קיש מוצלח

yuditro

New member
קיש מוצלח

בוקר טוב ויום נפלא .ברצוני להתייעץ לגבי הכנת הקיש .אני רואה בתמונות שבצק הקיש מונח על התבנית מדוייק לפני האפייה וניסיתי
כמה פעמים וללא הצלחה.איך עושים זאת ?
תודה

אפשר את עזרתכם בבקשה ?

מבקשת לאפות עוגת גבינה (מצ"ב מתכון) בכלי אישיים (עוד לא החלטי אם בקעריות אלומיניום חד"פ או בעטרות מיוחדות לקאפקייק\מאפינס.
ההתלבטות שלי היא לגבי זמן האפייה.
האם לקצר את זמן האפייה ל-30\35 דקות ?

המתכון :

עוגת גבינה
חומרים לעוגה :
6 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל
גבינה לבנה 500 גר' (5% או 9%)
1 שמנת חמוצה

חומרים לציפוי :
1 שמנת מתוקה (250 CC)
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה :
מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות. לקערת החלבונים מוסיפים כוס סוכר ומקציפים לקצף קשה (כ-10 דקות הקצפה. בדקות הראשונות הקצף יהיה נוזלי ואח"כ הוא ייתקשה ויהיה יציב מאד).
לקערת החלמונים מוסיפים את יתר החומרים : גבינה,שמנת חמוצה, אינסטנט , קורנפלור וסוכר וניל). מערבבים עד אחידות. מוסיפים מעט מקצף החלבונים לקערת הגבינה ומערבבים (על מנת שהתערובת תעשה אוורירית יותר). כעת יש להעביר את כל תערובת הגבינה לקערת החלבונים המוקצפים. לערבב בעדינות (כדי לא לשבור את הקצף).

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב. מניחים את התבנית עם התערובת בתוך תבנית נוספת ויוצקים מים לתבנית הריקה. כך שיווצר אמבט מים.
אופים רבע שעה בדיוק בחום 100 ולאחר מכן שלושת רבעי שעה נוספים בחום 170 מעלות .
מוצאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
כשהעוגה קרה מכינים את הציפוי. מקציפים את כל חומרי הציפוי יחד עד שנוצרת קצפת יציבה.
מורחים על העוגה , מכסים בניילון עטיף ושולחים למנוחה בת מספר שעות במקרר.

***מתכון ישן נושן ממחברת המתכונים הביתית , שנאפה עשרות פעמים ואין לי מושג למי להודות עליו (או למי מגיע הקרדיט)

מודה מראש לנענים...

נירהמ1

New member
מכיוון שזו עוגה מהסוג האוורירי לא הייתי אופה

אותה בתבניות אישיות, וזאת משום שהיא תתייבש במהירות. זמן האפייה בתבנית של מאפינס, או קאפקייקס צריך להיות קצר בהרבה ומדויק.

אם העוגה היא עוגת גבינה בחושה יהיה לך קל יותר לאפות אותה בתבניות אישיות ואז לאפות כ-35-30 דקות.

תודה לך , נירה !

עם תשובה נחרצת כזו לא אקח סיכונים...חייבת את זה מהיום למחר.
אם אצליח להפריש מהתערובת ל-2 תבניות מאפינס קטנות - אדווח על התוצאות.

נירהמ1

New member
העונג כולו שלי - בהצלחה

הבטחתי לחזור והנה אני...

אז למרות שלא היה זמן לפיקשושים , משהו בתחושות שלי שידר לי שיהיה בסדר אם אאפה בתבניות אישיות.
ואכן כך היה : זמן האפייה קוצר והמאפים יצאו עסיסיים ונימוחים , כאילו נאפתה עוגה בשלמותה...

תודה , נירה !!! פשוט שבועות שועט בצעדי ענק

ומאד נוח לשנע ולחלק כשזה אפוי ב"אישיים".
(אגב הקצפת הוקצפה בבית והושמה בתוך שקית זילוף גדולה שקובעה בתוך כד למזיגת מים , ושונעה בצידנית. כך שהזילוף בוצע במקום במהירות).

נירהמ1

New member
כל הכבוד על התושיה - קבלי טיפ עבור הקצפת

בפעם הבאה שאת צריכה לשנע קצפת, קררי אותה בפריזר, והקציפי אותה כשאת מגיעה. היא תצא יציבה ויפה.

נירהמ1

New member
אם את מתכוונת לרידוד, צריך לקמח את המשטח

ואת המערוך לפני הרידוד. לאחר שפותחים את הבצק לעלה, מגלגלים אותו על המערוך, ובעזרת המערוך משטחים אותו על התבנית.

קבלי דוגמא לרידוד בצק לקיש-טארט.

בצק פריך כמו שצריך

חזרי לספר לנו איך הסתדרת לאחר סדנת האון-ליין.

נירהמ1

New member
לקבלת קיש מוצלח צריך לקמח את משטח

העבודה ואת המערוך לפני הרידוד. לאחר שפותחים את הבצק לעלה, מגלגלים אותו על המערוך, ובעזרת המערוך משטחים אותו על התבנית.

קבלי דוגמא לרידוד בצק לקיש-טארט.

בצק פריך כמו שצריך

חזרי לספר לנו איך הסתדרת לאחר סדנת האון-ליין.

yuditro

New member
בצק פריך

תודה לכם על התשובה המהירה .עזרתם לי המון

נירהמ1

New member
יהודית - מכיוון שבקשתה של גבעת התיתורה

שורשרה מתחת לבקשתך, ראי תגובתי לשאלה שלך מתחת לתגובה לשאלה שלה.

מכיוון שלא ראיתי את תגובתי שרשרתי תגובה פעמיים.
ית אני.

למעלה