קלאסי או קלסי

yoavon1

New member
קלאסי או קלסי ../images/Emo35.gif

שלום... שאלה שמציקה לי כבר מספר ימים בעקבות ויכוח מר ונמהר בעבודה...
איך צריך לכתוב את המילה האנגלית Classical - האם עם א' או בלי? לעזרתכם האדיבה אודה... ככה נמנע מלחמת אחים במשרד
יואב

or99

New member
לפי כללי האקדמיה.

לפחות אלה הכתובים באתר - בלי. אבל זה לא מקובל. ואולי זו מילה יוצאת דופן גם לפי האקדמיה?

uriozmor

New member
לא בדיוק

על פי האקדמיה יש לכתוב "קלסי" בלי אל"ף, אבל יש מתנגדים לכתיב המוזר הזה גם בתוך האקדמיה.

yoavon1

New member
המממ... דיון נוקב

כלומר שבסופו של דבר, אם האקדמיה מתווכחת, אנחנו נוכל לכתוב בשתי הדרכים וכל דרך תהיה נכונה
ואז איך אני אהיה צודק
תודה על התשובות

or99

New member
לא. יש החלטה. צריך לכתוב בלי א'.

אבל יש הרבה החלטות של האקדמיה שבפועל כמעט לא מיושמות.

אורי, הבנתי שהאקדמיה ממעיטה באלפי"ן

כאימות קריאה, אינה אוהבת אל"ף כאם קריאה במילים זרות: מעדיפה "בלגן" (ולא בלאגן או בלגאן), "קלסי" ולא "קלאסי". למה זה?

גנגי

New member
מה, אורי מבין ללב האקדמיה?

אני חושבת שהסיבה היא "ככה". עניין שרירותי. שרירות לב, כמובן.

uriozmor

New member
לב האקדמיה באמת נעלם ממני

אבל השיקול כאן נראה לי די ברור. האקדמיה מבקשת להימנע מלעזים, ובכלל זה גם צורות כתיב שאינן ברוח העברית. אל"ף כאם קריאה לתנועת a אינה קו עברי נאמן במיוחד, ולכן האקדמיה מעדיפה למעט באל"פין כאלה, לדעתי בצדק. אבל צריך לנהוג גם מידת שפיות מסוימת, ואין דין "בלגן" ו"מתמטיקה" (בספר ישן ראיתי "מאתמאטיקה", ישמור השם) כדין "קלסי".

לדעתי אם ההברה מוטעמת ראוי לכתוב

א, אולם אז ניכנס לשאלה אם יש לומר קלסי במילרע או קלאסי במילעיל.

uriozmor

New member
להטעמה יש מקום בשיקולים

אבל גם לצורת המילה בעין. "קלסי" נראה רע לקורא העברי. זו לדעתי הבעיה ולא עניין ההטעמה. ומה הייתם עושים ב-solari? סולרי או סולארי?

אם אתה שואל אותי....

בכל מילה לועזית שאפשר לקרוא אותה בשתי דרכים - יש לסמן א כאם קריאה למנוע את דו-המשמעות/הבלבול בקריאה. למשל: קלסי - אפשר לקרוא קֵלְסִי, כשם של חיה (כלב או משהו) אז כדי לא להתבלבל עדיך לסמן א - קלאסי, כנ"ל עם סולרי, עלולים לטעות ולקרוא 'סולְרי' כאילו שילוב (הלחם) שני שמות - סול ו-רי (אפילו שזה נשמע לאט הגיוני), לכן להוסיף א למנוע בלבול - סולארי. אבל ב-מתמטיקה - אין סיבה לבלבול ולדו-משמעותת לכן אין צןרך ב-א כאם קריאה. כלומר: להוסיף א אם קריאה רק במקומות שניתן להתבלבל בהם בקריאה ויש חשש לשיבוש. אבל זו דעתי ולא דעת האקדמיה, הבנתי.

למעלה