קיר גבס

מיכלקו

New member
קיר גבס

יש לי מסדרון רחב במיוחד שבקצוות שלו עמודי בטון בעומק 25 ס"מ. החלטתי לעשות קיר גבס בין שני העמודים (לאורך כל המסדרון) עם הנישות הבאות: נישה ארוכה שבה יהיה ארון עם דלת עץ ובפנים מקום לתלות מעילים וכד'. עוד איזה 3 נישות בערך 40*60 ס"מ עם ספוטים שמיועדות לפסלים, נרות וכד', ועוד נישה ארוכה סימטרית לארון, עם בפנים מראה לכל הגוף. אז מה אני רוצה מכם? קודם כל, לשמוע את דעתכם על הרעיון. דבר שני, לדעת אם קיר גבס מסוגל להחזיק דלת עץ של 170*50 ס"מ. דבר שלישי להבין משהו מוזר: שלחתי את הסקיצה ל 3 אנשי מקצוע (לשלושתם הגעתי דרך ממליצים). קיבלתי הצעות מחיר כל כך שונות זו מזו: הראשון רצה 5200 ש"ח, השני 2500 והשלישי 1200. הכל כולל התקנת ספוטים וצביעה. כאמור, על כולם חברים המליצו. יש איזה הבדלים מהותיים שיכולים להיות בין השלושה? האם

רוקוקו

New member
נישה מגבס.....

מיכלקו שלום. ראשית נתחיל בדלת..... אם מחזקים נכון במקום בו רוצים את הדלת אז אפשר ואפילו משקל גדול יותר. ובאשר למחיר..... לדעתי בעל המקצוע שביקש 1200 ש"ח לא בדיוק הבין את מהות העבודה.... אם בא לך תשלחי לי במסר או במייל את את הסקיצה ואנסה לבנות לך מחיר לזה. בהצלחה רוקוקו ( ערן). [email protected]

emt1

New member
נישה מגבס

א' - מה רוחב המסדרון ? יכול להיות שסגירת נישה כזו תהפוך את המסדרון למשהו לא אסטטי , אבל מעבר לכך הרעיון ניתן לביצוע ואפילו בקלי קלות ב'- קיר גבס יחזיק דלת בגודל שציינת ללא בעיה , צריכה לבוא תמיכה נאותה ג' - בהרכבה של ספוטים יש חלק של שנאים שנמצאים מעל לתקרה , צריך לחשוב איך מגיעים אליהם לצורך תיקון/החלפה . ד'- הגועל נפש ( המחיר ) בד"כ מחיר יישום מ"ר גבס כולל מסלולים/ניצבים והכנה לצבע כ 75-100 ש"ח ( תלוי בקבלן ) . צבע - בין 13 - 20 ש"ח למ"ר דלת - 300- 700 ש"ח "( תלוי בספק/אחוזי מילוי ,קבלן ) התקנת ספוט -שווה ערך לנק' חשמל - כ 110 ש"ח לנק' ועכשיו - עשו חשבון

מיכלקו

New member
תשובות

א. רוחב המסדרון היום הוא בערך 125 ס"מ. אחרי קיר הגבס ישאר 1 מ'. ב. מה הכוונה תמיכה נאותה? אתה יכול לפרט? האם איש הגבס צריך להיות מודע לזה שהולך להשען עליו דלת? את הדלת התכוונתי להזמין אצל נגר לחוד.

emt1

New member
תמיכות וכיו"ב

אכן אם התכוונת להזמין את הדלת אצל נגר ,כדאי שאיש הגבס יראה את הדלת כי יתכן ויהיה צורך להוסיף חיזוק נוסף לקיר באזור הצירים ( לא מחוייב המציאות - תלוי בדלת )או לפחות לומר לו שאת מתכוונת להרכיב דלת +משקוף הרי יש תוספת משקל , מומנט וכו'.( אבל בלי פניקה - הכל ניתן לפתרון )

למעלה