קלאסיקות בלאדינו

ספרן

New member
קלאסיקות בלאדינו

מדי פעם אני נכנס לפורום, מציץ ומריח את המאכלים... כאספן ספרים, אני קצת מתפלא שלא מדברים פה על ספרים הכתובים בלאדינו (ואני לא מתכוון לאוספים החדשים שאפשר לקנות בסטימצקי). האם קיימים ברשותכם ספרי לאדינו ? האם מישהו מודע למספר הספרים שיצאו בלאדינו ? מישהו החזיק פעם ביד עיתון יומי בשפת הלאדינו. הנה למשל ברשותי ספר בלאדינו בשם "איל בוראקו דיל אינפיירנו" , ספרו של אלכסנדר דיומא Le Trou De' Lenfer - חור הגיהינום. תורגם ללאדינו ויצא בירושלים 1911. נדמה לי שלא תורגם כלל בעברית. בכלל נראה לי ספר נדיר, שתורגם אולי רק למספר זעום של שפות (קשה למצוא אותו גם באמאזון). ראו ותהנו ! על מדפי עוד מספר ספרים בלאדינו - אם תרצו - אסרוק לכם את שעריהם.

may55

New member
ספרן יקר שלום, נשמח מאוד אם תסרוק

ותביא עוד אינפורמציה של ספרים הכתובים בלאדינו כפי שהבנתי ממך אתה מוכר את הספרים האם ניתן לקבל מחירון? תודה

ספרן

New member
אנסה להביא מדי פעם אינפורמציה

ואני באמת סקרן, אם אצלכם, משפחות יוצאי טורקיה, והבלקן, ישנם עדיין ספרי לאדינו על המדף. בקטלוג של יערי שיצא בשנת תרצ"ד, רשומים 843 ספרים. מכיוון שמאז נתגלו ספרים רבים שהוא לא ידע על קיומם, ומכיוון שמאז תרצ"ד נדפסו עוד (לא הרבה להערכתי), אני מעריך שנדפסו כ - 1500 ספרים בלאדינו. לשם השוואה, עד שנת 1960 נדפסו למיטב זכרוני כ - 90,000 ספרים בעברית. והמחיר לספרים ? בהתאם לנדירות ולביקוש. יקר... למעט כמה ספרים שנדפסו בהוצאת סיני בתל אביב בשנות ה-50, הספרים עולים בדרך כלל מעל 80 $ לספר ועד ל - 200 $. ומצ"ב המחזה - "המשפחה המסתורית", הוצא לאור בטריאסט, אך הודפס בוינה. שם הודפסו בבית הדפוס של שלזינגר, ספרים רבים בלדינו.

ספרן

New member
והיהלום שבכתר הלאדינו

כמובן - "ילקוט מעם לועז". נדפס במהדורות רבות, בטורקיה, סלוניקי וירושלים. הנה מהדורה של ספר שמות, איזמיר תרכ"ה (1865).

ספרן

New member
דונה פלור

מה זה ? סיפור של אמאדו ? בכל מקרה כתוב שנדפס בקהיר 1903, מחמת הצנזורה הטורקית . למעשה נדפס בירושלים.

may55

New member
תודה על העידכון והמידע ניפלא

המשך בבקשה ואנו נוסיף זאת אצלנו בפורום

ספרן

New member
ומשהו ליום ירושלים

ספרו של הרב אלקלעי מסראייבו - "שלום ירושלים". הרב אלקלעי, ממבשרי הציונות. זהו אחד מראשוני הספרים (עוד לפני הרצל), שקוראים לעם היהודי לעלות ציונה. לא תורגם לעברית. לא לטעות - רק עמוד השער בעברית. נדפס באופן 1840. איפה זה אופן ? זוהי בודה, חצי מהעיר בודפסט. כך נקראה בגרמנית, וכך נקראה לפני האיחוד (ב1880 בערך) עם פעסט.

tsiporganeden

New member
יוווו ספרן ממש נכס, איזה אוצר,

מקווה שתגיע למפגשים שלנו ותתן לנו קצת ממה שיש לך. תודה מראש על מה שכתבת.

וינה ובודפסט

היו נקודות מפגש בין התפוצה הספרדית מערבית שישבה בצרפת,הולנד ואנגליה, לבין התפוצה הספרדית מזרחית שחלקה ישב באוסטרו הונגריה ובאימפריה העות'מאנית.

כוכב4

New member
כל הכבוד שחשבת עלינו זה מאד

מעניין ומסקרן . יש לי שאלה אליך באופן אישי , יש לי ספר של סבי שהוריש אותו לאמי ספר עתיק מאד שהודפס בסלוניקי ב 1865 לדעת מבין בדבר , הספר לדעתי הוא אחד מספרי התורה , אין לספר דף מבוא לכן אני לא יודעת בודאות . אני מוכנה לשלוח לך צילום של דף עם תשאיר לי כתובת או משהו דומה . (אני לא יודעת לסרוק.כתוב למעלה בספר - מעם שמות קאפיטולו לועז. מאד אודה לך על מידע בקשר לספר.תודה מראש.

רותי ב.

New member
תודה לך, ספרן, על כל

המידע שלא יסולא בפז הזה, על צילומי העטיפות... מבטיחה לעדכן, הן בגלריות הספרים, והן ברשימת הספרים, וכמו שציפור גן עדן רשמה, אתה נכס.

ספרן

New member
הספרים האלה

חלקם יש לי, וללקם כבר עשה דרכו מעבר לים, אל חובבי הלאדינו בנכר.

ספרן

New member
ויש עוד

אבל רובם, ספרי הלכה , מוסר ותפילות. אלה היותר מעניינים.

מר אבנר פרץ קונה ספרי לדינו

הוא קונה אותם נדירים ומשלם בעבורם תבין ותקילין. חלקם אצל סוחר ספרים ממאה שערים. יש לו תערוכה מפוארת בשם "לשון אספמיא"

elazar2

New member
קונסז'אס אי קונסז'יקאס

ברשות זוגתי ספרה של מתילדה כהן-סראנו קונסז'אס אי קונסז'יקאס בלדינו (אותיות לטיניות)ותרגום לעברית ספר בפלא בהוצאת כנה ירושלים

אסטרלו

New member
נדמה לי ששכחנו לברך את בואך

אלינו, אלעזר. ברוך הבא! ספר לנו קונסז'אס מתוך הספר.

למעלה