קלאצ' סטראטר KLE 500

galidan

New member
קלאצ' סטראטר KLE 500

לאחרונה היו לי בעיות של הנעה כאשר פתחתי את החלק של הסטרטר ראיתי שהסטרטר מסתובב טוב ומסובב גם את השרשרת ואת גלגל השניים הגדול אבל לא מסובב את ה"דראם" עם המגנטים. (מדי פעם זה היה מניע טוב למרות זאת) נאמר לי שזה קלאצ' סטרטר.(וצריך להחליף אותו) שלמתי 1500 ש"ח וקיבלתי את החלק הישן שהוחלף מבדיקה וזואלית החלק אינו ניראה שחוק או שבור יש לי תחושה שעבדו עליי האם אני יכול לקבל הסבר כיצד זה עובד??? (יד לי את החומר הטכני אבל זה לא מוסבר היטב) בתודה מראש פנקר ציון 054-7707919

ליאורEN

New member
החלק לא חייב להיות שחוק בחוץ

הקלאץ' סטרטר זה בגדול מיסב חד כיווני שמחובר בשרשרת מגג"ש הסטרטר(הקטן)לגג"ש שמחובר שיושב על ציר הקראנק(הגג"ש הגדול) כשאתה לוחץ על הסטרטר הוא מסובב את המיסב במהירות ,כתוצאה מכח צנטרפוגלי ישנם בתוך המיסב שלושה גלילי מתכת שנלחצים החוצה ומחברים את המנוע לסטרטר ומניעים את המנוע . אתה יכול לבדוק את המיסב לנסות לסובב אותו ידנית ד"א זו תקלה מוכרת בסוג המנועים האלו של קאוו' ומתופעה מתחילה בזה שהאופנוע פעם מניע ופעם לא ,בהמשך השחיקה של המיסב לוקח לסטרטר המון זמן עד שהוא מניע את המנוע השלב האחרון כל החלק נשחק אתה נותן סטרטר ושומע רעש של שרשרת מסתובבת אבל המנוע לא מניע.רק לידיעה בדחיפה האופנוע אמור להניע בקלות (אתה עוקף את מנגנון הסטרטר) עוד תקלה יכולה להיות אבל יותר נדירה ,על מנגנון המיסב ישנם שלושה פינים ממתכת שממוסמרים לחלק עם הגג"ש לפעמים הם נשחקים ומשתחררים וכל החלק מסתובב חופשי חג שמח

למעלה