קלפיות נפרדות

אמיר.

New member
קלפיות נפרדות

נניח (רק נניח) שקבוצת בוחרים ובוחרות היו מבקשים להפריד אותם לשתי קלפיות נפרדות, או לאפשר להם לעבור לקלפי חד מיני (מבחינת הבוחרים וחברי ועדת הקלפי). האם זה לגיטימי בעיניכן ?

augustus

New member
אין לי בכלל בעייה עם דרישה כזאת

או עם דרישה אחרת להפרדה בין המינים. למשל, בחוף רחצה נפרד אני מרגישה יותר נוח. שאלה, מאיזה מקום באה דרישה כזאת.

טל קר

New member
לדעתי זה תלוי בהשלכות של החלטה

כזו. אם לא עושים איזה קלפי קרובה לגברים ובאיזה חור לנשים (שזה מה שקורה בהרבה מקרים כאלה, שהנשים יושבות מאחור/רחוק/במקומות הפחות טובים) וזה לא מרע את מצבם ביחס לקלפי מעורבת באיזה שהוא מובן, אין לי בעיה עם זה.

טל קר

New member
בעקבות קריאת הודעתה של אוגוסטוס-

זה קשור גם בתוצאות וגם במניע. אם המניע פסול בעיני (למשל - דוגמא קיצונית - קלפיות צריכות להיות מופרדות כי נשים צריכות להיות בנפרד כי הן טמאות ומטמאות, או כל מניע שפוגע בנשים) אז התהליך פסול בעיני.

מירה ח.

New member
ומה אם המניע הוא

פחד נוראי של גברים (אחדים - לא כולם - בלי התנפלות!) מ"יצר הרע", משהות ליד האישה המדיחה ליצר זה, ותחושה כללית של חוסר אונים, וחוסר יכולת להתגבר על היצרים?

טל קר

New member
השאלה במקרה זה לדעתי היא האם

מורע מצבן של הנשים בסיטואציה המופרדת לעומת הסיטואציה המאוחדת. שכן אז אני נגד. אני נגד שבגלל בעיות של פחד משליטה עצמית של גברים מסוימים נשים יסבלו. אם מצבן לא מורע לעומת קודם, אז אין לי בעיה עם זה. הבעיה היא שבגלל הפחד הזה מיצר הרע, מי שמוצרים צעדיו בדר"כ אלו הנשים. (נ.ב. ציפי, איך משלמים כשנכנסים מאחורה באוטובוס?)

אורלי_ל

New member
בטח עומד שם כרטיסן

או כרטיסנית, אם כבר אז כבר. ובקו 5 של דן זה נהוג (הכרטיסן בדלת האחורית).

ציפי ג

New member
הן מכרטסות לעצמן

איזו אפליה בין גברים לנשים. לגברים לא מאמינים ולנשים כן.

מירה ח.

New member
אז מה, טל, אם נשים

היו יושבות מקדימה וגברים מאחור - זה הופך את כל הסיטואציה ל"בסדר"?

אביא

New member
אם נשים היו יושבות קדימה היה צורך

לשים מחיצה. זה שהנשים יושבות מאחור נועד למנוע צורך במחיצה. (לנשים מותר להסתכל (להבדיל מלראות) על גברים מה שאסור להפך.

aaa123

Member
אם הגברים רוצים לא להסתכל על נשים

אז אין להם בעיה בלי קשר לשאלה אם הם יושבים קדימה או אחורה(כל מה שהם צריכים זה לשים את העינים בכיוון המתאים). אם הגברים רוצים להסתכל על נשים אז יש צורך במחיצה גם במצב שהנשים יושבות מאחור כי גבר יכול לסובב את הראש על מנת להסתכל על נשים.

אביא

New member
המקור להלכה זו הינו משמחת בית

השואבה במקדש. שם זה היה הפתרון וזה עבד לדעת חכמים. ביהדות יש ענין של זמינות ההנחה הינה שצריך לא להתגרות היצר כדי לא להכשל. כאשר אשה יושבת לפניך הזמינות גדולה יותר וזה מה שרוצים למנוע. ברור לי שלמי לשלא מצוי בגישה ההלכתית קשה להבין כמו שקשה להבין את פילוסופית החיים היפנית למי שלא צוי בה.

wasaby

New member
זה נראה לי בעל פוטנציאל מאוד מסוכן

גם אם אין כוונה לרעה בהתחלה. כמו למשל אם יבוא מישהו עם רעיון שערבים יצביעו במעטפות בעלות צבע אחר. אל תשכחו שכאשר יש חשש לאי סדרים בקלפי מסוימת אותה קלפי נפסלת, מכיוון שעל רבים בציבור הישראלי נשים עדיין לא אמינות מספיק להעיד על קיומם של סדרים ומניעת רמאויות הרי קלפיות הנשים יהיו בסכנה רבה.

למעלה