קלף מספר 13- המוות

קלף מספר 13- המוות

סוף השבוע מגיע ושוב אתם מוזמנים לבדוק קלף
להתבונן, לחשוב, להרגיש ולכתוב
את דעתכם
והיום קלף טעון במיוחד
קלף מספר 12
קלף המוות.
קדימה שלפו מה דעתכם וידיעותכם על הקלף

התחברתי לפרשנות של לידה מחדש.

קלף המוות הינו זרז התפתחותי בדרך ללידה חדשה.
הקלף מדגיש את חשיבות המתת הדברים שאינם משרתים אותנו כצעד לקראת שינוי משמעותי ביותר,
הכרוך ב"מות" האלמנטים הישנים בחיינו, לקראת התחלה חדשה ומשחררת.

snoopytush

New member
פירוש יפייפה וחידש לי

הרעיון של הורדת מסיכות והתחברות לעצמי
עצם העניין

חני 852

New member
קלף המוות

הרעיון אותו מסמל הקלף: התחדשות .

משמעות הקלף : הקלף מתאר מצבים בהם מחסל האדם את כל מה שהיה קשור .
ופונה לדרך חדשה לחלוטין .

סמלי הקלף : הנסיך השחור על סוסו הלבן מסמל :
את הכוח ההורס לשם בניה מחדש .(מחזון יוחנן )

משברי הנהר וטריפת האוניות : הם גם סמלים מחזון יוחנן המדגישים את כוחות ההרס
והחורבן שבאחרית הימים .

הדמויות : לקוחות מחזון יוחנן הקובע כי המוות לא יפסח על איש ויגיע לכולם הקטנים והגדולים .

השמש המפציעה : רוחו של האל לא יהיה עוד לילה השם יאיר להם ומלכו עד עולמי עולמים .
דמותה של הילדה הקטנה : היא היחידה המביטה במוות בהתפעלות וכאילו רומזת
כי ילדים קטנים הם היחידים המסוגלים לקבל שינוים תוך גילוי פתיחות לנושא.
.
תיאור הקלף : נסיך שחור (שהוא בעצם שלד ) על גבי סוס לבן עובר בשדות ורומס את הצומח המלך הופל ארצה כולם מתחננים על נפשם נערה מסרבת להכיר במציאות
ילדה קטנה מביטה בהתפעלות במלאך המוות .
מסביב רועשים איתני הטבע באופק מפציעה השמש .

הקלף מעביר מסר של מחיקת הישן למען הולדתו של החדש .

המיתוס הקשור בקלף המוות : מלאך המוות עובר בעולם וממלא את שליחותו
המראות המופעים בקלף הם ברוח חזון יוחנן מן הברית החדשה .
.

חני 852

New member
חזון יוחנן דיברו על אחרית הימים

חזון יוחנן, הנקרא לעתים גם ההתגלות של יוחנן או ספר ההתגלות, הוא הספר האחרון בברית החדשה, המתאר את אירועי אחרית הימים שתתרחש לפי האמונה הנוצרית לפני שישו ישוב לעולם וידון את כל החיים והמתים ביום הדין. משמו היווני של הספר, "אפוקליפסי טו יואני" (Αποκάλυψη του Ιωάννη, "חזון יוחנן" ביוונית), נגזרת המילה המודרנית אפוקליפסה, המציינת את סוף העולם.

ולאחר תחילת עולם טוב יותר ....

חני 852

New member
היות

והעותק הקדום ביותר של הברית החדשה כתובה ביונית ולכן זה נגזר כבתחילה מיוונית .

snoopytush

New member
סוף מלאך המוות בא לקצור

את רוחות המתים.
סוף יכול להיות טוב או רע

אפשר את תמונת הקלף יותר בגדול

אי אפשר לזהות את הפרטים .

