קלארו

שקדייה

New member
למה את חושבת את זה?

אני מציעה לא לבלבל בין מלצרים במסעדות מהסוג הזה, לבין מלצרים מסכנים באמת בקייטרינגים, ובבתי קפה נידחים.... זו לא אותה המלצרות וה"לחיות רק מטיפים" שנשמע מאוד טראגי, במקרה של מסעדות יוקרה זה לא טראגי בכלל, שלא לומר מעולה! (לא נעים לי להגיד כמה שנים ב"עבודה של גדולים" לקח לי כדי לעבור את השכר מלצרות....
)

לגבי היחס, אני לא חושבת שרוב בעלי המסעדות מתייחסים לא יפה למלצרים, בגדול, רוב האנשים הם אנשים נחמדים וטובים ויחסי העבודה הם תקינים. פה ושם, כמו בכל ענף יש איזה בוס קקה שתייחס מגעיל, ואז המקום שלו באמת בצרות..

BALEDIN

New member
זה אומנם היה מזמן והייתי אחרי צבא

אז לא ידעתי בדיוק איך העסק עובד ולא חיפשתי עבודה במסעדת יוקרה.
לכך לי חיפוש ממש ארוך עד שמצאתי מסעדה שמשלמת מינימום + טיפים.
אני מניחה שזה בעיקר כי הרבה פעמים, הרוב של המשכורת היה המינימום הזה (הם כמובן פשטו את הרגל בסוף...).
במסעדות "רגילות" במצב היותר נפוץ היה השלמה למינימום פלוס קצת, במשמרות חלשות.
זה גם היה המצב של חברות שלי, שהיו בגילי.
והמשכורות שלנו לא היו בשמים...
בנוגע ליחס את צודקת בהערה, אני התכוונתי ליחס מבחינת שכר ותנאים או לדייק, חוסר תנאים + הקפצות.

נכון במסעדת יוקרה המשכורות נהדרות, אבל רוב המסעדות הן לא מסעדות יוקרה גם אם הן לא בית קפה נידח.

שלא תחשבי שאני מתלוננת, אז מינימום + קצת או מינימום ויותר מקצת היה נהדר!
אבל היו עבודות הרבה יותר נחמדות עם תנאים דומים ולכן יש מחסור עצום בענף.

שקדייה

New member
היום כל המסעדות הן מסעדות יוקרה...

לפחות מבחינת המחירים, ומהמחירים נגזרים הטיפים.

כשאני עבדתי כמלצרית במסעדת יוקרה עליה השלום, שולחן של זוג הגיע ל-500 ש"ח, אבל דגרו עליו חצי ערב.....
היום, בכל ג'ירף זוג מגרד את ה-300 ש"ח, משפחה עם 2-3 ילדים מגיעה ל-500 בקלות, ויושבים מקסימום שעה וחצי.....

אבל יש לי ניסיון גם ממסעדת חוף, שעשיתי בה כמויות עצומות של כסף.
מבארים, פאבים, המקום היחיד שהיה מבאס זה לברמן במועדונים- ולכן באמת פרשתי מזה בשיאי.....

BALEDIN

New member
טוב לדעת
אז אם היום היית צרכה למלצר

על מה היית הולכת?

פישמן1

New member
הוא אכן היה...

רן שמואלי הסתובב בין השולחנות לכל אורך הערב, אבל כרגיל, שוחח בעיקר עם מכרים.6336

קצת מוקדם להספיד אחרי ביקורת אחת

היו כאן גם כמה ביקורות אחרות
אני יודעת שאני כן נהנתי,גם הביקורת של אושר הייתה בהחלט חיובית....

יותר מדי בעיות ולא צייצתם
לא ברור לי למה

לא ברור לי למה לא התלוננתם על הבעיות.
לברק יותר זול מבר ים בערך בשליש (אחד דג ים האחר גידול ימי)
זה כמו להזמין אנטריקוט ולקבל סרליון. טעים אבל יותר זול. מחיר צריך להיות בהתאם למה שהוזמן או שזו רמאות.
350 גרם למנה זוגית עיקרית - מעניין מה רשום בתפריט. בכל אופן שוב נראה רמאות. מנה עיקרית לאדם 150 גרם זה מעט.
אני ממש, אבל ממש לא מבינה את הזמנת המנה הנוספת במקום תלונה על גודל המנה הזוגית, בפרט שבשלב זה הבנתם שמה שתקבלו, כנראה טוב לא יצא מזה.
שעה מנסים להזמין ואין מלצר שמוכן לקחת הזמנה? אולי היקום מאותת לכם שכדאי לוותר ...
חוסר בחומרים- רוקט, גבינת קדוש. אומרים למלצר.
בשלב זה באמת לא ברור למה גם להזמין קינוחים (שהיו גרועים ולא סיימו אותם. מפתיע, כאילו דה?)
בשלב זה צרכנים כמוני אורזים את הפקלעות
ועוברים לגלידריה או לבית קפה.

