קלוריות במסעדה

עופר 123

New member
קלוריות במסעדה

ידיעות אחרונות דיווח אתמול (יום ג') שבעיריית ניו יורק רוצים לחייב את המסעדות לפרסם בתפריטים את כמות הקלוריות שיש בכל מנה, כדי שהסועדים יהיו מודעים. מה דעתכן/ם? האם יתעוררו מחשבות ותגובות של "השמנה בשולחן מימין אוכלת 720 קלוריות בסלט הזה. אני במקומה הייתי אוכלת מקום יותר קל"? האם זה עוד סממן לכניסה לצלחת שלנו, או שזה מידע חיוני כדי שכל אחד יוכל לכלכל את אכילתו בתבונה?
עופר, שבא לו על המבורגר 330 גרם, עם 900 קלוריות

אני חושבת שזה מוציא את החשק לאכול.

מבאס את כל הארוחה! לא רוצה לאכול ולחשוב כמה קלוריות יש בביס או במנה שני אוכלת. רוצה להנות!

lb22

New member
זה דווקא דבר מאוד טוב

וחבל שאצלנו לא עושים את זה מלבד באמת כמה מסעדות של פאסט פוד... זה רעיון טוב כי זה נותן קצת פרופורציה למה אוכלים. ואדם שיקח את זה לאן שאתה מנסה לחתור שיבושם לו שיחשוב מה שבא לו...החוק הזה לא מגיע כנגד השמנים... הוא מגיע בגלל תופעת ההשמנה הגדולה מאוד מאוד מאוד מאוד שיש בארה"ב ושהממשל שם רוצה לגרום לה לא להיות המחלה מספר 1 אצל האנשים שם (מחשבה נבונה מאוד) אז מנסים למצוא פתרון וזה עוד פתרון. ועופר אתה יודע שההמוברגר הזה לא בריא...?

למה זה טוב?

כאילו שאנחנו לא יודעים כמה אנחנו אוכלים . עוגה שווה X קלוריות וסלט שווה X קלוריות גם במקום הבילוי שלהם יהיה שוטר הדיאטה? אין להם על מה לבזבז אנרגיה? ברור שלאנשים יהיה יותר קל "לבדוק" את האדם שלידך,,,, אני בעד לכתוב מה כל מנה מכילה מבחינת בריאות כגון סוכר וכו',,,

אני ממש ממש בעד!

אני חושבת שמן הראוי שנדע מה ההערך הקלורי ובכלל מה הערכים התזונתיים והמרכיבים של כל דבר שאנחנו מכניסים לפה. זה יכול לעזור לא רק לשמנים, אלא גם לאלרגיים למיניהם, סוכרתיים וכו'. לא חושבת שזה יעורר תגובות כמו שתיארת, רק יתן לכל אדם לדעת מה הוא מכניס לפה, ומי שלא רוצה לדעת לא חייב להסתכל.

polegra

New member
אני בעד

לא רק עבור מי שבדיאטה אני חושבת שראוי שכל אחד ידע מבחינה תזונתית מה הוא אוכל באם זה קלוריות ערכים תזונתיים ועוד כשאני הולכת למסעדה מאוד קשה לי לחשב כמה קלוריות יש במנה X או Y ובקינוח זה קשה שבעתיים כמו שאתה מתעניין לגבי כל דבר בחיים בפרט כאלה שאתה מכניס לגופך למה לא במסעדה? כשאני הולכת למלון אני לא משתמשת בשמפו שלהם ...או שאני מזהה את החברה וקוראת מה זה מכיל או שמשתמשת בשמפו מהבית ככה במסעדה גם שם אני לא הולכת לזלול עד לא ידע ואני אעדיף כן לבחור מנה שאני יודעת שגם מבחינה קלורית מתאימה לי ואולי דווקא מנות שאני נמנעת מהן הן לא כאלה נוראיות כל סבון נוזלי קרם פנים קוטז אנחנו קוראים למה במסעדה לא? טלי

chicka

New member
אני בעד ../images/Emo45.gif

אני לא חושבת שזה יתן לגיטימציה לאנשים אחרים להכנס לי לצלחת בצורה מספרית יותר ממה שהם כבר עושים עכשיו. להיפך, עוגת שוקולד נראית הרבה יותר משמינה מאשר הערך הקלורי האמיתי שלה. בכל אופן, אני חושבת שזה רעיון מצוין.

solee

New member
גם אנחנו צריכים להוציא את לפועל.