וסתם כקוריוז , ארבעת הרוכבים של האפוקליפסה חוסלו ,
וגם החותם השביעי העלמתי , איזה באסה תצטרכו להתמודד עם החיים .
לא יהיה אפוקליפסה ...!!!!
ובעצם קרעתי לגזרים את חזון יוחנן ,
ותצטרכו ללמוד להתמודד , השטן חוסל הס"מ חוסל עזאזל חוסל ,
ומלאך המוות מקווה שאני לא אתפוש אותו עוד פעם ואכניס עוד עשרה צדיקים בחייהם לגן עדן .
מה לעשות יש לי תחביב , כל נבואת סוף עולם והקיום אני נוטה לחסל ,
תצטרכו פשוט לחיות .
אך הקלות הבלתי נסבלת של הקיום .
דוד

חני 852

New member
דוד

זהו פירוש הקלף לפי המפרשים ומשם הבאו את פירוש הקלף ..
זהו פרוש הסטנדרטי של הקלף ככה קוראים אותו
לא הפרוש האישי שלי ..
אני לא מאמינה בכך ..
אבל זה הפירוש מה לעשות ....

דוד בעכבר יש גלגל

שאם תלחץ ביד אחת על כפתור הקונטרול במקלדת
וביד השנייה תגלגל את הגלגל
תראה שגלגול לצד אחד מגדיל את המסך וגלגול לצד שני מקטין אותו

חחח... דוד, אתה מחסל סידרתי...

את השטן חיסלת, את הס"מ חיסלת, את עזאזל חיסלת...
ומשום מה, דווקא את מלאך המוות, שהוא הפחות נחמד
מבין הנחמדים הללו, ושהוא היחיד ביניהם שבטוח מוגדר
כ"פצצה מתקתקת", דווקא עליו את רק מאיים איומי פרווה,
כמו האיום שתכניס כמה צדיקים חיים לגן עדן...
ממש הצחקת את המלאך הלא נחמד הזה...
מה חשבת שהוא לא יודע שצדיקים במותם
נקראים חיים...?

אז מה יש לנו?
יש לנו חיסולים לא מוצדקים של שלש פרסונות בכירות
שלא הייתה לגביהם שום ראיה שמחשידה אותם
כ"פצצות מתקתקות".
והזנחה של הפרסונה הכי בכירה בתעשיית המוות
שאין כל ספק לגבי היותה "פצצה מתקתקת"...

באשר להתנגדותך הרוחנית לחזיונות אפוקליפטיים
של סוף העולם, בכך אני מזדהה איתך לגמרי.
גם בגלל ההבטחה האלוהית (בראשית פרק ט' פס ח- יז).
גם בגלל ההיגיון הסטטיסטי שלפיו ככל שמספר התחזיות
שהתבדו עולה כך גם עולה ההסתברות להמשך
מגמת ההתבדות.
ובעיקר מאיזושהי תפיסה פנימית שהחוכמה העליונה
שהאדם חלק ממנה "לא תלך נגד עצמה".

מה הקשר

הכנסנתי את העשרה הצדיקים עוד בחייהם לגן עדן .זאת עובדה .מופיע גם במערכון של הגשש החיוור .
ולא כל צדיק מגיע לגן עדן, לפחות לא אלא שהעם קורא להם צדיקים ולא אלהים קורא להם צדיקים ,
רק מי שאלהים אומר שהוא צדיק הוא צדיק ,
ובפולקלור היהודי רוב הצדיקים וסיפוריהם לא נחשבים לצדיקים בכלל ,
לגבי מלאך המוות , מה הבעיה הוא עושה בינתיים עבודה נאמנה ,
ולגבי החיסולים , זה מה יש ,שחוסלו , נסו להסתדר בלעדיהם .
מה זה פצצות מתקתקות , לדעת מי ?
לגבי הפסוקים רעיון הויחי ללא ציון מיתה , זה לא הבטחה לכולם אתה יודע .
לגבי החזון האפוקלקטי , הדברים כמו שציינתי שונו , ארבעת הרוכבים חוסלו , וגם החותם השביעי נלקח .
ולכן נוטרל החזון ביינתיים .
היה פעם תנא שהביא גאולה וחטף ממני סטירה והתבטלה הגאולה .
אני מופיע בגמרא בתור זה שגילה לנשי החכמים חוכמות ,
שלא תגיד שאני לא בסביבה הרבה זמן .
דוד

