פונקציה "מחייכת".

or99

New member
נכון... גם אותי זה בלבל...

לכן תמיד השתמשתי בצוחקת
ובוכה

למעלה