קישור בין TextBox ל-DataCombo

קישור בין TextBox ל-DataCombo

שאלה של מתחילים: יש לי טבלה נתונים (אקסס) בת 3 עמודות :Code,Type,Price. יצרתי בטופס אובייקט TextBox, ואובייקט DataCombo, שמקושר לעמודת ה-TYPEבטבלת האקסס ע"י ADO. ה-DataCombo מציג את תוכן כל עמודת ה-TYPE, ומאפשר בחירה של פריטים מתוכה. אני מעוניין שה-TextBox יציג את ה-CODE של ה-TYPE הניבחר ב-DataCombo. ניסיתי להריץ את הקוד הבא:
Private Sub DataCombo1_Change() TextBox.Text = "SELECT code FROM items WHERE Type=datacombo1.Text" End Sub​
אבל כל מה שאני מקבל זה את שורת ה-SQL בתוך ה-TextBox. מה לא בסדר בקוד?

מה צריך זה

להוסיף עוד אוביקט של ADO ובשיגרה של של ה DataCombo1 לקבוע ל ADO ש ה RecordSource שלו הוא : SELECT code FROM items WHERE code=DataCombo1.text ואז לקשר את Text1 ל ADO החדש מומלץ להפוך את Visible של ה ADO החדש ל FALSE בהצלחה

לא הולך : הודעת שגיאה....

אהלן יוסריאן
, לפי הצעתך, יצרתי פקד ADO חדש. בשגרת ה-Change של ה-DataCombo1 הוספתי את הקוד הבא:
Private Sub DataCombo1_Change() Dim sSql As String sSql = "SELECT Code FROM items WHERE Type=DataCombo1.Text" Adodc1.CommandType = adCmdText Adodc1.RecordSource = sSql Adodc1.Refresh End Sub​
אני מריץ את התוכנית. מהמסך הראשי של התוכנית אני לוחץ על לחצן פקודה שאמור להעלות את הטופס עם ה-DataCombo1, ה-TextBox וה-ADO החדש, אולם אני מקבל הודעת שגיאה בשלב ה-LOAD של הטופס (עשיתי DEBUG), כאילו לא הוגדר RecordSource ל-ADO (ראה תמונה מצורפת).. מה אני עושה לא בסדר?

הצלחתי ../images/Emo13.gif

הוספתי את הקוד הבא לשגרת ה-LOAD של הטופס, ולשגרת ה-CHANGE של ה-DataCombo:
Dim sSql As String sSql = "SELECT * FROM items WHERE Type =' " & DataCombo1.Text & " ' " Adodc1.CommandType = adCmdText Adodc1.RecordSource = sSql Adodc1.Refresh​
הבעיה היתה בעיית שרשות משתנים, ובעיית חוסר איתחול של ה-ADOCD כשהטופס עלה.. תודה.

למעלה