טוב נתחיל

בדגל למעלה יש שושנה , הבאה לסמל את כל כיווני הרוחות ,
בין בועתינו הפרטית לבועה הכללית של שאר האדם איך זה מתממש כמציאות ,
ובין הכיוונים המתממשים לאני המסובב יש תהליך הנקרא נסיך ,
חוסן דמותו של הנסיך , כאילו נלקח המאור של גופו כיחס אינטראקטיבי לבועה הכללית
ונשאר שלד ,(צדיק ,אף אחת מעצמותיו לא נשברה) שאר המאור כרגע תפוס בהליך המסובב במשא ומתן באמונה ,
והנסיך דהיינו ההליך המסובב הפנימי שלנו עוטה בגדים שחורים , דהיינו התכסה רוח הפוכה המחביאה את צדיקותו הפנימית .
כמו הקול קול יעקוב והידיים ידי עשו , ועכשיו נראה לכולם כמשהוא חשוך .
בדרך השתקפויות כאשר ההליך המסובב רוכב על סוס , דהיינו על הסובב בקיומו כסובב .
דהיינו הצדיק מתחפש לדייר המציאות , כאשר מתחת לסוסו שוכב מישהוא מת עם חולצה כחולה ,
דהיינו בבואתו שהיתה תפוסה בכוונות חול(כחול), דהיינו היסטוריית האשלייה בה יש כאילו המוות נראה לכוונותיו הקודמות בחול .
לפניו עומדת דמות בגלימה צהובה , בבואת השתקפות צדיקותו הבאה אליו במנחה , דהיינו מביא לו חידוש פרנסה ,
ועוד שני דמויות של ילדים עומדות לפניו כאשר אחת מהם עם הפנים למביט על הקלף והחוצה ,
דהיינו הילד או בבואת האיש כזכרונות ילדותו ומה מניע אותו באפיקים אלה , כאשר ההתבוננות כלפי המסתכל על הקלף נותנת
זיהוי כאילו תודעתי למצב הפריסה בזיהוי מוטיבים של סך המסע הקיומי , ובבאותו העכשווית של זכרונות ילדות ומוטיבים פנימיים למה הוא פועל איך שהוא פועל ,
וכאילו מתרחק מעצמו , ואילו דמות הילד היותר קטן מביט ברוכב , זיהוי עצמי ילדותי ההולך עם ההלך המסובב הפנימי כנסיך ,
מוטיבים אלה של ילדות של בעד ונגד העצמי במסע המסובב , כאשר הדמות בגלימה הצהובה היא כאילו השתקפות מעשיו הטובים וצדיקותו ,
כאשר כל הדברים הללו הם בעצם ההחבא של החיים הנצחיים בתוך אשליית מוות .
קלף זה יכול לומר חידוש פרנסה הולדת ילדים ,ויחסיינו לחיים בכללות כדינאמיקה פנימית .
קצת על...
שווה היה לראות בהגדלה מה ...
דוד

בני33

New member
*קלף המוות{הובא מהרשתות השונות}*

קלף המוות מייצג את אחד השלבים בהתפתחות הרוחנית של השוטה. השוטה צועד בדרך להארה דרך 22 השלבים אותם מייצגים 22 קלפי הארנקה הבכירה של קלפי טארוט. קלף המוות מייצג את השיעור הראשון שהמאסטר לומד. כאן הוא לומד להכיר בחשיבות אנרגיית המוות בחיינו, ולפני שאתם מחווירים וסוגרים את המחשב, "ליתר בטחון" ותוך כדי כך, מקישים על העץ הקרוב, לא, אין הכוונה למוות פיזי, כי אם ליכולת שלנו להתמודד עם שינויים בחיינו.

המיתוס מצייר את המוות כאנרגיה שנוצרה ביום היוולדנו ואשר הולכת אתנו לכל מקום. היא ממוקמת בטווח של הושטת יד והיא תמיד דרוכה ומחכה ליום בו היא תהיה חזקה מספיק בכדי לקחת אותנו לעולם שכולו טוב.

