קליטה בכפר אדומים

קליטה בכפר אדומים

ברכות וריגושים להולדת פורום כפר- אדומים, יופי! נתחיל בעילום שם ונראה איך מתקדמים. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק צריך להיות בשביל להתחיל תהליך קליטה בכפר: עשיר? פעיל קהילתית? נחמד? מיהם חברי וועדת קליטה ועם מי מהם הכי כדאי לדבר? איך זה לעבור ראיון קליטה בכפר? כמה כסף דורשים "על המקום" וכמה בהמשך? אם אין בכוונתינו לבנות (ובמקום זה נגיד- לשכור כל חיינו דירה) האם חייבים לשלם את כל הסכום? ברור לי שאינפורמציה בנושא נגישה במזכירות, אבל חסר לי מידע מהשטח ומנסיון אישי. תודה ולבריאות

רותי777ח

New member
ברוכה הבאה וננסה לענות

אין דרישות ספציפיות לגבי הקבלה לכפר, אולם צריך להיות בן אדם וצריך לעבור תהליך מיון של מכון פילת. לאחר מכן ישנו ראיון של וועדת קליטה ולאחר מכן תהליך של מועמדות, שזה פרק זמן של עד שנה עם אפשרות של הארכה ע"י וועדת קליטה בו המשפחה מכירה את הכפר והכפר מכיר את המשפחה ובסיום התהליך ישנה הצבעה של אסיפת חברים. על אף התיאור ה"רומנטי" הנ"ל כן ישנה התייחסות מסוימת למצבה הפיננסי של המשפחה, אם כי לא ידוע לי על אף מקרה בו קושי כלכלי מנע ממשפחה להצטרף לכפר. ככלל ישנם כיום הרבה יחידות דיור בכפר ויש אנשים שמתגוררים בשכירות, בעיקר עקב בניה מצומצמת ויקרה. לגבי תשלומים, להלן ההסבר המפורט של המזכירות: סך כל התשלומים הוא 18,000$ שמיועדים לקרן לפיתוח והשקעות ביישוב מי שרוכש בית נדרש לשלם תשלום זה עם רכישת הבית מי שמתכוון לגור בשכירות או להתגורר בקרוואן למשך תקופת המועמדות מתבקש לשלם 1000$ עם כניסתו ליישוב. (סכום זה אינו מוחזר בשום מקרה) עד תום השנה הראשונה הוא נדרש לשלם 3,000$ נוספים ובעת קניית בית לשלם את יתרת הסכום. אם חזרה בה משפחה ואיננה מעוניינת להמשיך את מועמדותה ביישוב יוחזר לה כספה ששולם עד לאותו יום, למעט 1000$ הראשונים. משפחה שהינה חברה ואיננה מעוניינת להמשיך את חברותה לא תקבל החזר כספי כלשהו. תקופת המועמדות הינה עד שנה (אפשר גם פחות) וניתן לקבל הארכה של חצי שנה נוספת באישור וועדת קליטה. לגבי מקרה בו משפחה מעוניינת להיות חברה אך איננה מעוניינת לרכוש בית - לא קיים מקרה כזה בכפר וזה יהווה תקדים שיידרש לו דיון מיוחד (אני מניחב ע"י וועד ההנהלה) וקביעת הסכום לתשלום. אני מקווה שזה עונה על שאלותיך ובכל מקרה אני ממליצה להתקשר למזכירות הכפר ולדבר עם מירב. רותי

תודה רבה, ועוד שאלה או שתיים

האם יש תנאים מועדפים לבנים ממשיכים? מי יושב בועדת קליטה? האם יש הגבלת זמן על תקופת שכירות של קרוואן? תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה.

ella34

New member
ועדת קליטה נבחרת

ועדת קליטה נבחרת בכל שנה,לגבי פרטים במזכירות. יש תנאים מועדפים לבנים ממשיכים,לגבי שכירות קראוון וגם דמי-כניסה. לגבי קנית בית אובניה אין העדפה. יש הגבלת זמן בשכירות קראוון.

