קלישאה או לא

gidionline80

New member
קלישאה או לא

ישנה קלישאה או מין מוטו שבמרבית המקרים התפקיד שבוחר כל אחד הוא הפוך מחייו הרגילים הונילים לדגמא שופטים- נוטים להיות כנועים נותני שרות למינהם- דומימ/מיות האם זו קלישאה האם זה מופרך ורחוק מהמציאות? עד כמה זה נכון אם בכלל

קלישאה היא קלישאה היא קלישאה

זה נחמד לחשוב ככה אבל במציאות זה לא תמיד נכון אני למשל, המכשפה, מלכה קוסמת ודיקטטורית גם בחיים וגם בבדס"ם:)

calba 2

New member
למען האמת,

הדוגמאות שנתת הן כמעט מדוייקות לזוג לשעבר שאני מכירה: היא שופטת- היא סאבית. הוא מתנדב/ התנדב לכל מיניי תפקידים ציבוריים למיניהם(למרות שהוא מנכ"ל של חברה גדולה)- הוא דומ. לדעתי, זה לא מוחלט אבל בטח שלא מופרך.

Z o d i a c

New member
לא יודע אם קלישאה זאת המילה

יש לזה בסיס מסוים לדעתי. ת'כלס - אני נותן שירות כרגע, מתנדב בהווה ובעבר, האם יש לזה קשר להיות אדון? לא חושב.

gidionline80

New member
פיצוי

אני חושב מבלי להכליל שהתפקיד בסשן הוא מעין פיצוי או איזון לחיים מחוצ לסשן

Z o d i a c

New member
לא חושב שיש לי על מה לפצות

אני נותן מתוך רצון ואהבה, לא צריך פיצוי על זה.

אייבורי

New member
ואני חשבתי

שזה פיצוי על סעיף ז 1 קטן שבו כתוב כל אחד ונטיותיו הוא והן מורכבות ובנויות על העבר של כל אחד הגנים שלו וקצת על מזל (או יותר נכון על פרמטרים שאין לנו מושג) ככה שלחבר אישיות לדבר יחיד נראה לי שגוי. יש כאלו וכאלו דוגמא: נתקלתי לא אחת בטענה כי נשים שעברו אונס יש נטיה לסאביות. גם קלישאה, אולי אנחנו כותבים את התחביר שלנו, פשוט מחפשים סיבה "רציונלית" לבעיה שאין לנו פתרון עבורה. זו דעתי, אין פתרון מדוע אדם הוא סאב או דום פשוט מורכב מידי עבורנו לנתח להבין או לדעת, צריך פשוט לקבל את הנטיה ולהנות כל הדרך לאורגזמה. שלא תגידי שלא ראית את האור בקצה השוט

נוטה להסכים, רק ש...

אני חושבת שלנשים שעברו אונס כן יש נטיה להיות סאביות, לא לכולן כמובן, כמו כן לא כל הסאביות עברו אונס, אבל הנטיה קיימת. זה אכן מורכב מידי, ולעולם לא ניתן להבין ולדעת את מהות הבחירה הזו מאלף עד תף, אבל בגדול כל חוויה משמעותית שאנו חווים בחיינו מעצבת את קווי האופי שלנו כך או אחרת, לצערי אונס הוא בדרך כלל חוויה משמעותית. מבלי להיכנס יותר מידיי לסיבות של למה וכמה, בגדול לדעתי המניע העיקרי הוא השבת השליטה לידי הקורבן. השליטה מושבת לקורבן על ידי כך שהוא (אני כותבת במין זכר אך כמובן שאינני מפלה איש\ה על רקע גיל גזע או זהות מינית) בוחר "להאנס", אפשר לקרוא לזה סוג של חוויה מתקנת... אבל מה אני יודעת?

ואם כבר...

