קלה כחמורה

severyn

New member
קלה כחמורה../images/Emo53.gif

אני חושבת שבעיית השתלטות הדתיים היא באשמת החילוניים ולא הדתיים. אנחנו נורא >מתחשבים ומאד נאורים ולא נורא הלא זה לא מפריע לנו אז מה יקרה, לא נורא. אנחנו >לא מבינים שאם מוותרים בקטן הם מנסים עוד קצת ועוד קצת עד שמקבלים הכל. הדוגמא >שלי תסביר את המצב. אנחנו גרים בבנין שבתחילה היה כולו חילוני. התחלפו הדיירים >ונוספו כמה משפחות דתיות, 3 של כיפות סרוגות ו2 של חוזרים בתשובה. מדובר בבנין >עם 24 דירות. >כעת התחילה בעייה של מעלית שבת. אנחנו היינו משפחה יחידה שהתנגדנו למעלית שבת. >הנימוק של שאר החילוניים היה אם זה לא מפריע לי למה שאני אתנגד, באמת מה זה >משנה וכל מיני נימוקים של יפי נפש. אנחנו טענו שזו התחלה שהם יצטערו עליה אבל >אחר כך יהיה מאוחר לחזור אחורה. לדעתי פה הבעייה. אנחנו צריכים להיות פחות >סלחנים ופחות וותרנים. אין חצי הריון, או שהופכים את המדינה למדינת הלכה או >שכל אחד יהיה בביתו מה שרוצה ובחוץ שזו תיהיה מדינה חילונית ודמוקרטית. אגב >אנחנו לא חילוניים אנחנו רפורמים.

taro

New member
אני לא מבין מה רע בקצת התחשבות

אם נכה היה גר בבניין והיה מבקש גישה נוחה יותר למעלית, לחניה, וכו´, גם אז היית חושבת שיש להפסיק להשתמש בנימוקים יפי נפש?

taro

New member
ומדוע זו דמגוגיה?

כי לנכים יש לכם רגישות ולחרדים לא? נשאל זאת כך: אני צמחוני. השבוע לקחה אותי משפחתי למסעדה בשרית לרגל יום הולדתו של אחי. אחי היה מוכן לוותר על תענוגות המאכלים הבשריים למעני, ובקש ללכת למסעדה בה אומנם לא יהיה בשר, אך לפחות לא יהיה לי מה לאכול. האם תגידו שהוא יפה נפש? אם כן, צר לי עליכם, אם לא - האם במקרה בו הייתי מסרב לאכול במסעדה הזו מטעמי כשרות הוא היה יפה נפש אם היה נעתר לבקשתי? מה ההבדל בדיוק?

taro

New member
תיקון -

"לפחות לא יהיה לי מה לאכול" = "לפחות יהיה לי מה לאכול".

למעלה