רותי777ח

New member
עוד תשובה או שתיים

לגבי בנים ממשיכים דמי הכניסה עומדים על 11,000$. בנוגע לוועדת קליטה - פני למזכירות ותקבלי את כל הפרטים הנדרשים, אני פשוט לא הייתי רוצה לפרסם שמות של אנשים מבלי לקבל את רשותם. בנוגע לשכירות של קרוואנים אזי חוזה שכירות תקף לשנה ומוארך בהתאם לצרכים. אין מגבלה לגבי תקופת השכירות אבל הסכום לתשלום עולה לאחר תקופה של 30 חודש. יש פירוט שך תשלומים בהתאם לגודל הקרואן, סטטוס (חבר, מועמד, בן ממשיך). הייתי ממליצה לפנות למזכירות ולקבל את המידע שאת צריכה בהתאם למרכיבים של הסטטוס שלך. בברכה, רותי חדד

אלי202

New member
קליטה בכפר/הצעת ייעול

רותי היי! מאחר וקיימים מספר פרטים שאינם נכונים/מדוייקים בתשובתך אזי הייתי ממליץ , שאלות הנוגעות לועדה מסויימת (בפרט ועדת קליטה או ועד הנהלה) כדאי היה לרכזם ולהפנותם לאחד מחברי הועדה ע"מ שזה יענה עליהם. אלי

רותי777ח

New member
אלי יקירי

מצחיק שאתה אומר את זה כי אני דווקא דיברתי עם מירב והיא נתנה לי את הפרטים. כמובן שאתה צודק והנכון ביותר שחברי הוועדה יתנו תשובות אלא שזה ייקח כמה ימים של התארגנות עד שדברים ירוצו כאן כמו שצריך ובכל מקרה להבא אנסה להשיג את אחד מחברי הוועדה כדי לקבל תשובה. זוהי אולי נקודת התורפה הגדולה ביותר של פורום - שהתשובות ניתנות במהירות. מצד שני יש תמיד מקום לתיקון...

אלי202

New member
אלי יקירי

האמת רותי , לא הייתה לי כל כוונה להצחיק . אני שמח שדברת עם מרב והיא זו שהעבירה לך את הפרטים, אבל מה לעשות הפרטים אינם מדוייקים במלואם. אז במקום שננסה להחיל אחריות אחד על השני בואי ננסה לקבל הערות / הארות בהבנה ובסבלנות יתרה כי אני מאוד מאמין שלכך נועד הפורום. כאשר תהיה לי כוונה להצחיק אני מתחייב להצהיר על כך. אני שמח שקיבלת את הצעתי / במקביל, אני אשמח לעמוד לשרותך ולשרות הפורום תמידדדדדדדדדדדדדדדדדדדד תודה אלי

רותי777ח

New member
-חיבוק-

אלי, לא התכוונתי לפגוע או להתווכח. אני מקבלת את הביקורת שלך במלואה!!! אני שמחה שחמוטל דיברה עם אהוד ואני בטוחה שהוא יעשה סדר במידע. בכל מקרה הפונה הופנתה למזכירות לקבלת מידע מדויק שמתאים לסטטוס שלה, כך שנזק לא נגרם. חוץ מזה אני מבינה שיש כוונה לכתוב את כל המידע לגבי הקבלה ליישוב בצורה מסודרת ולהעלות לפורום. הייתי מתייחסת לכל העניין כאל חבלי לידה. המשך טוב, רותי

דיברתי עם אהוד וביקשתי שייכנס לענות

אני מניחה שיעשה את זה בזמנו החופשי... לא כולם ברברני מחשב מהעבודה כמונו....

אלי202

New member
שאלה לחילונית מאמינה

מה ידוע לך על היישוב? הייתי מאוד רוצה לדעת למה את מצפה מהיישוב אליו בכוונתך להיקלט? אלי