כמו שכבר אמרו פה החוק מגיע בגלל תופעת ההשמנה שגדלה שנה בשנה, ולא רק בארה"ב, אלא בכל העולם. צריך להתמודד עם זה, וזו אחת מהדרכים.

גמני בעד

מי שמעניינת אותו הצלחת של היושב בשולחן ליד יעשה זאת גם ללא ידיעת הערך הקלורי של המנה. לעניות דעתי המגמה הזו של אכילה בריאה יותר היא בהחלט מבורכת ורצוי שכולנו, שמנים ורזים, נאמץ עקרונות כאלו. אפילו במקדונלדס
יש מנה חדשה בה הלחמניה עשוייה מקמח מלא

ועוד יוזמה מבורכת

שישנה בארה"ב - הוצאת המרגרינה מהמזונות שמגישים במסעדות. בארץ זה יהיה יותר בעייתי כיוון ששימוש בחמאה הופך את המזון הבשרי ללא כשר, אבל בטוחה שניתן למצוא פיתרון. אגב אתמול שמעתי שהולכים בקרוב להעשיר את הלחמים בארץ (ובכלל את הקמח) בחומצה פולית, ברזל, B12 ועוד ויטמינים טובים- עוד יוזמה מבורכת.

דפנהאי

New member
אני אמביוולנטית בדעתי

מצד אחד היום, כשאני מודעת יותר למה אני מכניסה לפה אני שמחה לדעת כמה קלוריות ובכלל מה הערך התזונתי של המזון שאני אוכלת. אבל בתקופות קשות יותר בהן אני מרגישה לא טוב עם הגוף שלי ועם האכילה שלי - אני מעדיפה לא לדעת וההרגשה שלי היא שזו באמת מין חדירה לפרטיות שלי יותר מדי. כך שבגדול אני חושבת שנכון שכן תהיה מודעות, ואז גם יכול להיות שבחלק מהמקומות יעשו אוכל בריא יותר מחומרים טובים יותר כדי להראות טוב יותר בטבלאות. ומצד שני - כשהרגש מדבראני לא בטוחה שזה רעיון כל כך טוב.

זה מעולה למי שמתעניין

בהתחשב בכך שיש בארצנו חוק המחייב ידוע הציבור בערך הקלורי והתזונתי, ולמרות זאת, כשאנחנו רוצים לקחת משהו מהמדף בסופר, רובנו לא שמים על האותיות והמספרים..ויותר מזה, לרוב אנחנו לא מבינים את המשמעות, כך זה יהיה גם פה. סבבה, שיתנו את המידע הזה, ואז יגלו פתאם שיש סנדוויץ שהערך הקלורי שלו יהיה נמוך מהסלט עם הרוטב, או לפחות זהה. באופן אישי, מעדיפה שיתנו הסבר לערך התזונתי המדוייק של המנה , ולא..ל100 גר' כמו שלרוב כותבים. ודוחפי האף... מי שישעמם לו עד כדיי כך עד שימצא עצמו בודק כמה קלוריות יש במנת הפבלובה
שהזמנתי..שייהנה. מה שבטוח אני אהנה יותר. באופן אישי, לא מאמינה בספירת קלוריות/יחידות. מאמינה באכילה בריאה שנותנת מקום לחגיגות מדי פעם.

לדעתי זה צעד לא רע בכלל

אני לא רואה בכך דרך להכנס לנו לצלחת, אני רואה את זה כמשהו חיובי-כך כל אחד יהיה יותר מודע למה שהוא אוכל וזה דבר חיובי. זה שאנחנו שמנים לא אומר שאנחנו לא חושבים על מה שאנחנו אוכלים...
מי שלא שם על קלוריות,בכלל לא יסתכל על הסעיף הזה בתפריט, זה בדיוק כמו שקונים בסופר מוצרי מזון- על האריזות כתוב את כמות הקלוריות של כל דבר ואף אחד לא מסתכל לאף אחד על העגלה ואומר - "מה השמן הזה צריך את הגלידה הזו ואת ההמבורגר המשמין הזה",ברגע שזה יהיה נורמה - אף אחד לא ישפוט ויתחסו לזה כאל משהו שבשיגרה.

למעלה