קלוריות?

RonVI x

New member
קלוריות?

ניסיתי לשאול את השאלה בפורום אחר, אבל כנראה שאו שלא הבינו אותי או שאני לא אותם, כי שניסיתי לחשב כפי שהסבירו לי, זה לא יצא טוב. רציתי לדעת איך מחשבים את האחוזים של הפחמימות, שומנים והחלבונים של מוצר מסך הקלוריות ולא מסך המשקל? כמו באתר הזה בתרשים הצבעוני. הנה דוגמא למוצר: ב-100 גר' יש: 125 קק"ל 18 גר' חלבונים 2 גר' פחמימות 5 גר' שומנים אז איך מחשבים כמה אחוזים מהוות כל אחת מהקבוצות מסך הקלוריות, ולא מסך המשקל? תודה,

רון ו

New member
4 קק"ל לגרם פחמימה או חלבון 9 לשומן

באופן כוללני זה נכון לגבי כל סוג חלבון פחמימה או שומן לצורך החישוב במקרה הנ"ל יוצא 72 קק"ל מחלבון 8 מפחמימה ו 45 משומנים. 3 היסודות בדוגמא שוקלים 25 גרם ל 100 גרם מוצר והיתר 75 גרם מים.

אלי ו.

New member
הסבר פשוט

יש לך 5 גרם שומן, כל גרם שומן = 9 קלוריות ולכן סך הקלוריות משומן = 5X9 שזה 45 קלוריות משומן. סך הקלוריות במוצר זה 125 45 מ 125 = 36% לפיכך במוצר שהבאת 36% מהקלוריות משומן למרות שלכאורה הוא מכיל רק 5% שומן. --------------------------- אגב, שים לב שגם אחוזי השומן מהקלוריות זה פרמטר שיכול להטעות. עשה חישוב למוצר דומה בו ב 100 גר' יש 18 גר' חלבון, 22 גרם פחממות, ו 5 גרם שומן. לפי חישוב אחוזי שומן מהקלוריות המוצר הזה יותר דל שומן ולכאורה יותר דיאטתי.

RonVI x

New member
תודה לכם, שני דברים..

אם תוכל בבקשה להסביר את הדרך שמחשבים כמה מהווים באחוזים 45 מתוך 125?, דבר שני, לא הבנתי את מה שהסברת בסוף. אבל תודה בכל אופן. תודה,

אלי ו.

New member
זה די פשוט

אחוז אחד מ 125 זה 1.25 (125/100) בודקים כמה אחוזים יש ב 45 שזה 45/1.25 שזה 36 (יש דרך מהירה יותר, אבל זה הסבר שקל לזכור) והתוספת היתה כדי להסביר שזו לא תמיד שיטה טובה לבדוק אם אוכל הוא "משמין" או לא. יכול להיות שבאוכל יהיו פחות אחוזי קלוריות משומן ועדיין יותר שומן ויותר קלוריות.

RonVI x

New member
ניסיתי לחשב אבל לא יצא 100%

לפי הדרך בה הסברת הגעתי ל: 45 שומן 72 חלבון 8 פחמימות 36% שומן 60% חלבון 6.4% פחמימות אבל הסיכום של האחוזים יצא 102.4% ולא 100%, מישהו מצליח להבין איפה הטעות? תודה,

RonVI x

New member
לגבי ההערה

ידוע לך האם יש שיטה יותר טובה למדוד כמה אחוזי שומן מסך האוכל צורכים מאשר האחוזים מסך הקלוריות?, תודה,

אלי ו.

New member
צריך להבחין בין שני דברים

בין אחוזי הקלוריות משומן למוצר לבין אחוזי הקלוריות מכל האוכל במהלך היום. אני מניח שקראת את סוזן פאוטר או סמדר פרגר או סתם כתבה בעיתון על הגבלת השומנים למקסימום 30% למוצר. הענין הוא שאם המטרה שלך היא הרזיה, זוהי המלצה שיכולה להיות מאוד קיצונית ולעתים מטעה, מכיון שהחישוב הוא למוצר בלי להתחשב בסך הקלוריות או בערכים תזונתיים אחרים. אם מחשבים אחוזי קלוריות משומן (וזה כאב ראש לא קטן) יש לחשב אותן לסך כל האוכל ביום ולא לכל רכיב בנפרד. נסי לחשב את אחוזי הקלוריות משומן בסלט עם כף שמן זית למשל. בנוסף לכך זהו רק פרמטר אחד בתזונה, כשעושים תפריט יש להתחשב בעוד פרמטרים רבים. (ס"כ קלוריות, כמות חלבון, כמות שומן, סוג פחממות, ויטמינים מינרלים ועוד)

RonVI x

New member
תודה על ההסבר,

לא קראתי את הספרים שהזכרת, אלא סתם קראתי בספר Becoming Vegan, שמומלץ לצרוך בין 15%-30% שומנים, וגם ראיתי טבלאות שמפרטות כמה אחוזים מהקלוריות יש במזונות שונים, וסתם רציתי לדעת כמה שמן בעצם אני אוכל..

חישובים

אם במוצר יש ב-100 גר ,18 גר חלבונים -משמע שיש 18% חלבון. 1 גר חלבון=4 קקל- מכאן 18 גר =72 קקל מתוך סהכ המוצר.

למעלה