קלינאית תקשורת

• פותח הנושא winny
  • פורסם בתאריך

winny

New member
קלינאית תקשורת

הגננת אמרה שהגדולה (בת 6) לא מבטאת 'ש ו- ש' תמיד תקין (לפעמים מחליפה). האמת היא שלא שמתי לב. בכל מקרה, המליצה על קלינאית תקשורת. הקלינאית אמרה שהילדה לא מבטאת נכון את האותיות השורקות. יש לי דיון עם החצי השני - הוא טוען שכל ילד שילך לקלינאית - ימצאו אצלו משהו. אני טועה אם זה נכון... נראה לי שמכינים לי תוכנית טיפול לכמה חודשים....

קלינאית תקשורת - נושא "כאוב" אצלינו...

אני אקדים ואומר שלי באופן אישי מאוד מפריע דברים כאלה. אני שומעת לפעמים אנשים מבוגרים או ילדים בני עשרה מדברים ואני לא מבינה למה לא טיפלו בזה כשהיה אפשר. יש מידה של אמת בגישה שאם מחפשים מוצאים. אני יכולה להגיד לך מנסיון שעם הגדולה שלי, כל האותיות (ר, ל, ש)הסתדרו לבד. קיבלתי קצת הדרכה איך לעזור לה וזה הלך די בקלות. עם הבן לעומת זאת היינו צריכים כמה שבועות טובים עד שהוא הצליח לומר כמו שצריך ר' ואת האותיות הקוליות. הילדה שבכיתה א' לא אומרת כמו שצריך חלק מהשורקות אבל הסבירו לי שהיות והשיניים הקדמיות מתחלפות לה עכשיו, אי אפשר לטפל בזה כרגע. בכל מקרה, חשוב לשים לב אם העובדה שהיא לא מבטאת טוב את האותיות מפריעה לה בקריאה ובכתיבה. האם היא מבחינה בין ש של שעון לבין ש של שיער. אם כן, והדרך בה היא מבטאה את השורקות לא מפריעה לכם, אז לשיקולכם, אבל במידה וזה מפריע גם לקריאה / כתיבה מאוד חשוב לטפל בזה מוקדם. (יצא קצת ארוך, מקווה שלפחות יעזור
)

winny

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות. אני מבינה...

שנראה שבאמת יש מה לתקן. זה כל כך מוזר שאני לא שמועת שום בעיה ): מחר יש לנו מפגש נוסף. מקווה שהילדה תאהב את זה :)

לנו זה לקח 5 מיפגשים לתקן את האותיות

השורקות אצל הבכורה. בקרוב נתחיל מפגשים גם עם הזאטוט כי הוא לא מבטא נכון את האות "ר". הדיון שלך עם החצי לא רלוונטי לילדים אחרים - אם יש בעיה ונראה לכם שחשוב לתקן, תלכו לתקן ואם לא נראית בעיה, אל תתקנו - בלי קשר לילדים אחרים בכלל או לאיבחונים שעושות קלינאיות.. בהצלחה.

בן כמה הזאטוט../images/Emo35.gif

אם את רוצה לנסות לעבוד קצת על ה ר' בבית, אז תשימי לו קצת מים בכוס ותלמדי אותו לגרגר. לוקח להם לפעמים קצת זמן, אבל אם הוא יצליח, אז יש סיכוי גדול שהר' תבוא לו לבד, זה בא מאותו מקום. אצל הבנות שלי זה עבד, ואצל הבן, שלא הצליח ללמוד לגרגר, באמת היתה בעייה קצת יותר עמוקה (שגם היא נפתרה לאחר משהו כמו 8 או 10 מפגשים עם קלינאית)... יום נעים

סיפור קטן

בזמנו היה לנו תלמיד בשכבה שהדיבור שלו הצריך קלינאית תקשורת... כולנו ראינו את ז\ה, חוץ מאמא שלו, שאמרה למחנכת הכיתה: "מה יש? זה נורא חמוד בעיניי..." והמורה אמרה לה: "גם אמא של עוזי ברעם חשבה ככה..." כילדים, זה אולי מאוד חמוד, אבל אח"כ, כמבוגרים, זה כבר הופך להיות הרבה פחות נחמד. אני בעד ללכת לקלינאית תקשורת בהקדם, לבדוק ולטפל. זה לא משהו פולשני וחודרני... ואני לא יודעת למה, אבל לגברים רבים יש את הנטייה להקל בחשיבות דברים מעין אלה (לא כולם כמובן...) שיהיה בהצלחה!

ד פ נ א

New member
קלינאית תקשורת מאוד חשוב לדעתי

אנחנו היינו אצלה אחרי ניתוח כפתורים שהבת שלי עברה כשהיתה בת 3. תוך מס' מפגשים היא הצליחה להשלים את הפער, והיום, (כבר מזמן את האמת) הפער שהיה נמחק לחלוטין. אני חושבת שצריך לבחור קלינאית טובה, שהילד מבין אותה היטב, ואין לה מבטא או משהו. הקלינאית הראשונה שהיתה לנו, היתה דוברת רוסית, והבת שלי לא הבינה כלום ממה שהיא דיברה, וביקשנו לעבור לישראלית.

למעלה