קיר תומך בגינה

Northone

New member
קיר תומך בגינה

שלום, אני צריך להתחיל פיתוח בשטח וצריך לקבל החלטה לגבי קירות תומכים. הפרשי הגובה ביני ובין המגרשים לידי הם 60 ס"מ מעלה מצד אחד ו60 מטה בעוד שני צדדים. האופציות הן מסלעה בעלות של 150 ש"ח למטר הבנויה מסלעי בזלת גדולים או גדר בגובה ההפרש הבנויה מסלעי בזלת קטנים ובטון בינהם בעלות של 350 ש"ח למטר. את המסלעה אני לא ממש רוצה כי היא תופסת מקום וגם יהיה קשה להרים גדר עץ או משהו דומה מעליה, והגדר הבנויה מאוד יקרה (יש לי לגדר כ 80 מטר רץ) אשמח לקבל רעיונות לפתרון זול יותר. תודה

fireman

New member
לכל יתרון יש חסרון

מסלעה תופסת שטח מאחר והיא צריכה להבנות על שיפוע קרקע. קיר תומך מאפשר ניצול טוב יותר של השטח לאחר מכן ומאפשר התקנת גדר ביתר נוחות. את המחירים אתה כבר ציינת בעצמך. אני הייתי מציע ללכת על אופציית הקיר התומך ולנסות לקבל עוד הצעות מחיר וכמובן לבוא על המקח עם הקבלנים השונים בכדי להוזיל את העלות. אגב, קיר תומך נדרש בתכנון ע"י הנדסאי בניין עד גובה 150 ס"מ או ע"י מהנדס לגובה של מעל 150 ס"מ

פיטנגו4

New member
מבחינת התקן

עד 60 ס"מ לא דורש בכלל חומה. מ61 ומעלה נדרש חומה בגובה 105 ס"מ מעל הקרקע הגבוהה יותר, או שילוב תיקני של חומה וגדר קלה. יש יישובים שמחייבים חומר מסוים בגובה מסויים ואפילו בדגם קבוע מראש. ברר בועדה או אצל מי שתכנן לך את הבית (אדריכל או מהנדס). לכן, הפתרון צריך להתקבל משיקולים עיצוביים ופונקציונליים. הפתרון הנכון צריך להנתן ע"י מתכנן נוף. למסלעה יש יתרונות וחסרונות, לגדר קלה יש יתרונות וחסרונות, אולי אפשר לשקול לא לשים גדר בכלל ולהשתלב עם גינת השכן? מאילו חומרים לבנות? אולי כאשר יתוכננו נכון השיפועים לניקוז, הפרש הגובה הזה יגדל או יקטן, מה שישפיע על ההחלטה. יש הרבה גורמים מתערבים... ברור שצריך לראות את השטח, לא בשרטוט אלא במציאות, כדי לדעת להחליט נכון. תכנון החומות וגבולות המגרש הוא חלק בלתי נפרד מתכנון כל הגינה. לכן את התכנון צריך לבצע אדם מקצועי. מי שיכול לתת לך יעוץ בענין וגם לחסוך לך הרבה כסף זה מתכנן נוף מקצועי, שהוא אדריכל נוף או הנדסאי אדרכילות נוף. (לא גנן, שזה לא חלק מעיסוקו). בהצלחה

פיטנגו4

New member
הבהרה:

אם תדרש בנית חומה, התכנון ההנדסי של היסודות ועומקן נקבע ע"י הנדסאי או מהנדס בנין. לאדריכל אין סמכות תכנונית הנדסית.

ITCHAKG

New member
הפתרון הזול ביותר מבלי "לנגוס" בשטח המגרש

הוא קיר כובד עם חיפוי אבן לקט. להפרש גובה נטו של 60 ס"מ נפח הקיר כולל הקטע בקרקע 0.5-0.6 מ"ק למ"א קיר. במידה ותעמוד על המקח תוכל להגיע לסכומים של 250-280 ש' למ"א.

למעלה