"קלון" מהו....

pilovich shahaf

New member
"קלון" מהו....../images/Emo42.gif

לאחר סקירת החלטתו של השופט/יו"ר ועדת הבחירות שניאור חשין, כי עבירתו של פייגלין נושאת קלון, נכתב כך: 1. "מהן הנסיבות שבהן סבור חשין שגם יחסים שבינו לבינה לוקים בקלון? 2. האם יחסי מין שמקיים פרקליט בכיר בפרקליטות המדינה, נשוי ואב לילדים, 3. עם פרקליטה רווקה שעובדת בכפיפות לו, נחשבים לקלון? 4. האם העובדה שנולד לה ממנו ילד תהפוך את הענין לקלון? 5. או שמא הקלון ידבק בו, רק אם יתכחש לאחריותו? 6. האם העובדה שנשיא בית משפט עליון מנע את קידומו, של אותו פרקליט מלכהן בבית משפט העליון, הינה הוכחה לקיומו של הקלון ? 7. או שמא העובדה שבסופו של דבר מתמנה הפרקליט לשופט עליון, מבטלת את הקלון? השאלה המשמעותית ביותר היא: "האם אותו שופט ראוי שיתעסק בהגדרת מושגי הקלון."?????????? והמבין יבין....מה דעתך מרקי??

דעתי ברורה../images/Emo151.gif

אם חשין נתמנה לשופט עליון על אף עבירת חרמנות עם עו"ד צעירה אז הוא תותח.

שחף,פרשת השבוע

מעשה ברבן בן-זומא שהלך ופגש בזונה שאלה אותו אשתו: "והנה אני בת שבעים שנה ולא ראיתי תורן שלך בלילות" ושנו רבנן: "לא בימים,ולא בלילות" "כי מה כבר ניתן שם לראות" וימנו אותו זקני צפתא לרב-פסיקות ראשי בתחומו ללמדך,שמעשי חכמים עומדים להם גם עומדים. אז חשין,שחף,הוא תותח בן תותח..

חן (*_*)

New member
תותח? חולקת עליך !

פרשות שכאלה לא אמורות להוסיף קרדיט לאדם, וודאי שאינו אמור לקבל פרס ולהתקדם למעמד רם וכשכבר הגיע, למרות המעשה המבזה, לא קביל שישפוט אחר, בדיוק במצב כזה ועוד יקבע שזה מעשה שיש בו קלון, מה היה אצלו, לא קלון? אולי בלון?

צודקת בעצם

זו לא תעודת כבוד אלא,עינין אנושי ואישי שלא צריך,ביגינו לעכב קידום אני בעצם לא מבין מה הטעם היה בעיכוב קידומו של חשין,בזמנו כי במה חטא..שהיה לו רומן ? נו באמת.. העינין הוא,אותו חשין בצביעותו כי רבה פסל כיום את פיגלין מהליכוד שנאשם,בעבירה דומה זהו העינין-ההתחסדות והצביעות שתחת כנפי גלימת השופטים מסתתרת למי שזוכר,השופט סטרשנוב מעוכב כיום,בגין עינין דומה. לממה,כי הוא ליכודניק ?

Nalliss

New member
למה קלון באמת?

אז הוא נאף- "פשע חברתי" המשפחה תסבול וזה לא עלינו לפתור בעיות של אחרים. זה שהחברה מרגישה שעליה ללחוץ על כל טיפש שחורג מן הנורמה, זה כבר משהו אחר- חוקים סוציולוגיים. אני לא מסכימה עם קקטוס ב"תותח" כי זה לא כל כך בוגר מצידך. מי שמוכן לפגוע במשפחה שלו עבור תאוות יצרים כניראה שאין לו הרבה להתחיל עמו או שהוא טיפוס חלש. וזה די עצוב. השאלה האמיתית שעולה פה היא האם לטיפוס כזה ראוי שתינתן משרה של שפיטה בין אנשים (טיפוס שמשקר ומחביא את העוגיות שלו). ובגלל זה הלחץ החברתי חשוב, כדי לבדוק (באופן די משפיל) אם זוהי צורת חשיבה או מעידה. ובגלל זה אני מסכימה עם פנינת, אבל באופן זמני של שפל עד לקבלת רושם, וסנקציות מתאימות. נאליס.

