קלינאית תקשורת

I am ADiDi

New member
קלינאית תקשורת

מבקשת את עצתכם.... אתמול קלינאית התקשורת של הבת התקשרה ואמרה שהבת "מעבירה את הזמן" במהלך הפגישה. היא מנסה לשחק איתה והבת יושבת ובוהה בקלפי המשחק ומחכה שהזמן יעבור.... הקלינאית טוענת שכל עוד הבת לא תכיר בבעיה שלה ותשתף פעולה - היא לא תפיק כלום מהפגישות וחבל על הזמן שלנו. אין לי דרך להכניס לילדה מוטיבציה. בשלב זה אני רק מסבירה לה שיש לה בעיה ומחייבת אותה ללכת. הבת לא רוצה. היא עסוקה עם חברות\חוגים והיא גם תלמידה טובה (אפילו במקצועות הלשוניים היא מצליחה לקבל איכשהו ציונים סבירים פלוס, אבל הבנת הנקרא שלה איומה ויש לה שגיאות כתיב ממש בלתי אפשריות). הילדה מצטיינת במקצועות המתמטיים וטוענת שהציונים בתורה ולשון מספקים אותה. בכל אופן הקלינאית אמרה לא לחייב אותה אלא להביא אותה למצב שתבוא מרצון (או שלא תבוא בכלל? ) ושכל שאר הילדים שמגיעים אליה באים מרצון, מבינים את הבעיה ומנסים לעבוד איתה ולהתגבר על הקשיים שלכם. מניסיונכם - מה כדאי לעשות?

פיונה ש

New member
בת כמה הילדה? האם היא לוקחת ריטלין

לפני הפגישה עם קלינאית התקשורת? אם ריטלין לא עוזר, אני הייתי מפסיקה לתקופה קצרה, ואח"כ מנסה קלינאית תקשורת אחרת, אולי עם אחרת תהיה לה כימיה טובה יותר.

I am ADiDi

New member
כרגע הילדה ב"אנטי" לריטלין

היא לא מוכנה לקחת, ובטח שלא אחר הצהריים... (ותודה לכל הסבתות והחברות שטרחו להקריא לי כתבות של אודטה ליד הילדה, כאילו שהיא לא נמצאת לידי...) וגם בקושי מסכימה ללכת לקלינאית תקשורת. היא ילדה מאוד מרדנית ובעלת דעות משלה... אז כרגע ויתרתי לה על הריטלין אבל לא על הטיפולים הנילווים (הוראה מתקנת + קלינאית תקשורת , היא שונאת את שניהם....)

zivadina

New member
אני הייתי עובדת קודם כל על ה"אנטי"

היות שאף טיפול לא יצליח כל עוד איננה משתפת פעולה. ההתנהגות דומה ל-ODD (הפרעת התנגדות מרדנית) ויש לזה טיפולים התנהגותיים מוצלחים. אולי תתייעצי עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש?

פיונה ש

New member
גם אני חושבת שצריך לעבוד על ה"אנטי"

של הילדה. קשה לגייס כוחות להתגבר על הבעיות אם אין מוטיבציה.

ואני היתי נותנת לילדה זמן

לפעמים הילדים שלנו מתעייפים ומנסיון שלי זה קורה בדיוק בתקופה הזו של השנה , אני לא מכירה את ילדתך אבל מכירה את שלי שבהחלט מרדנית ולפעמים הדרך היא להגיד לה שאם קשה לה יש פתרונות ושרק תגיד, ואולי גם לבדוק את הקשר שלה עם המטפלת לפעמים משהו בכימיה בינהם לא טוב. והערה קטנה לגבי שגיאות כתיב, הבכור שלי בן 12,לעולם לא טיפלנו בשגיאות כתיב רק בעיצוב כתב ודברים אחרים ובשנה האחרונה בדרך לא ברורה נעלמו שגיאות הכתיב ובמהלך הכתיבה הוא בודק את הכתיבה הנכונה. בהצלחה

spidergirl

New member
"מעבירה את הזמן"

מזכיר לי את ההרגשה לעשות דברים בלי ריטלין (דברים משעממים). מנסיון מר, הרבה טיפולים חסרי ערך בלי ריטלין, לא כי לא מכירים בבעיה אלא כי לא ממוקדים מספיק בטיפול.

ריטלין L.A

בס"ד לגבי הריטלין, אפשר אולי לחשוב על ריטלין L.A שניתן לפירוק, אפשר לשים אותו ביוגורט , קורפלקס וכדומה. זה נותן לך אפשרות לתת לילדה ריטלין ללא ידיעתה, ואולי בהשפעת הריטלין היא תסכים ללכת, ולדעתי גם יש סיכוי שהיא תשתף פעולה. בהצלחה.

spidergirl

New member
לסמם את הילדה?

ואם היא תבחין בריטלין? אם אחד ההורים שלי היה עושה דבר כזה הייתי אוכלת משימורים כל חיי כי לא הייתי סומכת עליהם יותר. עדיף כבר להכריח לקחת את התרופה. חוץ מזה, את הגרגרים של ה- LA אסור ללעוס כלומר נדרשת מודעות של הילדה.

כנראה שלא הבנת אותי כראוי

בס"ד הכוונה לא היתה לסמם את הילדה, אלא באופן זמני לתת לה את הריטלין, מס' ימים ,שבוע - שבועיים עד אשר הדברים קצת ירגעו.

למעלה