קישורי אימהות

danagal

New member
קישורי אימהות

היי לכולן, אני רוצה לספר לכן על ארגון חדש בשם קישורי אימהות. כבר הופיעו עליו פרסומים בירחונים ואני חושבת שהוא יכול להתאים לאימהות רבות. בעיקרון מדובר בפיתרון לאימהות שלא רוצות (או לא יכולות או מתנגדות) להיעזר בגן, מטפלת או סבתא. האירגון מקים מאגר של אימהות בכל הארץ ומצוות זוגות אימהות המתאימות מבחינת צרכים וסגנון הורות. לדוגמא, אם אני עובדת 3 ימים בשבוע ב- 3 הימים החופשיים שלי אשמור ואבלה עם בני ובנה של אם אחרת הלומדת (או עובדת או מבשלת ומנקה). ב – 3 ימים אחרים האם החילופית שומרת על בני בנוסף לזה שלה. היתרונות, מלבד הכלכליים (ללא תשלום) הוא האמון שיש לך ב"מטפלת" של בנך – היא משקיענית לטעמך ובנך הוא בן-בית אצלה. לילדים יש חברה (לא 20 ילדים אלא אפשרות ליצירת קשר של אחד על אחד). מה שחשוב הוא ההדדיות – מס, השעות שאת "נותנת" שווה למס, השעות שנותנת האם החילופית. קיים תשלום אחד ויחיד למצטרפים ע"ס 60 ₪ המאפשר את יצירת הקשר עם הבנות במאגר והשתתפות במפגשי אם-ילד ומעגלי אימהות שאנו מארגנים. דבר נוסף שאנו עושים הוא גן-הורים, קצת מסופר על כך באתר אבל למעשה מדובר ב- 5 אימהות שמקימות פעוטון ביחד – כל פעם שתי אימהות נשארות עם 5 הילדים (מגיל שנה ןחצי בערך). הבית קבוע ותמיד אם אחת קבועה (עדיף עם רקע חינוכי) ובית עם חצר. כל יום אם (או שתיים) נמצאות איתה וביחד הן מפעילות את הילדים. בכפר סירקין – שם הגן ממש כבר עובד – בימי שישי התורנות היא של האבות – לכל אב יוצא להיות עם הילדים פעם ב –5 שבועות. גן הורים כזה מתהווה בגדרה (חסרה להם אם אחת נדמה לי) ובמועצת גן – רווה ותמיד נשמח לעזור להקמה של גני-הורים נוספים. למי שקרא עד כאן ומתעניין הנה הלינק לאתר: http://www.m4m.co.il/default.htm מידע מפורט יותר תמצאו שם. אשמח גם לשמוע את דעותיכן על הרעיונות.

liva

New member
רעיון נפלא לדעתי,

אני הוגה ברעיון כזה כבר המון זמן- אבל מה עושים אם גרים בישוב מרוחק בדרום רמת- הגולן, שבו רוב אם לא כל הפעוטות נמצאים כבר במסגרת זו או אחרת (ולא שיש כל- כך הרבה...). בכל אופן- עלו והצליחו וישמו!

irisgh

New member
גם לדעתי.

לא יודעת כמה פשוט ביישום, אבל גם אני חשבתי על זה.

danagal

New member
../images/Emo105.gif

מקפיצה כי הייתי רוצה לקבל עוד תגובות על הרעיון (ותודה על התגובות שנשלחו)

אלדורית

New member
איזה יופי! מצרפת גם קישור

קודם כל הנה הקישור. הרעיון עלה על דעתי מזמן, ולא עשיתי כלום כדי ליישם אותו. מאוד משמח אותי לשמוע שמישהו כן עושה את זה.

שרוֹן

New member
פעם זה היה נעשה באופן טבעי,

אם צריך לצאת לכמה זמן, שמים את הילד אצל השכנה. אצל אמא שלי- הם גרו עם עוד משפחה באותה דירה ברחוב הרצל (מטבח ואמבטיה משותפים). הילדים ממילא שיחקו כל היום, וההורה שהיה בבית היה משגיח. היום חסר משהו מבחינת אמון שנותנים באנשים. חשבתי לעשות את זה כאן עם איזה חברה, אבל בסוף הם עברו רחוק מידי ופיסית זה לא היה בר ביצוע.

לאה_מ

New member
שמתי קישור קבוע בקישורי הפורום

בקטגוריות מס' טלפון ואתרים שיכולים לעזור - לשימושכן!

למעלה