קליפר לא ממרוכז....

shamaib

New member
קליפר לא ממרוכז....

שלום רב, הרוטור באוויד ג'וסי שלי משתפשף בדפנות של מה שזה לא יהיה שם... אמר לי חבר שקצת מבין: הלו, הקליפר שלך לא ממורכז. יש מצב שאחד כמוני, טירון בטיפול בברקס הידראולי, פותח ברגים וממרכז קליפר או שמא מדובר בהתאבדות מכנואפנית? ואם יש מצב - מה עושים? תודה שמאי

bonanai

New member
בגדול...

צריך לשחרר את ברגי האלן שמחזיקים את הקליפר (לא לפתוח לגמרי, רק לשחרר כך שלקליפר יש חופש קטנטן לצדדים) להכניס כרטיס ביקור בין הרוטור לרפידות (ניתן לקפל באמצע בצורת V ולעטוף את הרוטור) לסחוט את ידית הבלם כך שהרפידות יינעלו על הכרטיס בעודך לוחץ על הידית (!) בעזרת היד השנייה (או חבר) לסגור את ברגי האלן בהצלחה

shamaib

New member
וואלה?

טוב, אני מקווה שלא אגרום לנזקים מיותרים. ננסה... תודה רבה רבה, שמאי

dw3

New member
בקשר למירכוז הקליפר

אני טירון בהידראולי בדיוק כמוך. הלכתי עם זה לחנות (פדלים בירושלים, אגב סבבה של חנות) וזה מה שהבחור בחנות עשה לקליפר. אתה פותח בורג אחד (מהחיבור של המתאם לשלדה/מזלג)- אל תפתח את שניהם, זה סתם יסבך את העבודה, מסובב את הגלגל ומתחיל לשחק בעדינות עם הקליפר עד שהגלגל מסתובב חלק לחלוטין. באותו רגע, אתה סוגר את הבורג, בעדינות כדי שלא תברח לך ה sweet spot הזו.תזהר גם, וזה קרה לי, שהמברג אלן לא יתפס לך בסליקים כשאתה מסובב את הגלגל (קרה לי- זה כואב!). אחרי כמה משחקים אתה תבין את הרעיון. יש לי ג'וסי 3 וזה קורה כלכך הרבה שנשבר ה@@ן!- מצד שני,יש לי הזדמנות מצויינת לתרגל את זה. ניסיתי גם את השיטה עם הכרטיס ביקור- נחמד, אבל לא ממש צריך, סתם בזבוז זמן. אם זה לא עובד, גם אחרי הרבה משחקים עם הקליפר, יש סיכוי שהרוטור עקום. בהצלחה!

bonanai

New member
ומשחק של ניסוי וטעייה...

לפי העין הוא לא ביזבוז זמן? יש מה שנקרא בלשון היורמים BKM - Best Known Method כולם עושים את זה כי זה עובד וכנראה גם הכי יעיל (קצר) אז למה להציע למישהו, שהכריז שהוא לא מנוסה, שיטה שאוליי עובדת אצל מכנופן שעושה אולי עשר או עשרים כאלה...ב-י-ו-ם!? ושלעניות דעתי חורג ממה שלימדו אותו בקורס (אם עבר כזה), בכדי "לעגל פינות" ואולי לייצר תוצאות פחות רצויות...

dw3

New member
אין שום מכונופן פה...

השיטה שהצעתי, שהיא סה"כ לשחק קצת עם הקליפר זו שיטה שעבדה בשבילי אישית, לאחר שהסתכלתי על המכונופן בחנות. ניסוי וטעייה זה שם המשחק- לגבי כל השיטות המוצעות וכל אחד יבחר את שיטתו. הדברים האמורים הם לגבי ניסוי שאין בו שום סיכון לרכיבים-הוא נוסה על ידי, כטירון, לאחר שניסיתי שיטות נוספות, כולל הכרטיס ביקור, ומצאתי שהיא הטובה ביותר timewise. לכן חבר, לפני שאתה קוטל שיטה, קח את השנייה למחשבה, אולי ועדיף גם לנסות בעצמך ולאחר מכן תחווה את דעתך.

bonanai

New member
לענות או לא לענות....אמממ - לענות!

א. יש מכנופן - הוא נמצא בתשובתך האחרונה שורה ראשונה מילה חמישית משמאל... ב. שיטת כרטיס הביקור אינה ניסוי וטעייה. אם מבצעים אותה נכון היא מספקת את הסחורה בפעם הראשונה (ולכן חסכונית ויעילה יותר - TIME WISE, כדבריך) ג.לא טענתי שיש סיכון לרכיבים. כוונתי הייתה שהמירכוז עלול להיות לא מיטבי מכיוון שהושג "בעין" ובמהלך החיזוק הבורג עלול לזוז גם אם היה מדוייק... ד. כל אדם יבחר בשיטה הנראית לו ה. לא קטלתי ו. אתה מכיר אותי? יודע מה נסיוני בעולם המכונופנות? תאמין לי שאתה יוצא דיי פארש בהקשר זה באמירתך האחרונה...

amirgal

New member
חשבת אולי לעשות חיפוש בפורום?

אתה לא חדש בתפוז, כך שבטוח שאתה מכיר את אופציה הזאת.

shamaib

New member
תודה לכל המשיבים וגם לאלה ששלחו אותי

לחפש בפורום (למה בעצם, ולמי זה מפריע ששאלתי ללא REASERCH קודם?). הפתרון בא בחנות LBS (לוקאל בייק שופ). והנה כך הוא נהג: פותחים קמעה את שני הברגים מעל לקליפר, נותנים ברקס חזק ומחזיקים קבוע את הידית, ואז שוב סוגרים את הברגים, והנה זה פלא - זה עובד. הרוטור מסתובב כאילו לא היו דברים מעולם... בניגוד לקלישאה, אפשר, בהחלט אפשר, לנסות בבית. תודה ויום טוב שמאי

menzib

New member
../images/Emo45.gifאצלי זה עובד בלי הכרטיס ביקור

כפי שעשית. הברקסים יוצאים מכוון אחת לחודש חודשיים אז מומלץ לחזור על התהליך. לבדוק שברגי הקליפר מחוזקים טוב מדי כמה רכיבות.

למעלה