בתור צרכני מסעדות מפתיע שלא הגבתם על כלום.
מכירה את הצורך לא להרוס יום נחמד אבל יש גבולות .
בעייני אוכל בינוני <אך אכיל> בעיה שלי ואני סופגת.
מיצג שוא- בעיה/הטעיה של המסעדה ואין סיבה שאספוג.

למרות הביקורת שלי אני חייבת לציין שנהניתי מאוד מביקורת הבכורה הקולחת והמעניינת ואני מקווה שתמשיך.

בר ים= לברק

יכול להיות שדגים אותו גם בגידול ימי וגם כדג ים, אבל מדובר באותו הדג.

פישמן1

New member
לברק ובר ים

לברק בישראל מגיע מבריכות גידול ואילו בר ים הוא אכן לברק הגדל בים ומגיע לגדלים משמעותיים הרבה יותר מהלברקים שבמחוזותינו.

בגלל התזונה החופשית של הבר ים הוא דג עסיסי יותר וטעים משמעותית מהלברק שניזון בצורה מלאכותית וגדל בצורה מבוקרת בכלובים... ואכן, המחיר של לברק זול ב-50% לפחות מאשר זה של בר הים.

ועדיין מדובר באותו הדג

אין ספק שגידול בטבע והתזונה השונה משפיעים על טעמו של הדג, אך כיוון שמדובר בדיוק באותו הזן הרי שהטעמים בהחלט יהיו קרובים.

תודה על הביקורת

תמוה בעיני שמסעדן מנוסה כמו רן שמואלי לא אמור לבלות כל הערב מחוץ למטבח בתקופה כל כך קריטית למסעדה. גם אחרי תקופת הרצה, המטבח צריך לקבל את הקצב שלו ואת הסטנדרטים שלו וזה לא יכול להתבצע אם אין מי ששולט במטבח ביד רמה.

פישמן1

New member
לפי מה שהבנתי

שמואלי לא היה אמור לעבוד במטבח בכל מקרה... ולאיזה ניסיון במסעדנות את מכוונת?

לפי מה שאני יודע, זאת המסעדה הראשונה של שמואלי, שעיקר ניסיונו הקולינארי מסתכם בניהול ארוך שנים של קייטרינג יוקרתי להבדיל אלף אלפי הבדלות.

אמנם מסעדה ראשונה שהיא רק שלו

אבל עבד במהלך השנים במסעדות וכמובן ניהל הרבה שנים קייטרינג, כל אלו גורמים לכך שהוא אמור לדעת שהתקופה הראשונה בה המסעדה רצה היא לא השלב שבו הוא אמור להיות במסעדה עצמה לאורך כל הערב, אלא במטבח.

שקדייה

New member
לגמרי.

ובכלל, עושה רושם שהיום מסעדנים / עסקני מסעדנות בטוחים שלשפוך 10 מיליון שקל על שיפוץ, לקחת יח"צ טוב ולבחור לוקיישן בסט- סוגר את הסיפור.
לא ברור לי איפה הנעלם במשוואה שאומר שבכל עסק, במיוחד במסעדה- צריך להיות בעל בית בשטח. במיוחד בהתחלה, אבל לא רק.
עסק שאין בו בעל בית, נראה כמו עסק שאין בו בעל בית- על אחת כמה וכמה כשמדובר באופרציה כל כך מורכבת וכל כך עדינה כמו מסעדה.....

אם בעל הבית לא מוצא לנכון להיות שם, למה שהמלצרים ימצאו לנכון להתמקצע? למה שהטבחים ימצאו לנכון לתת את האקסטרה מייל? אם ההרגשה שלהם היא שזה בתכל'ס לא באמת משנה לאף אחד....

למעלה