קלאבפוט ושינה

sarahlev

New member
קלאבפוט ושינה

שלום לכל ההורים שמי שרה ואני אמא ליובל שנולד לפני חצי שנה עם קלאבפוט דו צדדי מטופל ע"י פרופ' ווינטרופ בב"ח דנה. יובל עבר 6 גבסים וחיתוך הגיד בגבורה, סובלנות ואומץ רב. היום הוא נועל נעליים 22 שעות ביממה. בעלי, אילן נולד עם קלאבפוט ברגל אחת והיה לצנחן ושחקן כדורגל!! יובלי פשוט ילד מקסים אני ואילן נהנים מכל רגע איתו, ענין הקלאבפוט שולי, פשוט עושים כל מה שפרופ' ווינטרופ אומר + מעקב במכון להתפתחות הילד + הרבה משחקים, צחוק ושמחת חיים!!! עד שלא הגעתי לפורום לא ידעתי עד כמה הורים כואבים ועד כמה קשה להם עם נושא הקלאבפוט, אני פשוט קיבלתי החלטה עוד בסקירה הראשונה כי יובל יהיה תינוק + קלאבפוט ואעשה איתו כל מה שתיכננתי וחלמתי לעשות עם התינוק שלנו. ובכל זאת..... עתה שעברו 6 חודשים יש לי שאלה להורים בנושא שינה. תחילה יובל ישן נהדר, לילה שלם ללא בעיה, עתה שהחלה תקופה של התפתחות מוטורית מואצת הוא זז בלילה הרבה, מרים רגליים שנשארות באוויר ואז נופלות בבום ומעירות אותו, או מסתובב במיטה והנעליים נתקות בצידי המיטה ומעירות אותו. האם נתקלתם בבעיות דומות ובאיזה דרכין יצירתיות פתרתם אותן? בנוסף אשמח לעזור באופן אקטיבי להורים אחרים או לזוגות בהריון - בכלל אני בעד להקים מערך תמיכה מיוחד להורים בהריון, אני פשוט זוכרת את השוק הראשוני בתוך השמחה הגדולה של ההריון ואת תחושת ה"אין לאן לפנות" לילה שקט שרה

שלום וברוכה הבאה

נושא השינה הוא נושא כאוב אצלנו. עודד כבר בן שמונה וחצי חודשים ועדיין מתעורר בלילות. אינני רוצה להאמין שעובדה זו קשורה לנעליים שכן עם זה אין לי דרך להתמודד, אבל אולי זה חלק מהעניין כי בסה"כ עודד הוא ילד טוב מזג ונוח מאוד. לשאלתך, לא שמתי לב שהנעליים מפריעות לעודד בשינה מבחינה טכנית. הוא אכן מרים את רגליו ומטיחן במיטה (או ברצפה), אבל אני לא חושבת שהוא עושה זאת מתוך שינה והדבר מעיר אותו (יכול להיות שלא שמתי לב?!). כמו כן לא שמתי לב שהוא נתקע עם הנעליים במיטה. כן שמתי לב שכשהוא מנסה להסתובב, הנעליים נשארות באויר אבל איכשהו הוא מצליח לצאת מזה. האם בנך מתעורר הרבה בלילות כתוצאה מהבעיות שתיארת? האם הוא חוזר לישון לבד, או בוכה? סוגיית השינה אצל ילדי קלאבפוט מעניינת אותי במיוחד לאור מה שכתבתי, כיון שאינני יודעת מה הסיבה לשנתו הקלה וההתעורויות של עודד בלילה, ולכן אשמח לשמוע מה האחרים כתבו לך. אהבתי לקרוא את דרך התמודדותך עם הקלאב פוט והרעיון להקים קבוצת תמיכה להורים לילדים עם ק"פ יפה מאד בעיני ואני פה אם תצטרכי עזרה. בכל מקרה, נראה לי שהפורום הזה הוא כלי עזרה מעולה להורים שרוצים להתעניין, לשמוע ולקבל תמיכה. שיהיה לכם בהצלחה. גם אנחנו מטופלים ע"י ויינטרוב ולכן אני יודעת שאתם בידיים מעולות.

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

אני אמא ללאון בן חצי שנה, עם נעליים 23 שעות. קשה לדעת מה גורם להתעוררויות. זה נכון שהוא בועט עם הרגליים כשמסתובב, מצד שני אם הוא ישן ממש טוב הוא לא כל כך מסתובב. המון פעמים בלילה אני מוציאה אותו מפינות המיטה, ושנינו חוזרים לישון, אבל קשר ישיר לנעליים אני לא רואה. אגב, כשהוא מסתובב מצד לצד מתוך שינה הרגליים נשארות כאילו הוא על הגב, "ספירלה" כזאת.