אנרגיית המוות היא שם. כל הזמן ואנו אמורים לדעת זאת! אולם, היא אינה נמצאת בטווח נגיעה כדי להפחיד אותנו, אלא כדי להזכיר לנו שהחיים קצרים וזמננו מוגבל. המאסטר מבין בשלב התפתחות זה כי הוא לא יחיה לנצח, וכי הוא חייב לפעול בתחום הזמן שהוקצב לו. לכן הוא חייב לפעול ללא דופי כדי להפוך למואר לפני שהמוות ישיג אותו. המאסטר מבין כי הוא אינו יכול להיות שאנן, להתעלם מהסימנים שהחיים והיקום נותנים לו, לבזבז את זמנו על מערכות יחסים לא נכונות, על התמכרוית, על טעויות של שנים בהרגלים לא נכונים. הוא לומד לשלוט על הנתיב שלו ומתרכז בעבודת הניקיון הפנימי.

כולנו מפחדים מהמוות, אולם אף אחד מאתנו אינו מאמין באמת כי הוא יגיע. אנו שאננים לגבי החיים שלנו ולוקחים את חיינו כמובן מאליו, כאילו יום זה לא יגיע. אנו מרשים לעצמנו "להתפנק" במקום לסלוח, לשכוח, לסגור ולהתחיל את הדבר הבא: אם ביחסנו עם אחרים ועם עצמנו ואם בכל תחום.

באופן מפתיע, במקום להתעורר מנוכחות המוות בחיינו, אנו מתכחשים לו ויחד עם זאת מתכחשים לחיינו ו"נרדמים".

הקלף בא להראות לנו כי אנו צריכים להתמקד ברצונות והחלומות שלנו ולשאול את עצמנו: אם היו מודיעים לי שנשארה לי רק חצי שנה לחיות, אם הייתי זוכה בסכום כסף, מה הייתי עושה?

אנו צריכים באמת להבין כי אנו לא נחייה לנצח, וכאשר נבין זאת נפעל נכון יותר בחיים שלנו.

דוגמא טובה ניתן למצוא בפגישה מחודשת בין הבן לאביו לאחר 30 שנה בהם הקשר נותק בעקבות סכסוך מתמשך. הפגישה מתרחשת בבית חולים וזאת כיוון שהאב חולה במחלה קשה או סופנית. 30 שנים של סכסוך וכאב נגמרים באותו הערב וזאת כיוון שהאב עומד למות. נשאלת השאלה - מדוע זה לא קרה לפני 30 שנה מדוע שניהם בזבזו 30 שנים מחייהם, וכעת נשאר להם זמן מועט להיות אחד עם השני.

קלף המוות קורא לשואל לא לפחד
אבל לא על המוות רציתי לדבר, כי אם על שנה חדשה, על החיים. כאשר אני חושב על שנה חדשה קשה לי שלא לחשוב על השנה החולפת. אני שואל את עצמי: שנה חלפה, יפה, אבל האם אני מוכן לשנה החדשה. האם הכל בשנה הקודמת הסתיים, מה אני "גורר" לשנה הזו ומה אני משאיר פתוח ומה צריך לסיים. שוב אינני יכול שלא להעלות את תמונת קלף המוות למול עיני והפעם להתבונן במשמעות נוספת הקיימת בו, כקלף המייצג את השינויים בחיים. ברור לי כי לפני שאתחיל את השנה החדשה השנה הישנה צריכה באמת להסתיים, או אם תרצו - למות.

המוות הוא חלק מהחיים, הוא נמצא בכל מקום והוא מייצג יותר מהכל את השינוי הנחוץ בחיינו כדי שתהליכים יחלו. בטבע נמצא אותו בכל מקום: יום הופך ללילה והופך ליום, קייץ מתחלף לסתיו, חורף, אביב וחוזר להיות קיץ, שערות נושרות ובמקומן צומחות אחרות. השינוי נמצא בכל מקום, בכל תהליך והוא הכרחי. בלעדי השינוי דבר לא יזוז והכל יהיה תקוע. אנו יודעים כי עלינו לאמץ את השינוי, אבל מדוע, מדוע אנו מפחדים מהשינויים בחיינו פחד מוות? מדוע איננו יכולים לקבל אותם כהזדמנויות להתחלות חדשות? מה כל כך מפחיד?

