קירטועים במנוע - מה הבעיה ?

• פותח הנושא gool
  • פורסם בתאריך

gool

New member
קירטועים במנוע - מה הבעיה ?

יש לי דיוק 125. לפני שבועיים המנוע התחיל לקרטע בנסיעה (עבודה לא חלקה עם ``נפילות`` מדי פעם). לקחתי למוסך ונאמר לי שהלכו הסלילים. שמו סלילים חדשים (ראיתי) ואכן הבעיה נפתרה. הקטנוע נסע חלק לחלוטין. לפני יומיים התחלתי להרגיש כי הוא סוחב פחות, ואסז החל לקרטע שוב, בתחילה לעיתים רחוקות ומנסיעה לנסיעה, יותר ויותר. למישהו יש מושה מה יכולה להיות הבעיה ? האם יתכן שהסלילים הלכו שוב (בעיה חשמלית בקטנוע שדופקת את הסלילים) או שמקור הבעיה הוא בכלל אחר.... ? מה לבדוק ? תודה !

האמת....?!?...קשה לדעת !!!!!

אבל רק לידע הכללי.... מערכ` החשמל באופנועים היא די עדינה ומאוזנת ולא אוהבת שמשהו אחד מקולקל !!! סלילים יכולים להשרף אם אין להם עומס נכון, כלומר, מצבר גמור ללא יכולת להטען למשל, או מייצב זרם שהתאבד... הלחפת הסלילים לחדשים תתקן את הבעיה עד שהם ישרפו שוב !!! 2 המלצות.... האחת, בדוק אם אכן הסלילים נשרפו שוב...ואם כן דע שלא רק הם לא תקינים... השניה...עשה זאת אצל חשמלאי (!) של אופנועים ולא מכונאי ``רגיל``. פנה לגיל-החשמלאי !!! בהצלחה.... :) השדון...מנסה בשלט רחוק... :)

excalibur1

New member
קירטועים

בשלב ראשון הייתי ממליץ לבדוק האם יש עודף שמן במנוע.הבדיקה נעשית כאשר הקטנוע עומד על המעמד המרכזי והגלגל הקידמי נוגע ברצפה.יש להוציא את מדיד השמן לנקות אותו ולטבול אותו שוב מבלי להבריג.כמות השמן אמורה להיות עד לסוף ה``איקסים``.במידה והכל תקין יש לבדוק את חוטי ה``קואיל(סליל) חוטי חשמל אלו נמצאים בצידו הימני של הקטנוע-בערך מעל המפלט(אגזוז).רצוי למשוך קלות ולבדוק האם יש נתק בחיבור.ישנן עוד הרבה סוגי תקלות.במידה ותשובות אלו לא מספקות שאל בשנית.

gool

New member
תוקן - חיבורי קויל רופפים

הייתי במוסך ואכן החיבור לקויל היה רופף. תודה !

gool

New member
מה שגורם לי לחשוב

שאולי גם בפעם הקודמת היו אלו חיבורים רופפים לקויל, וסתם ``הכניסו לי`` שם החלפת סלילים ....

gool

New member
עוד משהו

שדון, אגב, דיברתי עם גיל החשמלאי והוא אמר שסלילים לא יכולים להשרף אלא אם יש חיכוך פנימי בין המגנט לסליל.

למעלה