קלאצ' ,קלאצ' , קלאצ'

קלאצ' ,קלאצ' , קלאצ'

שיעור 2 והיו לי הרבה בעיות עם הקלאץ', אני יושב נכון עם הרכב והכל אבל המורה מעיר לי הרבה שאני לא מוריד את הקלאצ' עד הסוף, יכול להיות שזה קשור לנעליים? סוליה דקה\סוליה עבה? עכשיו בהתחלת נסיעה, אני מוריד את הקלאצ' עד הסוף מהר, מעביר להילוך ראשון, מוריד את הרגל מהברקס, שם קצת גז ומעלה את הקלאצ' לאט? לא הבנתי יש חצי קלאצ' ועוד חצי קלאצ' החצי הראשון לאט והחצי השני מהר? (בשיחרור)

אחיי אל תלחץ..

אני בשיעור 5 ולא לכולם זה בא טבעי למשל העברת הילוכים ראשונה שלי הייתה בסדר אבל עם הרבה מקום לשיפורים עכשיו משתפרים אני למדתי רק שיעור 4 הילוכים שתבין!! קיצור אתה רק בשיעור 2 אל תלחץ והמורה שלך יסביר לך איך לעשות את זה בדרך הטובה ביותר נ.ב קלאץ על הסוף היולך... ואז גז ולאט לאט משחררים ת' קלץ וכך הלאה.... בהצלחה!

Gal isr

New member
את יודעת מה הקלאצ' עושה?

רמז: מפריד בין המנוע לגלגלים. דמייני מצב שבו המנוע עובד והגלגלים לא (עצירה מוחלטת). הקלאצ' מפריד בין המנוע לגלגלים, ובכך גורם למנוע להישאר דלוק. ברגע שהם יתחברו המנוע יכבה פשוט (הוא מקבל את מהירות הגלגלים=0 ונכבה). אלא אם כן....נשחרר קלאצ' לאט. נביא אותו לנק' החיכוך, שמה היא? הנק' הראשונה שבה המנוע נוגע בחיבורי הגלגלים (הסרן האחורי). בגלל שהנגיעה קלה במיוחד המנוע לא נכבה אלא מעביר את המהירות שלו לגלגלים...ואלה מתחילים לנוע. זוהי אגב נק' ה"חצי קלאצ'" שדיברת עליה. ברגע שהאוטו נע כבר (בתוספת גז כמובן) אפשר לשחרר את החצי השני בלי תלות במהירות ההחזרה שלו.

adidas88

New member
היי! שוביניסט!

איך הבנת שזאת בחורה? כי היא לא מבינה בקלאץ'?!? זה בן! תתפלא, לא כל הבנים מבינים יותר מבנות במכוניות!

Gal isr

New member
זה ממש לא היה בכוונה

מיהרתי לכתוב את ההודעה ולא הקדשתי תשומת לב למי כתב את זה. אתמול נכבה לי המנוע כי הרמתי מהר מדי ד"א
ולמהמר- למה אני מאנייק? עשיתי טעות, אבל ההסבר שלי עומד בעינו גם לך!

adidas88

New member
נראה לך?

סתם חפיף
זה היה בצחוק
מה כולם נעלבים פתאום??

Gal isr

New member
השתמשת בה בצורה מעולה...

אני חייב לציין. היום אמא הודיעה לי שאין אוטו היום כי "עייפתי אותה מכל הנסיעות אתמול"

adidas88

New member
../images/Emo6.gif

תודה תודה מגיע לך!!!! סתם זאת הקנאה.... לא נהגתי כבר איזה שבועיים

Gal isr

New member
חחחחחח שמחה לאיד

מחר אבל יש הסעות שוב (אחותי לנוער העובד, השנייה לשיעור פרטי...).

adidas88

New member
../images/Emo10.gif

אני מקווה לנהוג יום שישי לנהריה (אני גרה ברחובות) ובמהלך השבוע לשליחויות ...אבל זאת בעיה כי אמא עסוקה אז אין מלווה

Gal isr

New member
מה יש בנהריה?

אני כרגע נוסע רק בעיר (מודיעין). אבל עוד מעט נעשה ביטוח לאוטומט גם וכשנצא כל המשפחה לסבא-סבתא למשל (ראשון) אני אנהג..נראה כמה מהנוסעים יגיעו חיים ליעד.

adidas88

New member
משפחה

סבתא, דודים, בני דודים, בני בני דודים וכו'... אני כבר נסעתי המון מחוץ לעיר -הכי שווה-והכל עם הילוכים

סבבה אחי דווקא אני נוהג סבבה

חוץ מלהוריד את הקלאצ' עד הסוף שיעור 3 שום הערה מהמורה על החרטא הזה הבטחה שלי

למעלה