קליטת שידורי ערוץ 10

pianonet

New member
קליטת שידורי ערוץ 10

• בשל המחסור בתדרים ונוכח העלות הגבוהה הכרוכה בהקמת משדרים שיאפשרו שידורים באוויר, הוחלט מלכתחילה כי ערוץ 33 וערוץ 23 ישודרו באמצעות רשתות הכבלים והלווין. יחד עם זאת, יש לבחון האם נוכח העובדה כי ערוצים אלו ממומנים מתקציב המדינה (כלומר, מכספי ציבור), אין מקום לוודא כי לכלל הציבור תהיה אפשרות לצפות בהם. • בנוגע לקליטת שידורי ערוץ 10, עולה כי הנושא נמצא כיום בטיפול משרד התקשורת אשר מחפש תדרים פנויים לשם הקצאתם לשידורי הערוץ. כך נכתב. על איזה מחסור בתדרים הם מדברים? כשאני סורק את הטלויזיה אני לא רואה מצב של צפיפות תחנות, כך שבטח יש תדרים פנויים לשידורי ערוץ 10. אז על איזה מחסור הם מדברים? http://www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00467.rtf

אין מקום באוויר לעוד ערוצים

גם את איילו שמשדרים כמו ערוץ 1 ו2 קשה ליקלוט עים אנטנה כי יש הפרעות הדדיות בין הערוצים והערוצים של מדינות ערב . הפיתרון הוא כמובן צלחת שמחירה זול . ובעמצאות צלחת הקליטה מעולה וניתן להעביר מאות ערוצים ללא הפרע . מדברים על שידור דגיטלי קרקעי שגם דרכו ניתן להעביר עשרות ערוצים ללא הפרע . אבל כול טלויזיה תיתצרך ממיר דגיטלי . בימים האיילו מתחיל החום . כבר יש הפרעות לערוץ שניים מנתייה דרומה עד באר שבע . בצורת גלים שחורים על המסך . עוד חודש זה יקרה גם לערוץ 1 ההפרעות האלה .היום ניתן ליקלוט את הערוצים האלה ללא הפרע ערוץ 1 =11 ערוץ 2=22 ערוץ 99 כנסת ערוץ 33 נוסטלגיה .

עוד משהוא

ערוץ 1 מכסה את המדינה עים כ20 משדרים . ערוץ 2 מכסה עים כ10 משדרים . על מנת לשדר את ערוץ 10 חייבים לפחות עוד 20 משדרים . ותדרים פנויים . כי המשדר של צפת של ערוץ 2 C22 מפריע עד אשדוד בקים בימי שרב . השכנים פלסטין יש גם משדרים בעזה שכם . לא יותר פשוט להתקין צלחת בבניין וכולם רואים נקי ללא הפרעות . בימקום 20 משדרים . תחזוקה, משכורת , איפו יתקינו את המשדרים . מיבית חולים כרמל בחיפה הורידו את במשדרים של ערוץ 1+2 . מפחד הקרינה . ליפני כחודשיים . סתם לקטר כאשר לא יודעים עובדות

שאלה לטכנאי קרמר

קרמר שלום בבניין שהורי גרים קיימת אנטנה מרכזית ישנה מלפני 15 שנים (ישראל 1,ערוץ 2,ירדן) לפני כמה שנים הקליטה השתבשה בצורה קיצונית מאז התקנת הכבלים אולי. השאלה שלי איך אני יכול לתקן את הקליטה בעצמי ? יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל. תודה

עולים על הגג ומתקנים

אם יש לך ידע באלקטרוניקה . אנטנה לא מתקנים בהתכתבות . תפעיל את ההיגיון ולאט זה ילך

מה בודקים

מה לבדוק ? האם צריך לסובב את האנטנה ? האם צריך גם היום שתי אנטנות לערוץ 1 ו-2 ? תעזור לי אני נואש...

pianonet

New member
תקלה במשדר ערוץ הראשון

כבר יום שלם לא קולטים את ערוץ 1 באזור ראשל"צ (יש 2 תדרים שלהם, אחד מהם לא קולטים, רק שלג). מעניין מה קרה.

לטכנאי קרמר

תגיד אתה טכנאי או אחד שחושב את עצמו לטכנאי ? שאלתי שאלה ברורה והתשובה שלך תעלה לגג...מה לקפוץ ממנו ?

b13

New member
לאריק אהרוני

כן חביבי תקפוץ כי למי שיש ידע באלקט' חשמל לא שואל קושיות של פסח.

tanaz14

New member
ליד התחנה המרכזית חדשה

מוכרים אנטנה פשוטה שקולטת 1+2 משהו כמו 150 ש"ח מחברים את הכבל לאנטנה בגג ולטלויזיה וקולטים חלק לא צריך להיות שום טכנאי בשביל זה רק זהירות בגג בהצלחה

pianonet

New member
VHF ועדיין אין קליטה

נראה לי יש להם שם תקלה רצינית במשדר אם כבר קרוב ל 24 שעות המשדר שלהם לא עובד. התדר הוא ב VHF. במקום ערוץ 1 קולטים חלש ומעוות איזה ערוץ ערבי. בטח נשרף להם המשדר. המון כסף.

pianonet

New member
מה שקולטים

כנראה המשדר חטף מכת חום עם בוא הקיץ ...

ערוץ 33 של רשות השידור

משדר את התוכניות בערבית באמצעות משדרי VHF של ערוץ 1 כשבמקביל משודרות תוכניות ערוץ 1 בUHF בין 17.00 ל19.30. בנוסף פועל משדר המעביר 24 שעות את שידורי ערוץ 33 בVHF אפיק 10 מתחנת הממסר של "בזק" בכרמל. משדרי ערוץ 1 ו 2 לאזור השפלה וגוש דן באפיקים :VHF 8 וUHF 22 ו28 ממוקמים בתחנת איתנים ולא בבית שמש כפי שנכתב . אין כל בעיה לאתר אפיקים "נקיים" לערוץ 10 כדי שיקלטו אלחוטית בUHF . לעניות דעתי , אין רצון להשקיע מליוני שקלים בהקמת אתרי שידור ,מגדלי שידור ורכישת משדרים חדשים, הגם שלכאורה לערוצי הכבלים יש אינטרס שהשידורים יקלטו רק באמצעות הוט ויס או ע"י צלחת בקליטה ישירה וכך לקשור את הלקוח להסכם תשלום יקר וקבוע אם ברצונו לצפות בערוץ 10. מצד שני ערוץ 10 מפסיד עשרות אלפי צופים אם לא מאות אלפים , שאין ידם משגת לשלם עבור שרותי הכבלים/יס , או שלחברות הלווין/כבלים אין אינטרס לחבר בתשתית ישובים נדחים בעיקר בנגב הדרומי ובצפון ההררי .

למעלה