קירות ממ"ד + טיח

chipopo4

New member
קירות ממ"ד + טיח

שלום,
מבקש את סיועכם
1. האם כדאי לצפות את קירות הממ"ד עם אדקס או טיח טרמי- כלכלית, מה נותן בידוד טרמי טוב יותר בעובי יישום שווה, מי מפחית טוב יותר קונדסציה, איפה סיבוכיות יישום גבוהה יותר?
2. מה צריך להגדיר בעת רכישת פלטות אדקס לגשרים התרמיים ולקירות ממ"ד: מה העובי, מה הדחיסות, שינון דו צידי או חד צדדי ?
3. מה צריך להגדיר בעת רכישת רשת אינטרגלס לטיח - מה המשקל למ"ר
4. האם מומלץ לשים רשת אינטרגלס מסביב לכל הבית בחוץ או גם בתוך הבית ?
5. האם יש שוני בעובי בין הטיח של הבית לטיח של הממ"ד - האם זה מצריך משיכת קיר ממד קצת פנימה כדי שלא תהיה מדרגה ביישום טיח (אם טיח הממד עבה יותר מטיח הבית)?

בברכה,
נירו

בינא

Member
השאלות שלך טובות לא לקחת מלווה בניה מקצועי?

האם אתה מכין חוברת תשובות שקיבלת בפורום בסיום הפרויקט?
תשובות לשאלות בגוף השאלות שלך.:
1.א. האם כדאי לצפות את קירות הממ"ד עם אדקס או טיח טרמי - כלכלית > אדקס F30.
1.ב. מה נותן בידוד טרמי טוב יותר בעובי יישום שווה > אדקס F30
1.ג. מי מפחית טוב יותר קונדסציה? > אדקס F30.
1.ד. איפה סיבוכיות יישום גבוהה יותר? > תלוי למי... טייחים שיודעים לטייח על אדקס לאחר שהתקינו אותו, לא מסתבכים עם כלום..
2. מה צריך להגדיר בעת רכישת פלטות אדקס לגשרים התרמיים =עמודים וקורות ולקירות ממ"ד? מה העובי? > 30 מ"מ. מה הדחיסות > F30. שינון דו צידי!
3. מה צריך להגדיר בעת רכישת רשת אינטרגלס לטיח - מה המשקל למ"ר? > לא צריך להגדיר...
4. האם מומלץ לשים רשת אינטרגלס מסביב לכל הבית בחוץ? > רק בחוץ על כל הבית!
5. האם יש שוני בעובי בין הטיח של הבית לטיח של הממ"ד? > בממ"ד לא מטייחים בכלל, אלא יוצקים עם לוחות חלקים ומצפים בשליכט "בגר" בעובי של 2-3מ"מ.
- האם זה מצריך משיכת קיר ממד קצת פנימה כדי שלא תהיה מדרגה ביישום טיח (אם טיח הממד עבה יותר מטיח הבית)? > טיח הממ"ד איננו טיח בכלל אלא שכבה של כמה מ"מ בודדים של שליכט ואין בכלל קשר מישורי בין פנים הממ"ד ותקרתו לבין שאר הבית.
כדי להתקין F30 (עובי 30מ"מ על קירות בטון ממ"ד חיצוניים ועל עמודים וקורות, נכון לבנות קודם את הבלוקים עם השארת מקום לעמודים כאשר הבטון נסוג מקו הבלוקים החיצוני 3ס"מ כדי לאפשר התקנה של ה-F30 על הטפסנות
שימוש בבלוקי "איטונג" 22 או ש"ע אחר יוצר מצב בו העמוד יבלוט פנימה 1ס"מ מהבלוק וישמש הכוונה לטייחים למילוי של לא יותר מ-1ס"מ טיח לפני בצוע השליכט או התקנת לוחות הגבס כציפוי פנימי.

chipopo4

New member
בינא תודה רבה !

