קלסטרים

ttlsysop

New member
קלסטרים

שלומות, כאשר אני מעוניין להריץ קלסטר תחת מערכת MS, האם החומרה חייבת להיות זהה בשני השרתים? האם ניתן לקחת את שרת א' - מעבד חזק והרבה זיכרון ולחבר אליו את שרת ב' המכיל חצי מכמות המעבדים והזיכרון ובכך ליצור קלסטר ? אני מריץ SQL על המערכת, כלומר יש לי fail-over בלבד ולא load-balancing.

antidot

New member
------>

הבעיה היחידה היא שSQL מבצע אופטימיזציה של האינדקסים לפי כמות הזיכרון ומהירות הCPU. המקרה דומה למצב בו אתה לוקח DB משרת SQL אחד ועושה לו mount בשרת SQL אחר בעל חומרה שונה (זיכרון/CPU). במקרה זה אתה יכול להגיע למצב שהDB מראה ביצועים זוועתיים - פשוט זוחל. הפתרון במקרה זה הוא גיבוי/שיחזור שגורם ליצירת אינדקסים מחדש. במקרה של קלסטר המצב די דומה: ה resource עובר לnode אחר והוא עושה mount לDB. כיוון שהאופטימיזציה של האינדקסים היא עבור הnode הראשון, הnode השני יזחל. מכאן והלאה השארה בלבד (אני לא DBA): הnode השני יתחיל לבצע פעולות שבסופו של דבר יגרמו לשינוי באינדקסים. הנתונים החדשים יאונדקסו עם אופטימיזציה לחומרה של הnode השני וכאשר תחזור מ failover לnode הראשון, יווצר סלט באינדקסים: הם לא אופטימליים לא לחומרה המקורית ולא לחומרה של ה שרת השני. מציע לך לברר עם DBA שמכיר ספציפית את נושא הclustering של SQL (או אולי פורום בסיסי נתונים ?). תרצח אותי, אבל אני לא מוצא לינק רלוונטי, אבל למיטב ידיעתי תופעת האינדקסים די מוכרת.

ttlsysop

New member
אין

לי בעיה שהמערכת תזחל לאחר המעבר לשרת ב' - השרת האיטי במערך הקלסטר. וזה אני שואף, שכאשר התקשורת נופלת בשרת א' - החזק , אני אקבל רק 50 אחוז ביצועים מה"קלסטר" שלי. אם כך, לפי מה שבדקתי ב-HCL של MS, יש צורך לעבוד עם אותה מכונה , לדוגמא DL580 של HP , כאשר במכונה הראשונה יש 4 מעבדים עם 32GB זיכרון ואילו במכונה השניה יש רק 2 מעבדים עם 12GB זיכרון.

ezaton

New member
אתה לא צריך לעבוד עם אותה המכונה

והאינדקסים לא יבנו מחדש. הם ישארו כפי שהם נבנו על המכונה המקורית. הדרישות של MS מקלאסטרים הן כאלו: 1. חומרה שנתמכת ב- HCL 2. כרטיסי FC זהים 3. מתג FC ו- storage שנמצאים ב- HCL זהו, בעיקר. אין חובה לחומרה זהה.

Motel

New member
לא חובה FC

יש תמיכה ב-SCSI, וב-2003 יש תמיכה גם ב-iSCSI.

ezaton

New member
אמת

אבל אז בקר ה- SCSI או ה- iscsi צריך להיות זהה. הכוונה שלי היתה יותר לכיוון הבקר הזהה, והמכונות הלא-זהות, ופחות לכיוון ה- FC עצמו.

למעלה