קישורים לסופ"ש

subatoi

New member
אבל אבל אבל

זה כ"כ טעים!

סתם, האמת שאני אוכל שתי כפיות פעם ביומיים בערך, אז אני במצב טוב לעומת שתי כפות ביום.

Gidi Shemer

New member
זה בסדר.

אתה יכול לאכול גם שלש כפות. שום דבר רע לא יקרה.

בהנחה שאתה לא בבעיית עודף משקל (ולפי הפעם האחרונה שראיתי אותך, אתה לא) הנתונים שהובאו בכתבה שגבי הביא ממש לא חייבים להיות רלבנטיים לך. ה״אסור״ לאכול יותר מכך וכך שומן ביום שווים בערך ל״אסור״ לאכול יותר מכך וכך פחמימות ביום. יש מי שזה יועיל לו ויש מי שזה יזיק לו. החשיבות היא לאכול שומן טוב כמו של טחינה. הנקודה של בן לגבי האומגה היא אכן רלבנטית ולכן לא הייתי אוכל קילוגרמים של טחינה כל יום. מעבר לזה, לא צריכה להיות בעיה.

subatoi

New member
המממ... אז לא "קילוגרמים של טחינה".

אז סבבה, סגרנו על חצי קילו ביום

עכשיו כמה יוגורטנובה ליום זה יוצא?

RSPA

New member
ואם אני צורך במקביל גם משהו עם אומגה 3 ?

נניח שאני מכין טחינה עם פשתן טחון ? מה אז ?

vegetalien

New member
זה לא העניין.

אם אתה צורך בסך-הכול די אומגה-3 ולא מגזים עם האומגה-6, לא אמורה להיות בעיה (ובמאמר מוסגר, רוב הטבעונים צורכים יותר מדי אומגה-6 ועדיין מסתדרים. אך לא הייתי ממליץ על כך).
העניין הוא שבכל כף טחינה (כף, לצורך זה, שווה 15 ג') יש כ- 3.5 ג' אומגה-6 (ו- 0.1 ג' אומגה-3).
כלומר, שתי כפות טחינה שוות 7 ג' אומגה-6. שלוש כפות שוות 10.5 ג' אומגה-6.

בכל כף (15 ג') של זרעי פשתן יש 3.4 ג' אומגה-3 וגרם אחד (או 0.9 ג' למתקטנן) של אומגה-6.
אלא מה? שני דברים:
1. לא כדאי להרבות בזרעי פשתן (כלומר, מעבר לשתיים-שלוש כפות), מאחר שהם מכילים רעלנים (נדמה לי שאתה מכיר את תוכן הקישור). אמנם יש גם צ'יה, אבל צ'יה מכילים פחות אומגה-3 וגם יש לקחת עבורם משכנתה חודשית.
2. מזונות כגון דגנים מלאים, חומוס, אגוזים/גרעינים ושמני מאכל (בעיקר סויה, חמניות, זרעי ענבים, שומשום ותירס (ועוד פחות נפוצים). אבל גם שמן זית, במידה פחותה) גם מכילים אומגה-6 וכלום אומגה-3, וצריך לקחת את זה בחשבון, כי לא חיים על טחינה לבדה (נכון, קיוטי?
).

בסופו של דבר, ממליצים על יחס של 1:4 (לטובת אומגה-6) ופחות. כלומר, שתי כפות טחינה גולמית שוות 7 ג' אומגה-6, דבר המצריך לפחות 1.75 ג' אומגה-3 כדי לשמור על המאזן. וכיוון שישנם מזונות נוספים, הצורך גדל בהתאם.
לכן ההמלצה היא על כף גדולה (15 ג') של זרעי פשתן ביום. כך אתה מקבל 3.4 גרם אומגה-3 ו"מותיר" לעצמך מכסה של כ- 12.5 ג' (בניכוי הגרם שבא עם הפשתן) אומגה-6.
אז אם אתה ממש מקפיד ששאר המזונות מלבד הטחינההלא יהיו עשירים באומגה-6, שלוש כפות. אם לא, כדאי להסתפק בשתיים.
ואם אתה רוצה להתפרע עם הטחינה ועדיין לא להרגיש שאתה חוטא בחוסר-איזון, קח תוסף DHA ושכח מהגבלות וחישובים.
אמנם פליאוליסטים יטענו שגם עם עקיפת הצורך בהארכה פנימית של אומגה-3 כדאי לצמצם אומגה-6 (מאחר שהוא פרו-דלקתי), אבל הם מעניינים לי את הרקטום, אז ממש לא אכפת לי.

ועכשיו שתי שאלות:

1. האם באמת היית חייב לגרום לי לצאת חשבונאי תזונה היפוכונדר?

2. גידי, בטח אתה קורא את זה. אני מקווה שתשובת השומן/פחמימות שלך הייתה מיועדת לגבי בלבד, כי רק למענך לא כתבתי בתגובה המקורית "שומן", אלא הסתפקתי בתיאור עושר (ואושר, עד עצם היום הזה) קלורי.

למעלה