ב"ה נכתוב חוברת שו"ת ביחד לאחר שאסיים לבנות :^).
1. על האדקס המותקן על הטפסנות צריך למרוח איזשהו פריימר שיגרום לאדקס להיתפס לבטון טוב יותר?
2. על האדקס לפני הטיח צריך למרוח פריימר או ישר שכבת הרבצה?
3. לגבי ארגזי פוליביד לפני יציקת רצפה- ראיתי שלפוליביד יש כמה דגמים: חלולים 940, כוכב, סכינים 940, סכיני צלעות.
במידה ופרופיל הקרקע מעומק 3-6 מ חרסית חולית ומעומק 6-10 מ' חרסית שמנה
איזה סוג פוליביד כדאי לשים?
4. אגב תקן אותי אם אני טועה - נהוג לרתך הארקת יסוד לקורות קשר. ראיתי בתקן שרק פלדה שמסומנת עם שני פסים מותרת לריתוך, איך אני יכול לוודא שהקבלן שם בקורות קשר פלדה היתנת לריתוך ?
5. אתה ממליץ לאטום ראש כלונס? (חלק מהמהנדסים אומרים שזה מיותר)
בברכה,
נירו

בינא

Member
התכוונתי שאתה תכתוב את הספר...

1. לא.
2. תלוי בסוג התערובת עדיף להשתמש בתערובית עם ערב מדביק (B.G.BOND)
3. מה שקבע הקונסטרוקטור...
4. הפלדה להארקת יסוד חייבת להיות מסוג חלקה 10מ"מ בנוסף לפלדה הקיימת !
5. לא. המהנדסים צודקים.

לא צריך אדקס , שים קלקר רגיל רק בצפיפות יותר גבוהה 50

טיח טרמי פחות טוב מלוחות קלקר , זה בסך הכל פתיתי קלקר עם הרבה
דבק צמנטי .
אפשר להדביק קלקר גם לאחר היציקה , עם דבק צמנטי ודיבלים ( פטריות ) .
יש תבניות קלקר ליציקת קירות , שמים אותן אחת על השניה כמו בלוקים
ויוצקים בפנים בטון , לאחר מכן מבצעים טיח על הקלקר .
קלקר, טיח ובטון אוהבים אחד את השני , אדקס מיותר .
הבית הבא שלי יהיה מחופה כולו קלקר , זה מצויין .
רשת אינטרגלס חובה לשים בכל חיבור בין בטון לבלוקים, פנים וחוץ
בחוץ אפשר לכסות את כל הבית, זה לא עולה הרבה .
ראה באינטרנט מפרטים לטיח כהילכתו .

omar15

New member
אם אתה באזור ת"א תבוא מחר לאתר שאני מבצע הדבקת קלקר 2 ס"מ

רגיל לכל הבית (בית ישן)אחרי קילוף הטיח הרופף ותתרשם ותבין על מה מדובר
לא כדי אדקס כפי שציין נמלה עוקצת כי עושים על הקלקר הרבצת בטון על רשת פלסטית שמעל הקלקר ואחר כך כל שלבי הטיח
יתרון לשיטת הדבקת הקלקר היא שהקלקר יהיה מכוסה בבטון ובשלבי הטיח השונים והוא עשוי מלוחות קלקר דחוץ לא כמו שקי הטיח התרמי שהוא לא דחוץ וגם חשוף לכל נגיעה ונזק

chipopo4

New member
תודה לכל המסייעים! -על האש עלי בסיום הבניה

אני שוקל לצפות את כל הבית (חיצונית) עם אחד מהבאים: קלקר, אדקס F30, לוחות פוליאוריתן מוקצף.
אם נניח משווים את יישום החומרים האלו מבחינת עלות ראשונית, כושר הידבקות לטיח בלוקים ובטון, חתך מינימלי למינימום מוליכות סגולית.

1. איזה מהחומרים נותן נוק אאוט ?
2. איזה חתך וצפיפות?
3. איך מצמידים/מדביקים את המבודד לבלוקים?
4. איזה פריימר צריך למרוח כדי שהטיח יידבק טוב והאם גם במקרה זה מומלץ לצפות את כל הבית באינטרלגס?

בברכה,
נירו

omar15

New member
קלקר מצמידים עם דבק קלקר וגם רשת מגולבנת שתוקעים לה גמבות

בקירות ומעליה רשת פלסטית עם הרבצת בטון ..

למעלה