געגועים וחששות

מכירה את הכפר הזה. גדלתי בו. הורי פה. היום יש לי משפחה משלי, והטבעי הוא לחיות איתם בנופים שלי בין האנשים הטובים. אבל אין לנו סיכוי להתקבל עם כזה רף קבלה גבוה (נמוך- נמוך ..) אני מצליחה להבין חלקית שיקולים כלכליים של גוף בצמיחה, מיסים וכו'.. אבל משהו בסכומים האלה מרגיש לי בעייתי. מעבר לעובדה שאין לנו יכולות כאלה, אני חוששת שמשהו לא טוב עובר על הכפר שלי: הוא מצליח ומבוקש וצעיר וחתיכי , והוא יודע את זה. ומתחיל פה עסק לא נורמלי- עם רווחים יפים (חשדות לא מבוססות) כי אנשים ישלמו הרבה בשביל לחיות בכזה סיפור הצלחה, ועל הדרך גם אפשר לסנן כל מיני חבר'ה מאותגרי פרנסה (דלפונים) ולהקים פה חברת מופת פרברית, אליטה סוציו- אקונומית עם עבר אידאולוגי מרשים שכבר איש אינו זוכר. אז הנה תזכורת: בית יהודי במדבר יהודה, שבחור דתי ובחורה חילונית (אבל מאמינה) יכולים ללמוד ביחד בכיתה, ולהכיר מה זה "אחרת" ולאהוב גם את זה וגם את זה, ולצאת לעולם עשירים יותר (אבל מאותגרים וגו'..), סבלניים יותר, פחות מאויימים- ובסוף להתחתן זה עם זו כי זו הדרך, וכאן האמת.

רותי777ח

New member
מובן ו.... לא כל כך

מחד התגובה שלך יש בה ביקורת אבל מאידך מרגישים את האהבה שלך למקום ולאנשים. בבסיס החיים בצוותא של דתיים וחילוניים לא השתנו וגם היום חילוני ודתיה (או להיפך) מאמינה ולא לומדים יחד בבית הספר בכפר. ישנם שני תהליכים שהתרחשו בכפר בעשר השנים האחרונות שאת מתארת בדברייך ועליהם יש לי דיעה שונה: 1) הכפר גדל. מאד. בעיני אין בכך כדי לגרוע מהמקום אלא דווקא להרחיב. העובדה שהקהילה גדולה מאפשרת לעניות דעתי למי שרוצה לפעול - לפעול ולשבח את המקום ומי שבאופיו הוא נחבא אל הכלים ופחות חברותי להיות בביתו ולהינות מחבריו המצומצמים יותר. מצב כזה יכול להתקיים בתוך משפחה אחת. עלינו, כקהילה לכבד זאת ולקבל את אלו וגם את אלו באותה אהבה וכבוד. 2) המצב הכלכלי והמדיני במדינה כולה השתנה. לא ייתכן שבית שלפני עשר שנים עלה 100,000$ ימשיך גם היום לעלות סכום דומה. ובאופן ספציפי לכפר החיים ב"שטחים" אינם זולים כבעבר והדבר נכון לא רק לכפר אדומים. אני גם חושבת שהעובדה שגובים כיום סכומים גבוהים יותר מאפשרים עשיה רבה יותר. לפני עשר שנים לא היתה בריכה בכפר, לא היה גינון מאסיבי כמו שקיים היום, לא היתה משרת רכזת חברה וקהילה וגם לא רכזת חוגים ושני אנשי תחזוקה וכו' וכו'. לא היה מרכז הפעלה ולא בית הפסנתר. ועוד היד נטויה. ולמרות כל מה שאמרתי אני חושבת שיש לתת את הדעת לגבי הבניה ודמי הכניסה ולנסות למצוא פתרון לדיור זול יותר, למשל לאפשר בניה דו-משפחתית על חצי דונם - זה בוודאי יוריד עלויות. ישנם אנשים המבקשים פתרונות שכאלה ואף פועלים לשם השגתם. והדבר הכי עקרוני שיש לי לומר לך הוא שאני מאמינה בלשנות מבפנים. אם את אוהבת את הכפר ומאמינה בפוטנציאל שלו אזי עדיף להצטרף ולפעול מבפנים כדי להשיג שינוי. בהצלחה, רותי

אלי202

New member
אז, בת ישוב-אולי בסוף תוסר המעטפת?