חן (*_*)

New member
נאליס, פנינת??????

נחמד שאת מסכימה איתה. מה היא אמרה בנושא הזה? דווקא אוהבת אותה אך לא ראיתי כאן אם כתבה . לעניינינו- מרקי. אינני שופטת את המוסריות של זה או אחר בגלל ניהול רומן, עניין זה אישי שלהם וכמובן של משפחתם. אני מתרעמת על צביעותה של החברה והתחסדותה- הן ידוע שרבים הם המועדים בשלב זה או אחר של חייהם מחוץ למסגרת הזוגית (בשל חוסר אהבה, או מכל סיבה אישית אחרת)-, אין מעשה כזה ראוי לפרס או לכינוי "תותח", ומאידך גם לא לעונש חברתי/ציבורי. גדולה יותר הצביעות, כאשר אדם שניהל רומן ובגד באישתו, אינו פוסל עצמו מלדון אדם אחר על אותו מעשה, וברוב חוצפתו אף מוקיע אותו.

Nalliss

New member
פנינת אמרה שאין לשבח אותו על מעשיו

וקקטוס, לפני ששינה דעתו אמר שכן. אני, טענתי כמוך, שאין לשפוט אותו ברמה המוסרית של האם הוא איש משפחה טוב, זה לא מקומנו. אבל יש מקום לשפיטה החברתית על הנטייה לשקר ומרמה מכיוון שזהו אדם העומד במשרה שיפוטית. הסנקציות של החברה נועדו בין השאר להשגיח על האדם ולאמוד את מעשיו. אם הוא אחד שדרך חשיבתו מהולה בשקרים אזי מקומו אינו לפסוק צדק. והרי ואילו הייתה זו מעידה ואין סיבה כי לא ישמש בתפקידו בצורה יעילה. אני פשוט התייחסתי ללמה כן לשפוט אבל גם איפה לשפוט ועד כמה. מקווה שהבהרתי עצמי יותר טוב עכשיו, נאליס.

בוקר טוב כולם...מתערבת באשכול לא לי

שמעתי את שמי כאן מייד באתי לראות על מה המהומה... לא שאני יודעת על מה מדובר כאן אני סנילית אומנם אך לא זכור לי שאמרתי פעם משהו בעניין זה. (לפחות לא עד כעת) לדעתי נאליס זה מאוד אמביוולנטי. נכון שמצד אחד אם הוא עומד בראש עליו לתת דוגמא ומופת לצדק וליושר ולא לעודד שקר בכל דרך שהיא. אך מצד האחר אסור לנו לדעתי לשכוח שגם לחברה יש חלק בכך(אם בדרך גלויה או סמויה) החברה מכתיבה לו את הדרך לדעתי... עליו להיות איש נשוי ועוד כל מני סטנדרטים על מנת שיוכל להבחר לתפקיד הרמ. שוכחים למעשה את האדם כפרט. והפרט כמובן על מנת לשמור את התפקיד,ילך על פי התכתיבים ובצר לו יאלץ למעוד במקום לקחת את המושכות לידיו. (זוהי דעתי-אלא אם כן אמרתי דברים אחרים,בהזדמנות אחרת,שאינם קשורים לנושא הספציפי) אם טוב הדבר או לא.... זאת כבר שאלה לדיון אחר

חן (*_*)

New member
חחח... נאליס- פשוט התבלבלת ........

בין פנינת החן לחן. התשובה לקקטוס הייתה שלי, ולא של פנינת, שהגיבה לך עכשיו. אנחנו לא אותה אחת, למרות שיש בינינו חברות טובה.

Nalliss

New member
כמובן, למרות שאומרים../images/Emo8.gif

כי זהותנו תלויה בהשקפתנו האישית. אם אתה רוצה להיות מי שאתה רוצה להיות אין לי בעיה עם זה. (אוי, זה היה קל מדי...)
אני תמיד מבלבלת! יש לכן שמות דומים ושתיכן מתוקות. אני אעבוד על זה... אבל מה שאמרתי עדיין תקף (*רק בלי שימוש בשמות). נאליס.

למעלה