חויה שעברנו בדיוק לפני יומיים בנושא

אנו הורים של אפשרת שביולי תהיה בת שנתיים. כעקרון היא ישנה עם הנעליים בצורה נהדרת, מניפה את הדניס בראון במקצועיות רבה וישנה בצורות מדהימות אבל ברוך ה' ישנה טוב. לפני מס' ימים אחרי שלוש שעות היא התחילה ממש לצרוח, בעבר זה קרה רק בשלבים של שיניים, אבל הפעם זו לא הייתה הסיבה. לאחר נסיונות הרגעה רבים, רק הורדת הנעליים הרגיעו אותה. מכיון שהדבר חזר גם בלילה הבא, בדקתי את הנעליים וגיליתי שפיספתי באורך של ה בר במס' סנטימטרים וזה מאוד הטריד אותה. לאחר הארכה כמוסבר באתר של עידית, הלילות הסתדרו והכל חזר לשיגרה. לגבי הנעלים שנתקעות בדופן המיטה שמנו את מגן הראש וזה בדר"כ פותר את הבעיה. דרך אגב, האם גם הילדים שלכם מצליחים לטפס במגלשות בעזרת כח הידיים בגיל הזה? האימונים בזמן שהיא נעזרה רק בידיים הפכו אותה לאלופה בטיפוס. בהצלחה אילן וחנה

שלום לך וברוכה הבאה

למה את מתכוונת שאת אומרת "פספסתי באורך של הבר?" האם את משחקת עם אורך הבר? אשמח לפירוט. מי יודע? אולי זה יתן לנו את הפתרון?!

ilana k

New member
שלום וברוכה הבאה

אני אמא לילד בן 11 חודשים שנועל את הנעליים רק בשעות הלילה. למצזלי לא נתקלתי בבעיות שינה בגלל הנעליים. ליאורי למד לעמוד איתם (כשלא רוצה לישון), למד להתהפך איתם. נכון, לפעמים מרים את הרגליים ומוריד אותם בבום. לפעמים זה מאיר אותו, אך מיד הוא ממשיך לישון. לפעמים הוא יושן עם הנעליים על הראש, ולפעמים הוא יושן בישיבה (לא ממש, הוא פשוט שם את הראש על הברכיים). בהתחלה נבהלתי, אך להפתעתי כאשר ישן לילה אחד בלי נעליים (היה חולה עם חום גבוה) פתאום ראיתי שהוא עדיין ממשיך לישון בישיבה. ובקשר לנעליים שנתקעות - גם אנחנו שמנו מגני ראש מסביב לכל המיטה, וזה פתר את הבעייה.

תשובה לגבי אורך הבר

א. אני מצטער על זמן התגובה האיטי, היינו בחופשה. 2. אורך הבר הוא פרמטר של המרחק בין קצות הכתפיים פחות 2 ס"מ. אם האורך קצר יותר יש להאריך את הבר, והדבר מהחלט מחייב שינוי כל פרק זמן מסוים עם המשך הגדילה. הסבר כולל תרשים יש באתר של עידית אורך הבר נמדד כך: המרחק בין הצד החיצוני של הכתפיים צריך להיות שווה למרחק בין העקבים בנעליים. לייתר דיוק כס"מ לכיוון פנים הנעל. ראו סימן צהוב בתמונה. הקו המאוזן מסמן את המרחק השווה למרחק בין הכתפיים. בהצלחה אילן

ברוכה הבאה לפורום

נטע שלנו ישן גרוע מגיל אפס: עם נעליים, בלי נעליים, עם גבסים,בלי שמיכה, עם שמיכה, ליד אמא, ליד אבא, ראש לצפון, דרום, מזרח או מערב. אני בטוחה שחלק מזה קשור בנעליים וחלק מזה קשור לדברים אחרים. ערב טוב לכולם אורנית

טוף נו

ברוכה הבאה לפורומינו
אכתוב שאין לי כל כך כח להאריך וזאת בגלל נדודי שינה... אושרי בן שנה ותשעה חודשים. בחודשים האחרונים התחלנו לראות שיפור בתפוסי השינה אך לצערי לא שום דב רקבוע. כלומר לילה יישן שניים לא ולהפיך... אני בטוחה שהנעליים מפריעות מישום שהיו לילות (ממש מעטים) שהחלטנו להוריד את הנעליים נגיד ב 4 ופתאום הילד יישן כמו בול עץ עד 8 או 9 בבוקר. אושרי יישן תמיד במיטה גדולה, זוגית. לפני כחודש/חודשיים העברנו אותו למיטת יחיד עם מעקה נמוך כך שישמש "משענת" לרגל כשהו יישן על הצד. בצד השני יש קיר שבו שמנו מזרן יוגה כדי שלא יקבל זעזועים כשהו "דופק" את הנעליים בקיר כשהו מתהפך. מתן של רחלי ישנה גם על מיטה בגודל 150/150ס"מ +- . אולי כדאי לשאול אותה איך מתן מסתדרת. סליחה שאין לי עיצות ובעצם רק שיטפתי בצרותיי. יאללה אני הולכת לישון
עידית

ורק אני עוד לא הגבתי...

תודה רבה רבה, את מפיחה בי רוח אופטימית...לא יודעת לעזור לך לגבי השינה כי אנחנו לא מטופלים בדניס בראון. לילה טוב אורית

למעלה