קירות צפים

ittayd

New member
קירות צפים

בדירה שלי היום ריצפו את כל הדירה ואז שמו קירות גבס על משטח שעם. זה נראה לי נוח, גם כיוון שהריצוף מהיר יותר (אין צורך לחתוך במפגש עם קירות) וגם קל להזיז קירות (מה שבאמת קרה לנו). השאלה, מה צריך מבחינת תשתיות אחרות כדי לעשות את זה. למשל, אינסטלציה וחשמל שעולים מהריצפה: בד"כ שמים ומבטנים ואז מחברים לקיר ואז מרצפים על זה. אבל אם הריצוף נעשה לפני שיש קיר אז מה עושים? משאירים חור שממנו בולט הצינור/שרשור? אין כאן חשש לטעויות מדידה (כלומר מה אם החור יוצא 5 ס"מ מאיפה שהקיר צריך להיות).
 

fireman

New member
אני לא מבין....

ריצפת והתחלת לבנות קירות לפני שיש לך חשמל ואינסטלציה?
 

ittayd

New member
לא

קודם כל, עדיין לא עשיתי כלום, השאלה תאורטית. יצקו רצפה, עכשיו יש 2 אופציות: 1. בונים קירות, בא החשמלאי ושם חשמל דרך הרצפה ועולה לקיר. בא האינטלטור ושם צנרת ועולה לקיר. בא הרצף מרצף. 2. באים החשמלאי והאינסלטור אבל לא עולים לקירות (עוד אין). בא הרצף ומרצף את כל השטח, בונים קירות על הריצוף ועולים עם החשמל והאינטלציה. השאלה היא האם אכן זו הטכניקה לקירות צפים, או שפיספסתי משהו (כמו שתיארתי זה נשמע מסובך ודורש תיאום וביקורים חוזרים של אנשי המקצוע)
 

בינא

Member
ריצפו או לא רצפו? מה פתאום "קירות צפים"?

אם רצפו או לא רצפו...מחיצות גבס מבצעים לאחר הרצוף. חשמל ואינסטלציה בקירות גבס, מגיעים מהתקרה אל הקירות ולא מהרצפה... השואל לא כתב איזו תקרה יש לו. האם התקרה היא תקרת גבס? במידה ובכל זאת חשמל ואינסטלציה עולים מהרצפה לקירות אין מנוס מבצוע הצנרת מראש לנקודות שנמדדות במדויק והרצף אמור לבצע חור בקרמיקה או לבצע מ-2 חלקים שחיבורים יהיה מתחת למחיצה. בכל מקרה, את המחיצות מבצעים לאחר הרצוף, מקבעים בתוכם את נקודות האינסטלציה והחשמל כשהקיר מצופה בלוחות גבס רק בצד אחד של הקונסטרוקציה ואז סוגרים את הקירות, תוך כדי בצוע נקודות החשמל מהצד שסוגרים ולאחר מילוי הקירות בבידוד צמר זכוכית בעובי 2". מצורפת תמונה להבהרה
 

ittayd

New member
הכוונה שלי היתה לבלוקים גבס

בדירה שבה אני גר כך מבוצעים הקירות. במקרה בנו קיר אחד במיקום לא נכון (10 ס"מ מהיכן שהיה צריך להיות). הקבלן לא התרגש ושבוע אחר כך הקיר היה במקומו החדש בלי סימנים על הרצפה.
 
לגבי שאלות תיאורטיות באם הן לצורך הרחבת

אופקים- אין בעיה באם על בסיס תשובות וירטואליות אתה מתכוון לפקח על הקבלנים ו/או לבחור צורות בצוע, אז לדעתי אתה טועה בגדול.
 

ittayd

New member
גם וגם

אין לי כוונה לפקח על הקבלנים. אבל אני גר בדירה שבוצעה כך (עם בלוקים גבס) ומוצא חן בעיני שהריצוף יהיה פשוט יותר וכן האופציה הקלה יותר להזזת הקירות בעתיד
 

בינא

Member
תשובתי בנושא מקודם, טובה גם לאחר מה שכתבת

וההבדל יהיה בתמונה. אתה מתכוון שבביתך השתמשו בבלוקי גבס "טרפזית". הסוג הזה אינו "צף" ואינו מרחף כי הוא כבד ולמרות זאת בגלל שגבס, מניחים אותו על הרצפה, לאחר שווידאו כי מתחת לרצוף יש תמיכה מבוססת צמנט, אשר יכול להיות מעורב בכל כמות החול הקיימת מתחת לרצוף. כניסה לקיר כזה מהרצפה תהיה חייבת להיות מדוייקת ומסומנת מראש.
 
למעלה