קישור מעניין

zivadina

New member
תזונת ילדים – מזון למחשבה

זהו סיכום של כנס דיאטניות בנושא השפעת התזונה על החשיבה. כמובן שמייד חיפשתי את הפרק שמתייחס ל-ADHD. לשמחתי נאמר בו שאכן עוד לא נמצאה הוכחה חד משמעית ליעילות כל הדיאטות על הפרעת הקשב. במונח "לשמחתי" אני מתכוונת לכך שהובאה שם סקירה מדעית מהימנה, ולמרות שמדובר בכנס של דיאטניות, אף אחד לא ניסה למכור לוקשים ולהתכחש לממצאי המחקר המדעי על חוסר קשר בין תזונה ל-ADHD. אני כן חושבת שיש קשר בין מה שאנו אוכלים לבין התפקוד הכוללני שלנו, אבל חושבת שעדיין מוקדם לעשות הכללות על מזונות טובים ולא טובים ל-ADHD, ולהוציא את הקטע על מזונות מעוררים שכדאי להמעיט בהם בכלל (סוכר, שוקולד וקולה), אני חושבת שכל הורה צריך לאתר את המזונות שמזיקים לילד שלו. אצלי במשפחה, למשל, ידוע שחלב ושוקולד לא בריאים לי, צבע מאכל E124 לא בריא לבן אחד, חלב לא בריא לבן אחר. כך שזה מאוד אינדיבידואלי גם בתוך המשפחה. תודה ל-virlomi על הבאת הקישור לסיכום החשוב והמעניין הזה. א

zivadina

New member
ושאלה על תזונה

השכנה שלי סיפרה לי ששלחה את בתה לנטורופתית שהתאימה לה דיאטה נהדרת לשיפור התפקוד שלה. אלא מה, שבדיאטה הזאת מחליפים כל הזמן את התזונה, כי אחרת הגוף "שבע" מקמח מלא, למשל, וצריך לעבור לקמח אחר. תמיד חשבתי שמספיק למצוא איזה מזון לא טוב לנו ולהפסיק אותו. אף פעם לא שמעתי על חילופי מזונות. מישהו שמע על דבר כזה, או שהנטורופתית הזו מחפשת תרוצים כדי להחזיר את הבחורה הזאת אליה מדי חודש, כדי לשמור על הפרנסה?

למעלה