יואב - תודה על המאמר המשובח
קראתי את המאמר, ומצאתי אותו מאיר עיניים. קלפי החצר הם הקשים ביותר לפירוש בחבילה, במיוחד לקוראים בתחילת הדרך - אני חושב שיש בו כדי לעזור רבות. יש לי מספר הערות לתוכן המאמר. הראשונה היא הרחבה לאמור על האיזון במספר הדמויות הנשיות והגבריות בקלפי החצר בחבילת שחר הזהב. אמנם שחר הזהב היה שוויוני בגישתו לנשים וגברים, אך לשינוי היו גם סיבות קבליות - התאמה בין קלפי החצר לעץ החיים. האביר האב הותאם לספירת חוכמה, המלכה האם לספירת בינה, הנסיך הבן לספירת תפארת (ובעצם לזעיר אנפין), והנסיכה הבת לספירת מלכות. ההתאמות של קלפי החצר ליסודות התבססו על התאמה זאת - ספירת חוכמה מותאמת ליסוד האש (ולכן האבירים הם תמיד חלק האש של היסוד), ספירת בינה מותאמת ליסוד המים (ולכן המלכות הן תמיד חלק המים של היסוד), ספירת תפארת ליסוד האוויר (המכריע, או מאזן, בין האש למים, ולכן הנסיך הוא חלק האוויר של היסוד), ומלכות ליסוד האדמה (ולכן הנסיכות הן תמיד חלק האדמה של היסוד). השנייה היא שבקלפי משחק רגילים לא נדיר למצוא את קלפי החצר מזוהים עם דמויות היסטוריות מסויימות. רבן צייר חבילת קלפי משחק בהם המלכים הם שלמה, דוד, שאול, ואחשורוש, המלכות הן מלכת שבא, בת שבע, יהודית, ואסתר, והנערים הם אבשלום, יואב, יהונתן, וחרבונה. מלכת החרבות בחבילת שחר הזהב מזוהה כיהודית. לגבי השימוש בהתאמה האסטרולוגית שהבאת בספרך עם חבילות אחרות - השימוש בהתאמה זאת עם החבילה של Waite לא נראה לי בעייתי במיוחד בפני עצמו (מקסימום חוסר תשומת לב לפרטים), אבל כשסופר מסויים שלא אנקוב בשמו כופה אותה על חבילה שעובדת בבירור על פי שיטת שחר הזהב (לדוגמא לקרוא לנסיכות חשופות השדיים נערים, ולכתוב שמלכת המטבעות מותאמת למזל שור כשעל הקלף מופיעים בבירור סמלים אסטרולוגיים לכך שהקלף מותאם לדקאן האחרון של קשת ושני הדקאנים הראשונים של מזל גדי) זה כבר הדגמה חיה לגולגולת עבה מן הממוצע. והערות ברמת תצפית על חבילות מרסיי - הגביע של מלכת הגביעים סגור בד"כ, מה שזכה לפרשנויות שונות. בחבילה של Waite כל הגביעים זהים, פרט לגביע באס הגביעים ולאס של מלכת הגביעים, שהוא הגביע הסגור היחיד בכל החבילה. למלך החרבות יש על הכתפיים זוג פרצופים כמו לרכב מקלף המרכבה. בקלפי החצר סמל הסדרה חוזר פעם אחת בכל קלף, פרט לנער המטבעות בו יש שני מטבעות (בחבילת Camoin יש למלך משום מה שני מטבעות) - Crowley הפך את המטבע השני ליהלום מסיבות קבליות.