הפחד שלנו משינויים נובע מהפחד שלנו מהמוות, ואם עוד לא התרגלתם למילה "מוות" - הגיע הזמן שתתרגלו - זה לא נורא כמו שזה נשמע. בשונה מהחיות, אשר פועלות מתוך אינסטינקטים, אנו יצורים תבונתיים בעלי מודעות. אנו יודעים כי אנו עומדים למות, כי לשם בסוף נגיע ולכן כל שינוי מזכיר לנו את המוות ונתפס אצלנו כעוד צעד אל אותו הסוף האיום והמוחלט. למעשה הפחד מהמוות גורם לנו לאבד את החיים וכמה אירוני הוא שדווקא במקרים בהם אנשים מקבלים את הבשורה המרה, כי הם עומדים למות, דווקא אז הם מתחילים לחיות.

קלף המוות הוא קלף השינויים בקלפי טארוט. הוא מלחיץ את כל הקלפים האחרים וגם את השואל וקורא לשואל לא לפחד! לא לפחד מהשינוי, לאמץ אותו.

כאשר אנו מדברים על המוות, חשוב כי נבין את תהליך האבל. המוות הנו תהליך בו דבר מסתיים בחיינו ודבר אחר מתחיל ותופס את מקומו, זהו תהליך טבעי אשר מתרחש אין סוף פעמים במהלך חיינו ובכל תחום. אולם, כדי שהמעבר יהיה נכון חשוב להכיר בחשיבותו של האבל. האבל הנו תהליך בלתי נפרד מהמוות. הטקס של האבל הנו חלק חשוב בתהליך המוות והוא חיוני לנו כדי שיתאפשר לנו לעבור לשלב הבא. זהו תהליך אשר עוזר לנו להפנים את העובדה כי אין לנו את הדבר הקודם ולהיפרד ממנו, בכדי לתת לצורך בדבר הבא להתעורר.

טקסי אבל קיימים גם בצמתים חיוביים של חיינו והגיע הזמן שכפי שאנו משנים את תפיסת המוות בחיינו, אנו נשנה גם את תפיסת האבל. הגיע הזמן שנתחיל ללמוד להתאבל לא רק על מה שאנו לא רוצים לאבד בחיינו, אלא גם על הדברים שאנו רוצים שילכו. כך למשל מסיבת רווקות הנה טקס של אבל, ולשם שינוי אנו מתאבלים בו על הרווקות - על הדבר אותו אנו מבקשים לאבד.

snoopytush

New member
אהבתי מאוד את השורה:

"הגיע הזמן שנתחיל ללמוד להתאבל לא רק על מה שאנו לא רוצים לאבד בחיינו, אלא גם על הדברים שאנו רוצים שילכו."

וגם של

שנה חלפה, יפה, אבל האם אני מוכן לשנה החדשה. האם הכל בשנה הקודמת הסתיים, מה אני "גורר" לשנה הזו ומה אני משאיר פתוח ומה צריך לסיים

איזה דברים מרתקים ומלמדים

הבאתם כאן,
איזה יופי לשתף ידיעות ולהרחיבן ביחד.
הנה מהידע שלי על הקלף:
הקלף מבטא תקופה קשה בחיי האדם, ייתכן שמדבר על משבר כלכלי, תקופת הפסדים כספיים(פשיטת רגל, חתימת ערבות וכ"ו)
ייתכן שפיטורין, האדם מרגיש חסר אונים, כל עולמו חרב.
זה קלף המצביע על סיום תקופה,גירושין, סיום קשר, אדם הנמצא בדיכאון קשה ומרגיש שכבד לו,
קשה לו והוא לא מצליח לצאת מכך.הקלף יכול להצביע על מצב בריאות קשה העלול להוביל למוות, הוא יכול לדבר על מעברים קשים,
אדם הנמצא בזוגיות קשה ולא יודע איך לצאת ממנה אך יש לו מחשבות על סיום.
אבל יש עידוד, יש מקום לתקווה ואופטימיות, הוא יצא מזה, יתחיל תקופה חדשה.
כלומר עם הסוף מגיעה התחלה חדשה.

למעלה