אני יכולה להעיד על עצמי, שכל נושא הכאב מאוד דיבר אליי מאז ומתמיד. אני נאנסתי בגיל מאוד צעיר, ומגיל מאוד צעיר אהבתי כאב... וכן, יש קשר בעיניי. גם כשלא ידעתי לקרוא לתינוק בשמו, וסתם הרגשתי שאני עושה לעצמי משהו לא שפוי, במבט לאחור אני יכולה לראות מה העניק לי הכאב כבר אז... הכאב היה הדבר היחיד שיכל לפרוץ את האטימות הרגשית שפיתחתי עקב מה שעברתי, הוא היה הדבר היחיד אז שגרם לי להרגיש את הגוף שלי, להרגיש קיימת, ולבסוף העניק סוג של אפטיה מתוקה הנמסה לאט לאט בתוך הגוף. כן, נכון להיום בחרתי להתמקד ולהנות מחלקים אחרים בי, אבל אני בהחלט ידעתי ויודעת להנות ולהפיק מכל העולמות.

Z o d i a c

New member
וואו...

טוב, מניח שתסלחי לי אם אחריש על הוידוי הפתאומי שלך. הכנות והפתיחות לנושא שנזרק לחלל האויר כבדרך אגב במידה מסוימת, קצת הביך אותי, אני מודה, אבל זה מקסים בעיני שבחרת ככה לדבר על זה בצורה גלויה. משהו שנפגעי תקיפה מינית לא נוטים לעשות בדרך כלל. אני חושב שזה די מסכם את העניין שאי אפשר להצביע באופן חד משמעי על הסיבות מדוע אדם בוחר להיות שולט או נשלט. זה פשוט קיים.

נכון להיום

בהחלט לא דיברתי על זה מאוד הרבה זמן, אבל נכון להיום אין לי בעיה לדבר על זה, להסתכל על זה, ואפילו לא להתקפל ולברוח אלא להמשיך לחיות... ככה זה, הזמן עושה את שלו. אולי אם כולנו היינו יושבים סביב שולחן סעודת הערב זה לא היה אחד הדברים שהייתי פורסת בפניכם, אני מניחה שבמדיה הווירטואלית הרבה יותר פשוט לדבר על הכל כבדרך אגב, לצורך הנושא כמובן.

זאת

New member
במילים ספורות

משפט או שניים, פה ושם, יותר למעלה, זרקת אותי לנתיב של משמעות לארועים שקרו גם לי בצעירותי. ארועים שאולי לא היו אונס, אולי כן, תלוי בעיני המתבונן, אבל בהחלט נחוו כאונס, לאורך זמן, ארועים שלא ידעתי לתת להם ולקשר ביניהם לבין מי שאני היום פרשנות כל כך מדויקת וברורה. פתאום התמונה התבהרה עוד טיפה. תודה לך (ולישבן שלו) :) ומבעד לחום הגבוה ולסחרחורות ולצמרמורות, חג שמח לכולם.

calba 2

New member
טוב,אם אנחנו בקטע של התוודות וכל זה

אז גם אני עברתי אונס. לא קשה אבל סוג של... וכן, זה לא קל. וכן, מותר להגיד את זה ברבים. בוירטואל זה הרבה יותר קל. אני חושבת שלנשים שנאנסו בחייהן יש נטייה חזקה להיות סאביות. תמיד חיפשתי את תחושת הכאב הזאת. תמיד רציתי "להיאנס" בפנטזיות שלי. אני מאמינה שזה קשור בהחלט אבל אני מעדיפה לא לסווג אותנו, הנשים. אבל מה נעשה? נאנסתי. וזה לא היה קל, תאמינו לי שלא. היום אני בוחרת מי "יאנוס" אותי. אני עדיין לא יכולה לדבר על זה. אבל- אני והישבן שלו- פתחה לי דלת. אז תודה. חשוב לי לדבר על זה למרות שהכחשתי את זה לגמרי. שוב תודה.

Pixy led

New member
האומץ של כולכן...

העצמה שיש לכן, הכח שבטח נצרכתן לו בשביל ההתגברות - כל אלה מעוררים הערצה.