אני חייב לציין שאני מתחבר מילה במילה עם מה שכתבת כאן. שיקוליים כלכליים / רווחים יפים - ממש לא, חברי ועד הנהלה לאורך השנים, ואני לשמחתי הייתי שותף שם במשך 4 שנים , שוקדים בפיתוח היישוב ובמחשבה עמוקה בגל הקליטה ב"ה שקיים בכפר וממשיך. אנו בהתאם להחלטת אסיפה בחרנו , על הכפר לגדול לפחות עד ....... משפחות. לצורך כך , אנו חייבים להתאים את התשייתיות הקיימות בכפר ובהתאם לתוכניות שהוצגו הוחלט כי כל מועמד/חבר ישלם דמי הקמה בסך של ......... (נושא שהובא לאסיפה טעונה ובסופו של דבר אושר). הדרישה הייתה להעמיד את דמי ההקמה ע"ס של .........אני מאמין כי גם זה הינו סכום גדול. וגם דמי הקמה ברמה זו ישאירו אצלך את התחושה הקיימת. במקביל , לא ראיתי בזמן האחרון בית שנבנה בכפר והוא קטן מ-...... מ"ר למרות חששות ותחושות כפי שעולות אצלך . לא מכיר מצב בו תושבים/חברים פנו לועד עם נתונים כלכליים כאלו או אחרים והועד לא דן או חשב ולבסוף מצא לכך פתרון. אני בהחלט מסכים איתך שגובה דמי ההקמה העלויות וכו' יוצרים מעין מערכת סינון חברים מאותגרי פרנסה. נכון, קשה ליישוב שגדל בקצב כזה ובשיטת קליטה שחלקה במסגרת החלטת אסיפה (קליטה מבחוץ) לשמור על נתוני העבר במלואם. יילדי עדיין לומדים במערכת החינוך בכפר ובהחלט אני מרגיש כי כל התנאים, אותם הצגת כאן מתקיימים ובאמת אני ממש מרגיש כך. לגביי בנים ממשיכים , אני מאמין כי נושא זה צריך לעלות לדיון באופן פרטני ויש הרבה מקום למחשבה בנושא. אגב, נושא זה הובא לאסיפת חברים ובה נתקבלה כבר החלטה כי הנושא יובא לדיון ולמחשבה חוזרת בנושא (לבנתיים דמי ההקמה לבן ממשיך עומדים כיום על ........) אין לי כל ספק שגם בועד הנוכחי נושא זה עומד על סדר היום. אשמח מאוד באם נראה אותך בין חברנו בכפר ותמשיכי להזכיר לכולנו ע"מ שלא נשכח לעולם למה אנחנו כאן תודה אלי

קליטה בכפר אדומים

הדיון כאן נכנס לפרטים הטכניים של הקבלה ליישוב, ולדעתי יש כמה שאלות לפני. אי אפשר להתעלם מהמרכיב הכלכלי שבקניית בית בכפר. זה פשוט עסק יקר, שלא לדבר על דמי הכניסה. באופן אישי אני חושבת שסינון כלכלי הוא בעייתי ורחוק מרחק רב מרוח הכפר המקורית. אם ההורים שלי היו מגיעים היום ולא לפני 19 שנים, לא היה להם שום סיכוי להקים כאן בית. אבל זה נושא לדיון נפרד. הדבר העיקרי שאני הייתי מבררת עליו, לפני דמי כניסה וכו', זה להבין מה זה בדיוק העניין הזה של יישוב מעורב. מה זה אומר ברמה היומיומית ואם זה בכלל מתאים לי. אם לא מגיעים מוכנים כולם עלולים להיות מוטרדים: דתיים עלולים לא להסתגל לחילונים שנוסעים בשבת, חילונים עלולים לעקם אף שהגן הוא רק ממלכתי דתי והילד מברך על כל דבר כי ככה לימדו אותו... ואלה סתם שתי דוגמאות קטנות. צריך באמת לבוא עם איזשהי פתיחות וקבלה לא רק של השונה אלא לפעמים ממש של דרכים סותרות. מה שכן, מחלוקת תמיד היתה חלק מהתרבות היהודית, והשאלה איך היא מתבצעת. זה אפשרי. אני לא אנסה להתייפייף: גם בכפר אדומים יש סכסוכי שכנים ולא הכל כמו ביחסי ציבור. כולנו אנשים. אבל אין ספק שצריך להגיע לכאן עם מוכנות למורכבות, ועם רצון טוב להתמודדות.

למעלה