קלפים....

פלורה ל

New member
קלפים....

שלום, אני לומדת טארות, ואני כבר דיי מתקדמת אבל יש לי כמה בעיות. 1. הרבה פעמים אנשים מתרידים אותי ושואלים... הרי אם נערבב שוב את הקלפים ונשאל את אותה השאלה, לא ייצאו אותם הקלפים.... מה אני אמורה לענות??? 2. יש לי ידיד שרוצה שאפתח לו את הקלפים, רק שיש בעיה, הוא נולד באפריקה, ובאפריקה, בגלל שזה נמצא על קו המשווה איפה שתמיד יש שמש, יש בעצם 13 חודשים, בין ינואר לדצמבר יש חודש של שמונה ימים, והחודש הזה לא מוכר בעולם, ולכן אין לו שום מזל מוגדר, אמנם בתעודת זהות עיגלו לו את זה ל1 בינואר אבל באמת הוא נולד ביום השמיני של החודש המוזר הזה... אז איזה קלף מזהה אני אמורה להשתמש כשין לו בעצם מזל??? אני ממש אשמח אם תוכלו לענות לי....

פעם ראשונה שאני שומעת

כזה דבר... את בטוחה שהוא לא עובד עלייך? איך קוראים לחודש הזה שם?

בוקר אור פלורה וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אתחיל מהסוף - אין לי ידיעה :) אבל אם את חושבת שהוא דובר אמת ולא עובד עליך אז לא נורא אם לא תוציאי לו קלף מייצג. אני לא מוציאה בכל הפריסות שאני עושה קלף מייצג אלא בהתאם לצורך. למעט זאת... תשאלי אותו מה המזל האסטרולוגי שלו. הרי גם לנו ליהודים יש את התאריך העברי ובכל זאת המזל האסטרולוגי שלנו הוא עפ"י השנה הקלנדרית. הלא כך !? :) לגבי שאלתך הראשונה. אני זוכרת שלא מזמן פרסתי לבעלי בענייני העבודה שלו. הוא לא אהב במיוחד את התוצאה שיצאה ולמען האמת שנינו לא כל כך הצלחנו להבין מה הקלפים משדרים לנו (יש לי "בעיה" לפרוס לו בקלפים). אז פרסנו שוב... ונחשי מה? ארבעת הקלפים שיצאו בפריסה הקודמת יצאו גם בפריסה השניה ובאותם המקומות !!! אפילו שאני ותיקה בנושא הטארות הופתעתי ונדהמתי - הרי שנינו טרפנו שוב את הקלפים והיטב ופרסנו מחדש... אז איך זה? לטארות הפתרונים... זה חזק מאיתנו מכדי להבין אבל זו כמעין הוכחה שהקלפים אינם משקרים ואין צורך להטריד אותם שוב ושוב בשאלות חוזרות ונשנות. אני מזמינה אותך לקחת חלק בפורום שלנו ולתרום לנו מהידע שלך וכן ללמוד איתנו :) בברכת חג שמח הילה.

ברוכה הבאה לי...

אני עוד מממש ממממש לא מנוסה בטארוט... אני רק במחצית ספר הלימוד של גידי גלבוע... אבל לפי מה שהספקתי להבין... אין לעשות קריאה חוזרת. אני אצטט.... שניה..: האם מותר לחזור ולשאול את הקלפים שאלה מסויימת, למרות שזה עתה קיבלנו מהם תשובה ברורה? בהחלט לא! קיימות מס' סיבות, אשר בגינן נוהגים אנשים לחזור ו"להציק" לקלפים לגבי עניין כלשהו,גם אם זכו לקבל מהם תשובה ברורה. לעיתים, תשובת הקלפים אינה לרוחם והם מנסים לסחוט מהטארו תשובה שתישא חן בעיניהם.לעתים תשובת הקלפים היא לרוחם, אך הם מתעקשים לבחן אותם כדי להיווכח אם תשובתם נותרת בעינה גם לאחר פריסה נוספת.

uri_raz

New member
גם באפריקה יש רק 13 חודשים

כתבת: "הוא [הידיד] נולד באפריקה, ובאפריקה, בגלל שזה נמצא על קו המשווה איפה שתמיד יש שמש, יש בעצם 13 חודשים, בין ינואר לדצמבר יש חודש של שמונה ימים, והחודש הזה לא מוכר בעולם, ולכן אין לו שום מזל מוגדר, אמנם בתעודת זהות עיגלו לו את זה ל1 בינואר אבל באמת הוא נולד ביום השמיני של החודש המוזר הזה... אז איזה קלף מזהה אני אמורה להשתמש כשין לו בעצם מזל ???" לוח השנה הלועזי תופס בדיוק באותה צורה באנטרקטיקה ובאפריקה, בלי קשר למספר שעות השמש שהיבשת מקבלת בכל יום. נשמע לי שהוא מבלבל את עניין הסנכרון בין שני לוחות שנה שונים (נניח לועזי המבוסס על השמש ולוח שנה מקומי כלשהוא המבוסס על הירח).

חפצולית

New member
לגבי טריפת הקלפים המשתנה

שלום לך לאחרונה אחרי תקופה שלא נגעתי בקלפים ועברתי שינויים בחיי וחזרתי להתייעץ בקלפים שוב {והחיבור מעולה!}, הגעתי לכלל הבנה מסויימת שהאדם שטורף את הקלפים באיזו שהיא רמה לא מודעת מודע לסדר הקלפים ומשפיע על הפריסה שתצא זה כמובן מתבצע במה שנקרא התתמודע ,לכן אם אדם אומר לך שכל פעם שהוא מערבב יצא לו תשובה אחרת את יכולה להסביר לו שהערבוב שהוא מבצע כל רגע תלוי מאד במה שהוא חושב עליו באותו זמן ואנחנו לא כל הזמן חושבים את אותן המחשבות אפילו אם הוא שואל בפנים אותה שאלה יש עוד אלפי מחשבות ברמה לא כל כך מודעת שרצות לו בראש כמו כן באמת יש הרבה מקרים שלאחר פריסה נוספת יתקבלו קלפים זהים או שונים מעט אבל שמשמעות הפריסה תוביל לאותו רעיון של תשובה תודה ויום טוב, תחשבי על זה נטאלי

פלורה ל

New member
תודה על התשובות

היי שוב, תודה רבה על התשובות, ועל היחס, הארתם לי פה כמה דברים חשובים, ויש לי עוד שאלה קטנה... אני לומדת את הקלפים לפי הקלפים של ריידר.... אבל שמתי לב שבחפיסות שונות הציורים לפעמים מאד שונים.... אז איך זה שהמשמעות היא אותה משמעות אם הרי המשמעות של הקלפים מתבססת על המשמעות של הציורים???

שאלה קטנה אך חשובה וטובה !

האמת? אין לי עליה תשובה כיוון שאני עוסקת רק עם קלפי ריידר. מקריאה בספרים/אתרים על קלפים שונים הבנתי שהפירושים הם כעיקרון אותו הדבר אבל... אני לא בטוחה בכך. על כן אשאיר את הבמה לשאר הגולשים אשר יודעים לתת לך תשובה, שנאמר מכל מלמדיי השכלתי :) בברכת יום מואר ומאושר הילה.

uri_raz

New member
המשמעות אינה אותה משמעות

והמשמעות אינה מתבססת על הציורים, אלא הציורים באים להזכיר את המשמעות.

למעלה