בסדנת התאטרון שלי

כתבה שחקנית סצנה מחייה. הסצנה היתה על אונס שחוותה בילדותה בידי הסבא שלה שלימים התגלה שחיי את חיו כפדופיל. לכשסימה לקרוא התגובה הטיבעית הייתה של אמפתיה וחיבוקים, בצד החיבוקים היה לי ברור שעד כמה שאפשר לשנות אץ המשקל של החוויה הזאת בחייה כך שלא תנהל אותה כפי שניהלה אותה היום, חיבוקים אפמטיה ודמעות לא ישנו זאת. החלטנו באותו הרגע לבצע איפרוביזציה על הקטע. הבמאי הכישורנו ( הוא הבמאי של כינים ורעב תמונע ) הגדול חילק תפקידים. אני שיחקתי את הסבא הפדופיל המטריד,,,,,,,, אכן תפקיד מתריד. במהלך האמפרויזציה נתתי מימד כמעט דמוני לצד האובססבי של הפדופלי, לצד שהופך את הסבא לנישלט על ידי כח גדול מימנו. ההיצמדות לאובססיה היתה דומיננטית על המיניות, לא ריציתי להיות/לא יכולתי להיות זה שאונס את השקחנית/ילדה. ובכל זאת היגענו, אני והחשקנית לקטע של מגע פיזי, פעלתי כמו בטראנס, מרגע שנגעתי בה נגיעה רכה של פיתוי, הפכה הילדה/שחקנית מילדה עליזה שקופצת בחבל, שמקנטרת את כל האחרים שמתגרה בכל האחרים, לילדה כנועה, מאיומת מפוחדת נטולת כח התנגדות, מתרפסת, שבפסיביות נטנה לי לבצע בה את כל מאויי כסבא, אני באתי אליה בפיתוי רך, אבל הכניעה שבה הפעילה את הוציאה מימני את את האגרסיביות, את היצר הדמוני. אולם החזרות קפא כשכולם מסתכלים בנו. היא נעוצה לרצפה על ידי, אני יושב עליה ושולט בה פיזית ומנטלית. הכי קשה היה לי מבטה החלול, הריק, הרוצה להתחבא, הרוצה להמחק. ברגע מסויים התחלתי לחוש סלידה מעצמי על העומק שבו נכנסתי לתפקיד, הסקתי את הסצנה ואימתי את השחקנית בחיבוק חם. היה לזה המשך של לילה לבן ורגיש אבל זה כבר סיפור אחר. אין לי ספק שחוויה זו עיצבה חלק מהעדפות שלי לגבי הסאביות שלי. אינני יכול להיות עם סאבית שמשהוא בה מקרין את מה שחוויתי את מה שראיתי אצלה. פגשתי פעם סאבית כזאת ומהר מאוד זה הפך לכמעט יחסי אבא/בת מה שניטרל לגמרי את הייבטים המיניים ואת יחסי דום סאב. היא מצאה לה דום אחר. אני נשארתי בתפקיד אבא/אח גדול עד היום. אין לי שום מסקנות להסיק מהסיפור, או צורך להכליל ולהקיש משם ליחסים אחרים, רק רצתי לספר סיפור שהתעורר בי בעקיבות החשיפות הרגישות והעדינות ששותפנו בהם. תודה לכם. לאחר מכן

gidionline80

New member
זה נכון ומצד שני

הכרתי דומיות שכל הוויתן היתה לזיין את האביוזר שלהם מהעבר

גם אני הכרתי

וזאת בדיוק הנקודה שהעלתי קודם, חוויות העבר משפיעות על הבחירות שלנו במשך כל החיים, הדרך בה אנו בוחרים להתמודד עם דברים, קווי האופי הנחרטים בנו... לכאן או לכאן כל דבר הוא תוצאה של משהו. אני לא עושה הכללות, אני בטח לא רואה בעצמי מדגם מייצג, כבר אמרתי שזו רק נטיה ולא משהו כלל עולמי... וגם אני לא רואה את עצמי כסאבית כנועה ומסורה לדרך חיים של כניעה, ממש לא, כמו שאמרתי קודם... אני נהנת מכל העולמות. הנקודה היא שגם במקרים שאתה מתאר כל העניין מראה שזו אינה קלישא. ולדעתי זו לא דרך לפרוק אגרסיות, אבל זה כבר נושא אחר.

למעלה